Ahad, 26 Julai 2015

.:: MRK Demam Denggi ::.



2 hari sebelum raya MRK demam... so pegi la HSA ingat demam biasa... 3 jam ok tunggu smpi siap check darah semua... sekali dpt result MRK kena denggi.. bacaan darah 138.... addeehhh aku nak raya.. dlm kepala otak xde lain... dok wad tido wad raya kat wad... 

1 malam aku lanyak MRK minum air.. yakult biru air masak 100+ air guava.. semua aku bagi dengan harapan darah naik ke normal 150...

Doktor ckp khamis kena amik darah lagi.. kalau tak turun kena masuk wad... nasib baik la ade jiran tetangga keje kt HSA, so pepagi buta td amik darah MRK kt uma MA pastu pas pada jiran yg keje kt LAB... dup dap gak tunggu result...
MA sofi,, eh MA Lan,, hihihi,, darah turun lagi

Darah turun... 127... alahai, kena masuk wad ke...? biasa nya kalau darah bawah 50 baru warded... eeerrmmm ape lagi terus la aku kemas baju nak balik kampung beraya... yyeeaahhh... hahahaha

Tapi,,, ade tapi pulok... kena amik darah ari² nak tgk naik ke turun... ok la klu gitu.. raya ke 2 la baru kami ke hospital ye doktor... kami nak raya...

seperti di janjikan raya ke-2 kami check darah balik... malam balik beraya terus ke emergency jmpe MA Lan... senang hidup aku,, hahaha.. tapi sebelum tu minum air pucuk betik dulu ye sayang... saya letak madu 1 sudu buat rasa lagi sedap ye... pahit kata nya,,, eeerrkkkk

orang minum air gas dia minum air betik,, yeeeaaaaaakkkk

 darah turun lagi,,, 96

eerrrmmm,,, turun lagi... alahai,,, penat nya nk ulang alik HSA amik darah... hujung² MRK cakap malas... pantau sendiri je kat uma... minum air banyak.. sup ketam da makan tapi dia request megi ketam,, bole la Yang... asal makan...

demam pun on off cuma sendi² sakit la... asik mintak picit je... manja,, sangat manja... eee manja la... sampai kn bangun malam kencing pun kejut aku... ape kes? nak aku kencing kan ke hape... hahahaha

ni da masuk seminggu demam nampak da ok da bole keje,, selera makan pun da kembali seperti sediakala, ubat da tak makan,, ape lagi air pucuk betik, siang² tolak tepi... Alhamdulillah jugak dapat tahu awal kena denggi,, dapat la dicegah dari awal..

terima kasih la pada semua sedara mara kawan² yang banyak bagi nasihat dan petua ye... hihihi


da da ~ ~


Khamis, 16 Julai 2015

.:: Minggu Akhir Ramadhan 1436H ::.

bila da hujung puasa ni mood memasak da kurang... letih gak nya kan... ye la da mula kemas² uma sikit²... meh la aku share menu berbuka kami sampai hujung puasa...

beli,, tak sempat nak masak,, pastu tak cukup,, hahaha
mee soto, martabak, kuih, air tebu

ciken chop, ciken grill, kentang lenyek, sayur stim, sos black pepper... sedappppp dap dap dap

makan luar tempat member... tomyam sayur, nasi goreng, lamb chop

meh singgah meh... 

nasi ayam lite lite jek + agar² laici...

mee goreng, siakap sambal, sawi goreng, bubur jiran bagi

nasi goreng kampung + ayam goreng + tauhu goreng

rojak kuih beli, paru sambal, tauhu jepun + sawi + sos tiram, kari ayam jiran bagi

pilihan orang demam,,, bubur mcd, epal pai, ayam mcd, satay, martabak.. 
bazar ramadan taman perling

abis da ramadhan tahun ni... alhamdulillah semua berjalan lancar tapi hujung puasa MRK demam denggi pulak... memacam dugaan kami suami isteri lalui sepanjang puasa ni dan hanya Tuhan je yang tahu.. Subhanallah... Kau Maha Mendengar Ya Allah... 

semoga kita berjumpa lagi di Ramadhan akan datang.. inshaAllah

da da ~ ~

Isnin, 6 Julai 2015

.:: Minggu Ke-2 Ramadhan 1436H ::.

errmmm,, da masuk minggu ketiga da kita puasa,,, lagu raya pun da kuar kat radio... gembira...? suka... ? biasa² jek... meh la aku share sikit menu berbuka puasa kami untuk minggu lepas... ade masak ade makan uma orang ade makan kat kedai...

 udang sambal, bayam lemak, ikan susu goreng, tauhu goreng

 spagetti jek,, buka sorang, MRK OT

  mee rebus, mee goreng, bubur lambok

nasi lemak (belum masak), sambal ikan bilis, ayam goreng, telur rebus, jemput² ikan bilis
banyak sebab MRK ajak kawan² buka sekali

 buka uma kawan MRK,, nasi ayam, laksa penang

 nasi serai, ikan siakap 3 rasa, ayam goreng, kangkung belacan
MRK ajak kawan² buka sekali

 mee kuah simple, kuih manis

 buka kat Secret Recipe.. 

 ikan pari bako, ikan kembung bako, ayam goreng, kuih

 nasi jagung, ayam merah, kuih gula melaka

 buka kat Angsana dgn family,, MRK takde OT

kfc, MRK request,, kat uma makan bubur lambok je

ok, tu je menu berbuka kami... ayam ayam ayam... kat dalam peti ais banyak ayam... eerrrmmm...

da da ~ ~


Rabu, 1 Julai 2015

.:: Nasi Arab @ Restoran Al-Hanin, Taman Nusa Bestari ::.

MRK memang hantu nasi arab.... !!!

sebelum ni kami pernah makan kt Restoran Al-Hanin... 2012,, memula dulu nasi arab baru femes kat JB... last week kami makan lagi kat restoran ni tapi lokasi berbeza,,,di Nusa Bestari .. kenapa ia berpindah...? kami tak tau,,, kami tau makan je... hahahaha

bagus gak da pindah, dekat dengan uma kami...

tapi dulu ni kedai makan makanan western,, aku penah bawak mak abah adik beradik makan sini...tahun 2011... sedap jugak tau makanan nye dulu,,, tapi tak tau la kan mungkin takde sambutan..

da cerita lama jangan di kenang,, jom tengok kami makan... hihihi


 the menu's

pegi da kol 9 so semua da abis,,, makan je la ape yang ada... nasi mandy dan masi maqlubah... semestinya daging kambing... yummy..



 sebelum Bismillah selepas Alhamdulillah

errrmm,, sedap,,, nasi sedap, salsa sedap, sup sedap, daging nya pun sedap, harga semua ni untuk 2 orang makan RM35,, standard la tu tak mahal tak murah... tapi rasa memang sedap.. try la rasa k.. 

No. 1, Jalan Bestari 4/2,
Taman Nusa Bestari,
81300 Skudai, Johor
tel: 016-747 4898

 website: www.al-hanin.com

ditutup setiap hari Jumaat... 
da da ~ ~
 

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...