Khamis, 26 November 2015

.:: Klebang Original Coconut Shake, Melaka ::.

sambungan dari PD singgah Melaka

oooo,, ini rupa nya kedai coconut shake tu... besar jugak siap ade pintu gerbang... hebat, hebat... ok, kami sampai sini lebih kurang jam 3 petang,, sedang² elok la kan minum petang,, cehh padahal perut kenyang lagi dok makan nasi kat Pedas Linggi tu...


aku pun 1st time sampai sini,, sempat la snap pic sana sikit sini sikit,, dapat la share dengan korang,, ntah² korang da lama da g sini,,, tak heran agaknya,, huhu



menu utama tentu la coconut shake tu,,, untuk makan ade macam² jugak,,, tapi tak heavy la,,, nasi lemak mee goreng meehun, semua bungkus kecik², warfel, jagung kukus.. pastu ade kuih muih aneka jenis... self service yek.. yang penting bayo dulu sebelum makan... faham...?




kami pilih dok belah belakang,, luas jugak tempat makan nya...



siap order kami duduk 1 table,, macam biasa sebelum makan baca doa dulu,,, sebab ade member kami yang belanja, Epul.. so kami doakan sekali agar beliau belanja kami lagi,,, hihihi... jemput makan...


nikmat nya,,, rasa tak cukup 1 nak 2,,, hihihi


untuk budak gemok ni dia memang pantang kalau nampak warfel... terus order,,, coklat + peanut... sebelum tu nasi lemak da abis da 1 bungkus... kuih ntah bape biji dia telan,,, alaaaaahhh Yang,, caner nak surut perut awak tu.. eerrrmm,,, tak pe la,, makan la selagi bole makan,, ye tak,,,

nampak,, kiri kanan pegang makanan...

ok,, tu senarai harga,,, nampak tak nampak je kan,,, hihi

waktu operasinya

ok,, mana yang nak try ke da try ke try la ea... aku da jatuh cinta da dengan nya,,, nak pegi lagi tapi tak tau bile... bole la refer lokasi nya seperti kat bawah:

231-1, Batu 3 3/4
75250 Klebang
Melaka
(Tepi Jalan Pantai Klebang, bersebelahan Stesyen Minyak Caltex)

Koordinat GPS : 2.21551, 102.206132

No. Telefon :-
[013] 399 4061 - Shafie


lepas ni entry last untuk sampai ke JB... hihihi



da da ~ ~


Rabu, 25 November 2015

.:: Dari PD Singgah Melaka ::.

sambungan dari motogp dan PD...

kenapa kami tak mandi,,,? sebab tak kuasa la nak bawak baju basah² dalam beg... lagipun baju mandi semalam da kering aku sidai dalam bilik air... hihihi

ape persamaan antara dia dan aku,,,? tak de kan,,, huhuhuhu

janji jam 12 tengahari check out, tapi 3 orang sebilik tu lambat,,, iiisshhh... bila semua da ade terus gerak cari tempat makan... aku cadangkan makan kat Pedas/Linggi... ade 1 kedai tu sedap.. lauk negeri 9... diorang on jek... 

cer cari aku kat mana,,,





lets go Darling...


*********************************


ok da sampai, kalau nak ke sini dari JB korang exit Pedas Linggi,,, simpang pertama belok kanan... terus je dalam 5km sampai,, kedainya belah kanan macam kat corner sikit,,, try la makan,, ade menu orang N9,, ikan keli salai, daging salai, semua masak lemak cili api,,, try k,,, aku tau pun sebb opismate ajak makan aritu...



ni pic masa makan dengan opismate,,

******************

selesai makan...

ni Power Ranger ke Robocop ni,,, pening pening...

ok,, jom jalan

tengah² dok nak start motor ade pulak yang sajes nak makan coconut shake kat Melaka,,, eerrmm macam menarik,,, moh la pegi,, check waze mau 45 min nak sampai sana,,, eerrrkk... langit da mendung da,, nak hujan,,, aarrgghhh,,, redah je hujan tu,,, kata bikers kental... sepender basah pun takde hal la,,, hahahaha

yeeaahh,, da sampai... 

sebelum makan baca doa...

nak tau harga, nak tau ape menu lain yang ada,,, jom ke entry selepas ni,, hihihi,, tapi nak bagitau,,, memang sedap coconut shake ni,,, saya bagi 5 bintang,,, yeeaaahhh !!!

da da ~ ~

Selasa, 24 November 2015

.:: Langit Langi Hotel @ Port Dickson ::.

sambungan dari motogp 2015

abis je makan kat ice room kami berpecah,,, sebab ade yang nak balik... dikira² ada 9 orang yang akan berehat kat PD... ooouuhh itu sudah bagus... oleh itu, jom kita teruskan perjalanan... yyiihhhaaa

 

 

maghrib baru sampai hotel, check in siap semua kol 8 janji turun nak mandi pool,,, MRK memang suro cari hotel yang ade pool,,, nak mandi sakan katanya...

addeehhh,, haku la kena hayak dok cari hotel.. 2 bulan sebelum pegi puas google.. banyak la jugak hotel area PD tu kan tapi tak nak yang mahal... hahaha,,, last² hotel ni rasa macam ok,, RM80/night.. dapat bekfes untuk 2 orang,, ade pool lagi tapi kecik,,, ehhh tapi bole la...

lobi

bilik air superB,,, beso, puas kami mandi berdua,, eh eh,, hahahaha

nah,,, ni pool nya,,, romantik kooo,, kaler biru...

dugong² tengah mandi... hakhakhak

lepas mandi semua kelaparan,,, so, jalan² cari makan la kat teluk kemang,,, siap makan terus balik bilik tido sampai pagi... 

eeerrmmm masa makan malam tu,, tetiba teringat kenangan masa belajo Poli dulu,, hukhuk... pakwe lama, skandal lama, bekas pakwe,,, eh eh ehhhh... hahahaha


 
ape teringat teringat,,, tu makan dengan laki tu,,, nampak muka da ringse da tu,, hahahaha


bangun pagi ade bekfes... ok la ade jugak pilihan,, mee goreng, kuih, roti bakar, air panas air sejuk, hotdog, conflakes... so far ok la hotel ni... bole pegi la... buat buang² duit penat berjalan ke kan...

lepas sarapan diorang sambung mandi pool lagi,, aku dengan MRK tak join, kami sambung tido.... yang penting kol 12 tghari kena check out yekkk,,, 

da da ~ ~


Khamis, 19 November 2015

.:: MotoGP 2015 ::.

persiapan yang awal untuk ke acara tahunan ni,,,bulan Jun tiket da beli sebab nak dapat harga early bird,,, dan kali ni la paling banyak aku beli tiket,, 15 keping ko...

ramai yang pegi kali ni,, kawan² motor MRK yang lama + baru... MRK ni ok jek,, sape nak join dipersilakan... sentiasa dengan hati terbuka nya tu... 

Sabtu, 23 Oktober 2015

uniform klu naik motor

kami gerak dari JB hari Sabtu petang,, kumpul di Petronas Tol Skudai,,, dalam masa nak cukupkan team, hujan pun turun,,, ape lagi,,, ngeteh mangan la kami... sampai hujan berenti...

oh ye, kali ni syok sikit sebab ade geng ladies,, so tak la aku boring sangat sepanjang perjalanan ke KL ni... yyeeaahhh,, tapi sorang je aku ingat nama nya Ida,, yang lagi sorang lupa,, huhu,,, soriiii
 

 hujan da berenti, jom kita mula berlari,,, 
kenapa helmet ko kaler gitu Yang,,, aaddeeehhh

singgah Pagoh, isi minyak dengan betulkan bontot,, kebas,,, hahahaha

lebih kurang jam 10 malam kami sampai KL, terus ke DownTown Cheras,,, lepak² makan,, beli ape yang patut,, kol 3 pagi balik ke sangkar persinggahan Presint 5... (Cia aku ade tinggal duit api air yek,, hihihi)

Ahad, 24 Oktober 2015

lebih kurang jam 10 pagi kami semua da bersiap, singgah sarapan, beli stok air dan makanan ringan, selit celah bedah dalam beg,,, ok,, ready to Sepang...


ramai nya orang kat SIC... antarabangsa la katakan... peminat motogp 1 dunia kot datang/tengok... bangga la jugak jadi anak Malaysia sebab jadi tumpuan dunia... hihihi.. ape pun macam biasa bayaran parking untuk motor RM10...
tetiba je MRK dapat member omputih yang pandai cakap melayu...


yang paling tak diduga,, masa kami otw nak masuk K1 tu, tetiba je ade 1 group ni tegur,,, Eh Johan, Johan... best-best Johan ade... kekek kami gelak... aje ke gila diorang ni,,, masih ingat lagi tahun lepas MRK dok sorak² ombak... 

eerrmmm ye la,,, da ade peminat... aku dok tepi je time diorang bergambo... eerrrmmm.. abis bergambo dengan peminat kami terus naik cari tempat duduk...

group 1

group 2

beratur untuk redeem bendera dan topi Rossi

ok, kami pilih duduk sini

da duduk aku ajak MRK jalan² kat booth sana,, dia tak nak,,, memang dasar gemok pemalas nak jalan kan,,, iisshh,,, dia tak nak aku nak,, ok bai,,, jaga beg, meh duit,,, i nak shopping,,, hahaha

 jom anak² agas ikut mak shopping,, kekekeke


yeeaahh dapat beli tshirt kat booth Ducati,,, pastu da amik gambo kat tempat² sepatutnya,,, da jom masuk K1 balik,, duduk tengok race sampai lebam... eerrrkkk


tengah duduk tetiba je ade orang jerit Johan Johan Johan... hahaha,, dia suruh MRK bangun buat ombak... MRK layan kan aje diorang ni... saje hepi² buat² K1 riuh sikit... berkali-kali jugak MRK bangun bagi semangat semua buat ombak... ye la,,, sekarang da popular da ade peminat,,


 bukan main suka ea diri atas kusi

 hasil ombak dari MRK,, awesome sangat,,, ngggeee

kawan-kawan

pun kawan-kawan

suami isteri

yang gembira ria



ok,,, da abis da race,, jom keluar,,, balik balik

Yang,, jom gambo dengan i...
ok TQ

zahid yang ala² Rossi tapi versi hitam,, kahkahkah


ok, da selamat keluar dari pagar


last pose dari kami,, ahaksss

 mana moto mana moto,,,

1 lagi group nak gambo dengan MRK
group 3

singgah sejuk kan tekak sejuk kan badan kat Ice Room, Nilai

itu saje untuk motogp 2015... seronok sebab semua dengar kata,, hahaha,, tak seronok sebab Rossi dapat no. 3, kena penalti... eh seronok lagi sekali la sebab Marquez jatuh,,, hahahaha... 

cerita ini tak abis di sini ye,, kalau tahun² lepas kami terus berdesup balik JB, tapi kali ni tak,,,, perancangan rapi telah dibuat untuk kami berehat² setelah penat menjerit jerit kat Sepang,, 

ke mana? dimana? siapa? tunggu entry lepas ni yek...

da da ~ ~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...