Khamis, 28 April 2016

.:: Sudah Ku Tahu | ProJector Band ::.


Seringkali aku menduga 
seringkali ini terjadi 
segala rahsia sudah ku tahu 
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi 
segala yang ku korbankan tuk dirimu 

Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

Sayang...!!!
aku kau lupa 
aku kau luka 
tanpa kau sedar

Sayang...!!!
selamat tinggal 
akukan pergi
buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku 
SELAMANYA ...     

 Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

Sayang...!!!
aku kau lupa 
aku kau luka 
tanpa kau sedar

Sayang...!!!
selamat tinggal 
akukan pergi
buat selamanya

Aku pasti kau bahagia tanpaku 
SELAMANYA ...  

Mengapa masih lagi... ku
berdiriku menunggu cintamu
mengapa masih ada... mu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan

Sayang...!!! 
aku kau lupa 
aku kau luka 
tanpa kau sedar

Sayang...!!!
selamat tinggal 
akukan pergi
buat selamanya

Aku doa kau bahagia tanpaku 
SELAMANYA ...    
   
**************************************************** 
     

Rabu, 27 April 2016

.:: Kenny Rogers Roasters | Red Cube Nusajaya ::.

lama rasa tak beli offer makanan kat groupon,, lagi pun offer makanan da kurang,,, ade takde bulan Januari aritu,, Kenny Rogers RM36 untuk 2 orang,,, lokasi aku pilih tempat yang tak pernah aku pegi,, Little Red Cube Nusajaya.. kat mana ntah,, hahahaha


pertama kali jejak kaki sini... lengang jek,,, mana orang² nya.. ade gak kedai² lain yang bukak tapi tak de orang,, mungkin malam.. kalau siang mau berasak² orang agaknya kot,, hihihi

 sungguh jalan cari KKR sambil pegang kupon 

 yeeaahh jumpa,, da duduk dan da wefie

 tengok persekitaran...

 kanan kiri kosong.. hihihi

terus dapat order


 
 ok da abis licin, jom balik

sikit terkilan sebab ayam kemetot bebeno... pastu keras,, pastu tak best, pastu... eerrmm,, makan je la da beli da pun.. jiran beli gak tapi makan kat Aeon Bukit Indah beso giler ayam diorang,,, hukhukhuk

da da ~ ~

Selasa, 26 April 2016

.:: Raya 2015 | 2 Syawal 1436H ::.

 terlupa nak post,,,, addeehhh...

 
 yeaahh raya kedua... meh trim misai meh... alololo cayang dia...


perjalanan bermula dari rumah mertua,, kami terlambat banyak,,, janji melayu ni biasala mesti tak punctual,,, aku pulak tertinggalkan beg MRK,, dok tepi highway tunggu adik dia anto... saje je buat mood orang demam denggi marah kan,,, sori Yang terkoyang koyang...

Destinasi : Kg Sri Bunia, Pontian
Target : 4 rumah sahaja 
Tujuan : Bermarhaban sambil makan-makan-makan-makan, gambo-gambo-gambo-gembira
Tema : Biru ala² Hijau ala² artis,, eerrrkkk,,, hahahaha *muntah* 

standby k,,, banyak gambo nak tunjuk ni,,, tahun ni orang lelaki tak pakai t-shirt,, pakai baju je melayu seluar tak melayu... hahahaha

Rumah 1 - Embah Pangat

Embah Pangat ni adik lelaki embah yang bungsu,, tapi lain mak... kat sini kami dihidangkan dengan mee hoon sup, ketupat, ayam kicap, sayur campur... sedap dap dap...

 
 
sepupu lelaki yang konon garang...

eehh hari raya kena senyum,, kononnn,, hahaha

ok,, jom marhaban.. sana tu team tudung kuning

ni team tudung biru

amboi kakak ipo i,, bibir merah... pinggang slim,, jeles ok

jom makan... 

da siap makan gambo kat luar pulak,, 

tuan uma tersepit tu,, baju cokolat.. hihihi
tq embah Pangat,,

Rumah 2 :  Wak Surip

Wak Surip ni kakak embah,, dia kembar,, nanti kita uma kembar nye ye,, uma ke-3,, kalau tak silap kt sini kami dihidangkan dengan nasi puti, daging salai lemak cili api, pecel,,, gitu la lebih kurang...


memasing da kepanasan,,, berkipas bagai,,

kami the belussssszzzz

adik beradik,, kak ti terselit,, sibuk jek



sebelum ke rumah yang ke 3 kami singgah solat Zohor.. siap semua kami menapak je destinasi sebab uma nya depan surau tu,,, sebelum tu posing posingan dulu la semua,, hihihi

Rumah 3 : Wak Saminah

ni uma kembar nya Wak Surip tadi,,, tapi sori tak amik gambar mereka berdua sebab tak teringat... hahahaha... kat sini kami dihidangkan nasi minyak... nyum nyum,,, tapi kena marhaban dulu yek..


 

 

macam biasa posing bawah pokok kepala... pose wajib ... hihihi

Rumah 4 : Wak Saadiah

rumah terakhir... dia ni anak sedara embah,,, gitu la... susur galornya, kat sini best sebab ade tempat posing untuk amik gambo reramai,,, makan pun sedap dap dap...

 


 demam demam pun nyanyi jugak ke Yang,, ala syyoomeelll

menu makan sini memacam sikit tapi yang paling syok bakso nya,,, beketul² meatball aku makan,, amik makan abis tambah makan abis tambah,,, huhuhuhu






Rumah 5: Paman Konteng

haaa,, rumah ni tetiba da termasuk dalam list di raya ke 2 kami... nak balik pun memang lalu uma dia... lagipun memasing nak Asar, alang² tu singgah la,, da tu marhaban la terus...

 

abis marhaban kat uma last aku dan MRK balik Pengerang balik.. esok kami nak beraya kat Batu Pahat pulak... sedara mara MRK pulak,,, hihihi... tapi sebelum tu kami singgah HSA dulu nak check darah MRK nak tengok denggi MRK teruk ke tidak,,, harap² ok sebab MRK da minum air betik 1 cawan... ngggeee

da da ~ ~

.:: Habis 2/3 Bahagian | Yong Peng ::.

eerrmm,,, da masuk 2 minggu kat opis baru bole curi skit masa memblog... ye la susun dulu kertas² kerja sambil² menulis sambil² la mentaip blog,,,eehhh...

ok,, ke Yong Peng ni 6 - 17 hb Mac.. 1st week kami ulang alik JB - Yong Peng.. seronok jugak,,, ade driver,, hikhikhik,, TQ Bob tolong amik dan anto kami yang chomel² ni.. sekali dengan tolong kami buat keje pun... hikhik


macam biasa tengok dulu dokumen²,, kumpul maklumat dan tidak dilupakan selfi melpi la,,, hahahaha... boss ade ke boss takde ke aku tetap nk selpi... 

Minggu 1



seminggu abis selongkar dokumen,, tu pun ade yang skip... halal la,,, nak kejo masa sebab minggu depan da lawatan tapak pulak...

selesa bebeno tempat kerja kali ni... 

Minggu 2

minggu ke-2 ni kami stay homestay kat Taman Seri Bayu,,, 4 hari RM600 share 4 orang so sorang RM150 la... best la dok homestay ni sebab fefelling macam dok kat uma kan... pastu malam bole bincang pasal keje,,, nak ke pejabat pun 5 minit jek...


ruang tamu

dapur


ok pasal tempat tido da setel... ape lagi moh la bekerja merentasi panas getir terik mentari,,, haiyyooo time kami lawatan tapak tu gerhana matahari baru terjadi... panas nya Tuhan je yang tahu... kami semua berhati² takut kena strok haba,, telan air masak berbotol² la...


 suka sangat gambo ea...
untuk kenang²an...


penah nampak replika pasu ni? ye ni kat tol Ayer Hitam tu... dapat gak gambo kat sini.. tapi semua orang kat trafik light kami... eehh kami kerja la... hihihi


 gambo belah belakang nya pulak...
 
 paris koooo...

kat sini ade kenangan... Dewan Lam Lee,,, abis tengok kawasan bergambo, suka² ketawa,, nak naik kete jari hantu & jari manis tersepit kat pintu kete ... dan dan tu aku nangis... sekuat² hati aku nangis... terdiam gak semua orang dalam kete tu... nasib baik tak kena kat kuku,, tu pun bengkak gak..sampai arini ade sikit² sakit nya la... salah diri sendiri sebab tak pegang pada tempat yang betul masa nak naik kete... T_T

 
 walaupun tersepit jari keje kami tetap siap,, yeaaahhh

 jambu air yang mengiurkan...

cukup 10 hari di Yong Peng maka selesai la kerja kami... tapi ade bahgian ke 3 pulak... mana mana mana...? Mersing !!! 

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...