Ahad, 31 Januari 2016

.:: Bantal Free @ Marrybrown, Perling Mall ::.

entry makan lagi...

perling mall ni la satu² nya mall yang kami akan pegi kalau boring²,, ni yang paling dekat dengan uma.. eehh perling mall ni renovate tau,, cantik da dari yang dulu ala² kampung tu,,, da ade tangga jalan tau...


ahad lepas kami makan Marrybrown yang baru dibuka kat dalam ni,, dulu Mcd tapi da tutup ganti MB... kira makanan yang paling simple la MRK nak makan sebab da lapo noooo... tak arini i velanja u ye Sayang... abis duit nak beli handbag raya..

 jom makan

 kegemaran nya nasi MB

 aku makan ayam je la...


masa nak bayo dok tengok ade free bantal jurassic world ni... budak kaunter tu cakap belian RM25 dapat free 1... eeehhh,, lebih da bil aku bayo ni,,, meh 1 bantal... dok diam tak bagitau pun ea.. nak ngelat la tu...
soft giler bantal ni,,, dapat leper,,, pam pam pam kembung,,, hihihi... outstation ke BP dan Muar aritu aku bawak,, gedik kan,, hahaha


tapi jangan harap la nak dapat bantal ni kalau g MB,, abis stock da,,, so,, kesian la korang makan tak dapat ape²... hihihi


da da ~ ~

Khamis, 28 Januari 2016

.:: Cuti Thaipusam 2016 ::.

cuti perayaan yang pertama untuk tahun 2016... kebetulan nya kena ari Ahad... memang best la.. dan kebetulan nya ada wedding member MRK kat Chreras.. cantik la tu.. so ke KL la kita,,, kompom naik motor bersama² 3 lagi kawan MRK yang lain,, Naim - Epul - Syafiq - ...


janji gerak kol 2 pagi ari sabtu sebab tak nak rushing dan bole rileks² lama sikit, hujung² gerak kol 4 pagi.. nak nangis ko mandi pepagi ari dengan uma tak de water heater... nak berjalan punye pasal sejuk pun sejuk la... gggrrrr


singgah Tol Skudai isi minyak, jalan sampai Machap singgah minum - teruskan jalan sampai Pagoh kol 530 pagi - tido sekejap,, MRK ngantok, aku lagi ngantok... krroohh krroohh

 Machap makan - Pagoh Tido

 isi minyak


nak jadi citer 1 motor rantai putus kat Ayer Keroh,, senoning memasing cari member, cari bengkel area situ,, hamik ko ade yang offer sampai RM400 untuk barang saje,, sedangkan harga baru dalam RM100++.. giler.. belum upah pasang lagi,, 

 masing² da abis ikhtiar mana nak cari rantai motor...


abis fikir kami tolak gak motor exit seremban cari bengkel area sana, Alhamdulillah ade bengkel ade barang dan siap tukor semua, harga pun dalam RM100++,, MRK pun sempat tuko tayar depan dia yang baru dia sedo tayar da nampak benang,, nayeeeee... terbang la duit ko...


siap semua kami jalan terus sampai putrajaya,, persinggahan tetap kalau ke KL... MRK soh aku masak... iisshh suro jek.. meh duit nak beli barang kat kedai 1 malaysia..
lepas makan semua terbongkang tido,, kepenatan berpanas masa motor rosak kan,, konon nak ke Ikea Cheras,, dalam mimpi jek la... ade tak de malam baru kuar pi makan sup kat Jalan Doraisamy,,, sedap ko sup nya... 



memang sedap,, nyum nyum... aku makan sup campuQ

lepas makan singgah Downtown Setapak,, pusing²  cari barang, sok sek sok sek,, kol 3 pagi baru balik uma,, addeehh,, ngantok, penat...

ok citer sambung esok nak ke wedding Najib

da da ~ ~

Isnin, 25 Januari 2016

.:: Tengok Dilwale ::.

hebat betul penangan Dilwale ni kan... lagi hebat bila MRK yang beriya² nak g tengok siap paksa aku beli tiket online.. MRK pilih Cathay City Square.. 1 tiket RM20,, kami pegi 4 orang... senang jugak beli online ni,, pilih² dan bayo,, tapi bayo pakai kredit kad pulak... booking fee RM1..




nangis? ofkos aku menangis... haha,, cover sikit la sebab malu orang tengok.. rata² semua cakap best Dilwale ni,, aku akui memang best,, terubat rindu pada Kajol dan SRK... teringat² citer kuch² hota hai dulu tu.. dengan view penggambaran yang lain dari citer hindustan dulu², memang terbaikk...

aku yang nangis MRK yang sedih.. huhuhu


lepas abis movie kami lepak Kg Melayu Majidee.. minum petang... ABC, ais jagung, nasi ayam, yong taufu dan murtabak special...hahaha... betul² makan ni.. lapo noookk.. sambil makan sambil borak pasal Dilwale,, MRK sibuk dok ngapal lagu nya... eehhh, lain macam je dia ni,,, ** compius **

da da ~ ~

Khamis, 21 Januari 2016

.:: WOOP - Jawab & Redeem Hadiah Secara Percuma ::.

wahh,,teruja bila blog walking ade cerita pasal dapat hadiah secara free,, nak tau caner dan ape..? meh aku share setakat yang aku tau.. korang google je nanti banyak je blog² lain da up benda ni... detail giler info diorang,, aku? malas... hahaha

WOOP - A Community of Women with Opinion... ape tu? sebuah komuniti untuk kaum² ibu.. kaji selidik sesebuah produk berdasarkan pengalaman seseorang,,, tapi tak de pengalaman pun bole join jugak... senang je,, jawab je semua soalan yang diberikan pastu dapat point, tak yah risau sebab jawapan pun disediakan,, pilih je... 


semalam aku da register dan da join daily mission,, dapat la 630 points dan da bole redeem barang tau.. kalau nak point banyak 1 je,, korang kena rajin jawab soalan nya... senang je,, 

yang Big Mission caner pulak? senang je,, yang penting ade FB.. post mengenai mission yang tengah dijalankan kat FB korang, pastu upload kt WOOP,, siap... da point... banyak tau point dapat untuk big mission ni... aku? belum buat.. nati la.. hihi


aku da layak da redeem 2 benda ni,,, tapi nanti la redeem... sebab da aim barang lain yang lagi best... weeeyyy,, sape nak bagi free benda ni walaupun kecit cenonet... ape tunggu lagi,, cepat la join.. free wey free..

da da ~ ~

Rabu, 20 Januari 2016

.:: Span Basuh Pinggan ::.

kat uma aku pakai pinggan mangkuk cawan plastik,, tapawe ke ikea ke, mana² la... so aku memerlukan buih sabun yang banyak dan span yang best.. so, bila buih ade span sendu... boring la feel nak membasuh... da la aku ni malas banyak nak basuh pinggan... ngggee


meh aku nak share citer meh...

dulu selalu jadi yg no. 1 tu,, terpisah,, pakai tak berapa hari da koyak gitu,,, geram...

**eh nak promote penapis sink tu sangat bagus,, semua sisa makanan terperangkap tak masuk ke longkang.. beli kat DIY je... RM1.90 kot...

tapi sekarang da tak geram sebab da pakai yang no. 2 tu... tahan giler,,, da bape lama pakai maintain jek... rasa lebih 3 bulan kot.. puas rasa bila basuh pinggan span tak lembik...


ni haaaa brand nya.. beli kat Mustafa Centre masa jenjalan bulan 11 gitu.. harga 2 dollar kot... lupa... tak tau la kat Tesco ke Giant ke ade jenama ni,, kalau ade bagus.. tak yah sesusah cop pasport semata-mata nak beli span basuh pinggan.. hihihi

**span korang mesti lagi hebat kan... =_=
 

da da ~ ~

Selasa, 19 Januari 2016

.:: Nasi Arab, Desa Rahmat ::.

1 lagi makanan kegemaran MRK,,, nasi arab... sebulan sekali mesti makan... macam biasa la aku tadah je mulut... ngap ngap ngap.. huhuhu..

kami penah makan kat sini,,, ade la dalam 3x, lokasi yang penah pegi kat Wadi Hana Elarabi, Desa Rahmat, tapi menu ade tambah sikit... tetiba nak makan katanya.. kami order mandy rice, maklobah rice, fattoush salad & umm Ali...harga ade kat menu bawah tu yek...

nasi tu 1 RM21.50x2 = RM43.00
salad RM6.50
 

jom tengok kami makan,, sori tak tengok camera,,, fokus,,, hahaha


berangan la aku nak dok bersila macam orang lain sebab MRK tak nak,, susah nak makan katanya... hihi... beso nooo perut awak tu Yang... kekekeke

 
ni RM12.00

ni umm Ali,, sedap giler,,, sedap sangat,, ee sedap la... desset ni manis... roti ke kek ke ape ntah pastu ade susu cair pastu topping kacang,, bakar - makan suam².. pergghh sedap wey... portion nye pun banyak.. 3 orang pun bole.. terpaksa jugak abiskan kalau tak sayang...

gitu gini gitu gini total makan arini RM65 sahaja... ok la berbaloi sebab sedap sedap dan sedap... bulan depan kami da aim 1 kedai nasi arab yang baru bukak,, kat mana? tunggu entry nya k,,, hihihi

da da ~ ~

Ahad, 10 Januari 2016

.:: Complimentary dari Secret Recipe ::.

ni adalah restoran wajib setiap kali MRK gaji... hihihi... aku tak mintak tapi dia yang ajak... eh pantun pulak... kekekeke...

RM52.50 sahaja untuk semua ini

selalu bayo cash tapi aritu bayo pakai kad sbb opismate bagitau ade special untuk debit/kredit kad maybank... kalau beli RM45 ke atas bayar guna kad tu dapat free 1 ais lemon tea dan sepotong kek... muka senyum muka senyum la...

tapi offer ni sampai 30 April 2016 saje.. so kami ade 3 kali lagi untuk dapat free air dan kek tu... aaaaiiissshhh.. terus i sambar kek durian durian... dap dap dapppppp,,,,
google foto

ooppss, kantoi..
ala mintak sikit la kuah... ala kuah je bukan ade isi pun... 

ok,, tu je nak bagitau... sori ye pak MRK sebab takde gambo mu... hp isteri u rosak kan... hihihi

da da ~ ~

Ahad, 3 Januari 2016

.:: Wedding Yaya & Shahrul ::.

sekali lagi entry pasal kawin,,, sepupu MRK lagi.. tapi yang ni belah bak dia pulak... Yaya, anak Acu Mila... dengar nya dapat orang Segamat...hihi... majlis kat Taman Bayu Damai, Pengerang,, ala belakang uma mertua jek... wink wink wink

nikah 25hb Dis sanding esoknya 26hb,  sepetang sebelum majlis nikah tu aku MRK mertua datang tolong² kat dapur.. tak de rewang sangat sebab hari beso pakai katering.. ni cuma masak untuk makan lepas nikah,,, 


keje tak la banyak, cuma nak lengkapkan menu jek,, pastu kemas meja depan dan susun makanan... lepas buat keje dapo kami curi² snap pic kat banner pengantin,, takut esok tak dan nak bergambo... 


abis anak² sepupu MRK aku hajak bergambo,, hihi

siap semua kami balik mandi siap-siap datang majlis nikah lepas Isyak... adduuhhh,,, muntut, kaki sakit sebab aku jatuh kat longkang... tapi cover cun la beb... muka confident tak sakit,,, dalam hati nangis kat tepi bucu...hukhuk


ok,, ni pic lepas diorang nikah,,, pun amik siap-siap takut sok tak dan... cantik kan pelamin zaman sekarang kan,, ala-ala retis gitu,, bunga sana sini... aaauuu

last pose sebelum balik... penat da ni

*****************************************

esok nya memang betul kami tak sempat nak gambo bagai,,, pagi tu ke JB hantar kete mertua ke bengkel pastu patah balik ke kampung,,, jam 12 tghri baru sampai terus ke uma Acu.. 

tapi takde buat ape pun sebab semua da katering,, dok lepak² tunggu pengantin je la... hihihi

pengantin da sampai

kami jaga tol la...

pengantin sampai,, MRK bersilat bagai, pastu kami makan, salam keruk kat Acu, pastu balik - uma mertua jek,,, rehatkan badan kejap, nak balik JB pun hari tengah panas perit.... borak² + gossip memasing tertido... jaga-jaga kol 6 ptg, terus siap² gerak balik JB...

abis da citer, untuk Yaya dan suami, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat... selamat menempuh saat² bahagia berumahtangga,,, sikit lebih kurang tu penting tau... hihihi

da da ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...