Ahad, 26 April 2015

.:: Raya Cina Kita Bersuka Ria Bersama²... ::.

lama da terbenam entry ni.. hahaha... sori eak lambat.. idea tak datang time nak tulis,, 

time raya cina jangan la korang nak ajak pegi memana... sebab aku da kena pajak.. family kitorang buat family day time tu,, so, bulan 2 yg lepas family day 2015 telah berlangsung dengan jaya nya,,, tema pakaian adalah warna kuning... aku dan adik beradik jadi urusetia... selama ni pun kami jugak,,, hihi.... 


lokasi kali ni kat 5 kedai.. turn bibik yang bungso... oleh sebab uma dia takde tempat untuk bersukaneka, uma embah la jadi mangsa... ehhh,, tapi dia sewa dewan tau untuk aktivit hari-2... syabassss,,, persiapan aktiviti semua melalui whatsapp.. mudah... pembahagian tugas pun tak berapa nak semua amik bahagian... tapi alhamdulillah semua berjalan lancar...

Lia, pengurus hadiah dan game..

tentatif nye simple,, semua kami buat sendiri... bermula 19 hb (khamis) lepas maghrib kami buat bacaan yassin dan tahlil.. lepas tu jamuan makan... steamboat dan bakar²... syok giler...beratur memasing nak makan,,,

19.2.2015 - Khamis
 
  memula setting tempat bako dulu,, 

 ape mamat 2 ni buat eak,,,

 aku dok layan anak sepupu,,, cepet cepet mata ia... hihihi

 orang² kuat dapo,,, 



 kami kuat gak,, kuat tak buat keje,, hahahaha


 tuan tanah gembira ria,, hahaha


 sepupu pupu pun gembira,,, 

tempat bako pun da ready,, pegi mandi semua sana,,, majlis da nak mula...


 bacaan yassin dan tahlil... aminnnnnn

 semua gembira bila dapat makan...lagi² yg depan sekali tu... hahahaha


 kuah sup ada, kuah tomyam pun ade... sedap sedap sedap... terbaikk,, 5 bintang aku bagi...

 
 selain tu ade daging bakar, ikan bakar... otak² tu MRK sponser,,,




sambil² makan kita test set karaoke yang baru dibeli,, memasing kuar modal,, kami nak buat projek karaoke,, murah² jek kami offer harga,,, hihi

20.2.2015 - Jumaat

hari ke-2,, sukaneka,,, memang semua tunggu acara ni... nak pecah kepala kami 3 beradik fikir ape game yang sesuai untuk semua peringkat umur... dari kanak², dewasa, family dan suami isteri... abis semua blog kami terjah, abis semua kenangan lama time sekolah dulu kami korek dok ngingat... 

da tu game dalam Runningman pun kami selit sekali... game diorang lagi best²... hihihi...

dan akhir tersenarai la game² nya...

tak semua game kami main,, tapi ada tambahan... cth teka kata - sorang buat gaya yang lain teka... pakai la peribahasa ke pekerjaan ke pastu set time,,,

tapi harap senarai ni bole membantu korang² yang nak buat family day k... hihihi

ok jom tengok gelagat kami bersukaneka.... yeeaahhhh

ok,, cepat siapkan tempat, turunkan kusi semua,,, 

setting lagu jap

susun hadiah 

 aerobik

 orang penting... !!!

acara kanak²,, tiup tepung..

kerusi beracun lelaki

nyambil² karok

game kanda dinda

dinda tutup mata kena cari kanda nya

karok lagi...

 teka kacang dan berat nestum


makanan macam²,, mee goreng, nasi ayam penyet, mee rebus, semalam punyer steamboat,, 

petang lepas solat jumaat, makan semua,, kami sambung game lagi...

bowling kelapa

suntut sikit,, hahahaha

telefon karat - bagi 1 mesej yang susunan ayatnya lebih kurang sama... hafal dan sampaikan... 

ha, tulis ape pesanan yang korang dengar dari 3 orang tadi.. hahaha

jaga ayam,,, pasang belon kat kaki

pecahkan belon orang

semakin jauh semakin sayang... campak belon - jatuh pecah - kalah

bacaan hasil dari game telefon karat,, macam² kuar, hahaha

lebih kurang jam 530 petang semua acara sukaneka selesai.. pastu kami kemas semula dewan dan bersedia untuk acara penutup.. 

time ni ada sedikit pesanan dari embah, embah mintak semua anak cucu cicit nya bersatu,,, kekal kan perhubungan yang baik sampai bila²,, pastu penyampaian kecemerlangan sekolah yang dapat A dalam exam... cenderamata untuk semua yang masih sekolah dan yang capai CGPA 3.5 ke atas study U... 

akhir sekali penyampaian hadiah untuk sukaneka... yeeaahhh



hadiah, door gift semua da ready

yeahhh, kami menang besen dan tapis,,, hahahaha

habis da citer nya,,, seronok penat tapi best,, so jumpa lagi family tahun depan turn Bik Tina,,, mungkin kat tempat yang sama sebab dia orang 5 kedai,,, hihihi

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...