Selasa, 29 Disember 2015

.:: Dari Melaka Ke JB ::.

ok janji... ni last entry pasal perjalanan balik dari motogp 2015... ala sekali sekali 2 kali 2 kala... 

lepas makan coconut shake tu,, bersiap la nak balik nya,, tengah isi minyak hujan turun mencurah²... errmm,, jam da kol 4,, nak sampai JB kol bape kalau nak tunggu hujan berenti,,, so kami redah kasi basah la... basah luar dalam ok...ceeejjjuuukkkk,,,, hihihi

 mesyuarat dengan Obumi,, hihihi


motor problem...? itu biasa,, kena hadapi dan selesaikan walau dengan apa cara sekalipun... motor Azan terkucil sikit,,, setel pun kejap jek... susah senang sesama,, brother hood angatttt... hihihi 

time ni kami baru lepas basah kuyup tau,, tapi da kering sikit la... kena angin,, haaa... yang terbaring-terbaring tu Fariz,,, cubit kang,,,baru tau... da da jom bangun naik motor nak balik umaaaaaaaaa....


last pit stop kat RnR Pagoh,, isi minyak,,, sekali lagi hujan lebat... tapi kali macam tak sanggup nak redah... lama gak dok kat Shell ni,, lurus kan badan, tegakkan pinggang... hujung² semua lapo... ape lagi... makan megi looorrrr... hihihi

 boy,,, megi cup 2 plzzz

 semua jenis kedekut kan... pegang megi macam tak nak kasi kat orang,, hahaha

siap makan megi hujan pun macam da renyai², so kitorang amik keputusan nak redah jekkk,, aku pun ade tanya kat jiran, JB tak hujan,,, di sini la kami semua berpisah dengan menuju puncak destinasi terakhir masing²... salam hug n kiss mmmuuuuaaaahhhhhh.... sedeyyyy... hukhukhuk

sampai JB dalam jam 9 malam MRK terus je g kedai vape,,, iiisshhh,,, tak nyabo²,,, ye la mod dia kan jatuh terhempas kat hotel semalam terus tak leh guna,,, dan dan terus beli baru... nahhhh hamik ko, nak yang bagus la yang USA la,,, haaa, bayo bayo... terselit aku tepi bucu tengok harga nya... ni lagi sedey dari berpisah dengan bebudak tadi,,, huuuwwaaaaa

vt40 katanya...eerrmm

ok,,, abis da journey kami ke motogp 2015 ni,, lain kan dari tahun² lepas... kenangan lalu mematangkan kita untuk menjadi lebih baik dari hari semalam,,, eceeehhh

terima kasih pada MRK, Azan, Darwish, Najib, Epul, Fariz, Syafiq, Ida, Naim, gf Naim, Zahid, Ain, Adi dan Amy,,, inshaAllah tahun depan kita pegi lagi yek... 


entry berkaitan :-

Part 1 - motogp 2015
Part 2 - Hotel Langit Langi PD
Part 3 - Dr PD - Melaka
Part 4 - Coconut Shake Klebang



da da ~ ~


Isnin, 28 Disember 2015

.:: Wedding Farah & Hidir ::.

sedikit terlewat entry ni,,, lupa laaa nak publish,,, hihihi

keje kawin,, yeeahhh aku memang suka,, sebab dapat jumpa sedara mara... hihihi,, kali ni best sikit sebab wedding kat ebersi... obersi sangat... hihihi,, eh eh lelebih pulak aku suka... padahal sepupu MRK... 


sepupu belah mak MRK, Farah ni kalau nyanyi sedap tau,, banyak masuk pertandingan... kat radio, kat tempat keje.... dia ni kawin dengan orang Singapore, Hidir... lain sikit sebab majlis nikah dibuat di rumah pengantin lelaki... lepas nikah terus sanding... lain kan,, ke memang kena gitu kalau kawin dengan lelaki Singapore kena nikah sana,, sebab member pun macam tu gak,,, tapi tak tau la,,, urusan dalam kelambu diorang kan,, sibuk je aku nak tau,,, 


tapi kami datang masa sanding jek,, tak dan nak datang awal... sesampai je pengantin tengah siap² nak berarak... menyelit la kami kat balik² family maklong tu,, pengiring pengantin la konon...hihihi



anak-anak sedara MRK

family Farah

*************************************
next minggu nya 7hb Nov majlis belah pompuan pulak kat Pontian... best ada rewang-rewang... jumaat malam aku da sampai tapi sorang je sebab MRK keje balik Sabtu petang... tak pe la,, pandai la aku bawak diri... tak pun dok je la dalam bilik men handpon... mati kena kecam,, hahahaha

dengan Mak MRK, makcik Suzi dan Mak Teh


arini aku ade job,, kena selesai kan task untuk makan damai,,, poyo-poyo husin la aku... atur tu susun ni,, letak tu letak ni... hahahaha,,, at least aku ade keje... nak berkepit MRK tak sampai lagi... sibuk-sibuk kan diri la,,, hihihi

tapi tu la,, tak posing pun dengan hasil susunan kitorang tu,,, lupa la... hihihi... ade pun gambo lepas perantin makan dan selepas kami kemas meja makan damai...

fefelling Sendalrella,,, hikhik

nampak aku lebih muda kan dari diorang ni,,, hahahahaha

tolong la percaya,,, plzzz

peace yalll

photo booth perantin,, 

  family perantin

tengok,,, i memang muda remaja purba,, hahahaha

pengantin da outdoor,, kita posing la pulak

nak...


abis posing semua kol 5 lebih baru MRK sampai,, majlis da abis da Yang,, da la meh sign kat buku pelawat ni... lepas tu terus kemas meja kusi... sian awak,, hihihi

 


*************************
ehhh tak abis lagi... kami tak balik lagi sabtu malam tu... tido lagi semalam uma Mak Long,, MRK kata nak tolong kemas sebab Pak Long tak de anak lelaki,, ye la... pagi Ahad tu bersungguh la MRK, Pak Long Ari, Helmi dok menggosok periuk... ai,, tak puas ke gosok periuk time wedding kita dulu Yang... hihihihi

Selamat Pengantin Baru Yang...
ringse sekali muka,, iisshhh

muka belum mandi,, sememeyhhh,, hihihi

abis da citer,, untuk Farah dan suami, Tahniah, semoga kekal hingga ke akhir hayat,,, selamat menempuh saat-saat bahagia hidup berumahtangga... tolak ansur tu kena lebih tau,, baru best.. 

da da ~ ~

Rabu, 16 Disember 2015

.:: Al-Fatihah Untuk Almarhum Tunku Jalil ::.

lebih seminggu berlalu... perginya seorang Putera Raja yang berjiwa rakyat.. Al-Fatihah

lebih kurang sebulan yang lepas aku ade upload 1 video berkenaan dengan Almarhum YAM Tunku Jalil... rakaman untuk slot Dr Muhaya Dot Com... dengan niat nak share pada semua yang tak dapat tengok rancangan ni... ye la, TV Al-HIjrah siar time kol 11 pagi, orang semua dok keje...

view untuk video ni memula tak la banyak,,, puluh² jek... dalam hati aku cakap mungkin ramai yang da tengok live kat tv kot,, tu yang sikit je viewnya.. tak pe lah...

lepas kemangkatan YAM Tunku Jalil terus melonjak sampai ke 222 ribu views,, Subhanallah,,, ramai rupanya rakyat yang sayang kan Almarhum YAM Tunku Jalil ni... komen pun hari-hari masuk,, semua komen yang sedih-sedih... 


ini link nya.... Youtube Mengatasi Kanser TJ

ape pun, walau pun aku tak pernah berjumpa bersua dengan Alharhum namun aku rasa dia dekat... selalu kongsi life nya di media sosial.. suka tengok IG Alhamrhum tapi sekarang takde,, IG nya pun da ditutup,,, ia lah mungkin itu privasi untuk keluarga diRaja kan... sebab banyak gambar² peribadi Almarhum...

untuk keluarga DiRaja Johor, bertabah lah,,, sesungguhnya mati itu pasti,,,


#FightLikeJalil

da da ~ ~

Ahad, 13 Disember 2015

.:: Ayat Kufi ::.

aku ni suka dengan ayat kufi,, sebab unik... bergulung² dari luar abis ke dalam.. gitu la.. memula tu termenung jugak aku nak faham kan,,, kaji punya kaji baru tau caner nak baca.. lama da idam dan akhirnya tergantung jugak kat dalam uma...


bukn 1 tapi 3,,, hahaha,, tamak uhum mak aku cakap... excited kan.. pastu macam mampu beli je.. MRK tak tau sebab dia memang tak amik tau pun pasal uma,,, ade ye ade,, xde pun tak pe... tapi u kena tolong i pasang ye...

ayat kursi dengan zikir

ni aku beli kat fb Next Wall Deco II.. harga RM135 + postage RM40 by Gdex.. total RM175,, ok pejam mata bayo... beli Mei aritu dengan niat nak pasang raya kat ruang tamu aku yang kecil molek tu,, misi berjaya dengan pertolongan MRK... bukan bayo tapi pasang,, bayo aku,, hukhukhuk


ni yang kedua,,, 3 kul,, beli kat fb Airis Wall Deco... harga RM85 + postage RM20 by Gdex,,, total RM105... yang ni aku tak gantung lagi sebab tak tau nak letak mana... rasa macam nak let go je,,, ade tak yang nak,,, ? pm pm,, hihihi


ni yang last beli setakat ni,,, mana,,,? tu kat partition tu... beli kt IG miracraftofficial.. harga RM30 + postage RM7 by Airpac, total RM37... ingat beso nak letak kt uma,,, bila sampai syomel gitu,, try la pasang kat partition,, macam lawa jek.. eeerrrmm biar je la.. dengan niat sebelum ke semasa ke selepas buat keje baca Bismillah Allah Muhammad... amin... ~

ok,, tu je nak share...

da da ~ ~

Khamis, 26 November 2015

.:: Klebang Original Coconut Shake, Melaka ::.

sambungan dari PD singgah Melaka

oooo,, ini rupa nya kedai coconut shake tu... besar jugak siap ade pintu gerbang... hebat, hebat... ok, kami sampai sini lebih kurang jam 3 petang,, sedang² elok la kan minum petang,, cehh padahal perut kenyang lagi dok makan nasi kat Pedas Linggi tu...


aku pun 1st time sampai sini,, sempat la snap pic sana sikit sini sikit,, dapat la share dengan korang,, ntah² korang da lama da g sini,,, tak heran agaknya,, huhu



menu utama tentu la coconut shake tu,,, untuk makan ade macam² jugak,,, tapi tak heavy la,,, nasi lemak mee goreng meehun, semua bungkus kecik², warfel, jagung kukus.. pastu ade kuih muih aneka jenis... self service yek.. yang penting bayo dulu sebelum makan... faham...?




kami pilih dok belah belakang,, luas jugak tempat makan nya...



siap order kami duduk 1 table,, macam biasa sebelum makan baca doa dulu,,, sebab ade member kami yang belanja, Epul.. so kami doakan sekali agar beliau belanja kami lagi,,, hihihi... jemput makan...


nikmat nya,,, rasa tak cukup 1 nak 2,,, hihihi


untuk budak gemok ni dia memang pantang kalau nampak warfel... terus order,,, coklat + peanut... sebelum tu nasi lemak da abis da 1 bungkus... kuih ntah bape biji dia telan,,, alaaaaahhh Yang,, caner nak surut perut awak tu.. eerrrmm,,, tak pe la,, makan la selagi bole makan,, ye tak,,,

nampak,, kiri kanan pegang makanan...

ok,, tu senarai harga,,, nampak tak nampak je kan,,, hihi

waktu operasinya

ok,, mana yang nak try ke da try ke try la ea... aku da jatuh cinta da dengan nya,,, nak pegi lagi tapi tak tau bile... bole la refer lokasi nya seperti kat bawah:

231-1, Batu 3 3/4
75250 Klebang
Melaka
(Tepi Jalan Pantai Klebang, bersebelahan Stesyen Minyak Caltex)

Koordinat GPS : 2.21551, 102.206132

No. Telefon :-
[013] 399 4061 - Shafie


lepas ni entry last untuk sampai ke JB... hihihi



da da ~ ~


Rabu, 25 November 2015

.:: Dari PD Singgah Melaka ::.

sambungan dari motogp dan PD...

kenapa kami tak mandi,,,? sebab tak kuasa la nak bawak baju basah² dalam beg... lagipun baju mandi semalam da kering aku sidai dalam bilik air... hihihi

ape persamaan antara dia dan aku,,,? tak de kan,,, huhuhuhu

janji jam 12 tengahari check out, tapi 3 orang sebilik tu lambat,,, iiisshhh... bila semua da ade terus gerak cari tempat makan... aku cadangkan makan kat Pedas/Linggi... ade 1 kedai tu sedap.. lauk negeri 9... diorang on jek... 

cer cari aku kat mana,,,





lets go Darling...


*********************************


ok da sampai, kalau nak ke sini dari JB korang exit Pedas Linggi,,, simpang pertama belok kanan... terus je dalam 5km sampai,, kedainya belah kanan macam kat corner sikit,,, try la makan,, ade menu orang N9,, ikan keli salai, daging salai, semua masak lemak cili api,,, try k,,, aku tau pun sebb opismate ajak makan aritu...



ni pic masa makan dengan opismate,,

******************

selesai makan...

ni Power Ranger ke Robocop ni,,, pening pening...

ok,, jom jalan

tengah² dok nak start motor ade pulak yang sajes nak makan coconut shake kat Melaka,,, eerrmm macam menarik,,, moh la pegi,, check waze mau 45 min nak sampai sana,,, eerrrkk... langit da mendung da,, nak hujan,,, aarrgghhh,,, redah je hujan tu,,, kata bikers kental... sepender basah pun takde hal la,,, hahahaha

yeeaahh,, da sampai... 

sebelum makan baca doa...

nak tau harga, nak tau ape menu lain yang ada,,, jom ke entry selepas ni,, hihihi,, tapi nak bagitau,,, memang sedap coconut shake ni,,, saya bagi 5 bintang,,, yeeaaahhh !!!

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...