Jumaat, 10 Oktober 2014

.:: Sengat Seafood Restaurant, Teluk Sengat ::.

kali ni masuk 2x da makan kat sini dengan family mertua... pak mertua memang pandai cari port makan yang sedap,,, dia kureng sikit kalau masakan thai,, dia suka masakan cina... mahal takpe tapi puas hati... 

Isnin, cuti ganti untuk MRK cuti rehat untuk aku,, saje je balik Pengerang survey uma baru kat Punggai tu dengan MRK nak welding handle motor dia tu,,, siap semua Bak ajak makan kat Teluk Sengat... jauh gak la dari sebab da menghala ke Kota Tinggi kan,,, makan free itu semua bole di atur,, hihihi..

dari kampung lepas maghrib, so sampai dalam 830 malam,, bak da sampai dulu dan da order makan da,,, kami redha je la ape yang bk order,, biasa nya tak menghampakan... meh tengok menu meh...
  
  ikan merah masak stim nyonya

 ketam masak.... ala tak tau,, tapi kuah nyer superB sedap... ade telur, ade kacang sikit,, eeerrmmm

 sotong sambal

 udang goreng nestum,,, hampas nyer pun sedap,,,

kangkung goreng belacan

air teh bunga suam,, teko zaman atok aku,,,

baldi isi ais,,,

memula bak order kuey tiaw

lepas tu baru makan beso

da Yang,, tok sah nak citer lagi... meh makan

meh amik lauk

nah ketam

ni pinggan aku,, no nasi

tambah-tambah

 lepas makan sambung citer

 ok,, kenyang... tQ Bak

 harga untuk lauk pauk di atas

alhamdulillah, kenyang.. semua pinggan licin... sape yang suka makan tu try la makan sini,, siang ramai orang,, malam tak de orang,, better call dulu sebelum pegi,, mana tau tutup ke kan... alamat ade kat bawah...

Sengat Seafood Restoran,
58, Jln Belanak,
Telok Sengat 81920
Kota Tinggi, Johor, Malaysia
Tel: (+607) 895 5116

da da ~ ~

Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...