Isnin, 13 Oktober 2014

.:: De Warung Mom's Kitchen, Segamat ::.

ni la bahana outstation bulan 9 lepas,, berat badan naik mencanak-canak... 3 minggu kat Labis - Segamat, nafsu makan jenis lapar sesaja pastu tak tau mana nak tuju,, dok google la "tempat makan best kat Segamat,, bukan-bukan yang kuar,, errmmm,, nasib baik ade jiran yang orang Segamat,,, abis da aku timba ilmu pemakanan sebelum pegi,, hihihi

De Warung Mom's Kitchen,,, old school abis warung ni... tempat makan tak de bumbung,, kusi, alas meja corak dulu²... nama omputih tapi keadaan warung sempoi giler,,, lokasi kat seberang jalan depan Giant Segamat,, lepas rel ketapi belah kanan... cari la yek,,,

sebelum tu nak habaq yang kualiti gambo tak berapa tip top noooo,, pakai handpone biasa² jek...






apa² order air dulu,,,


menu, gambar dan harga untuk roti,,, 

    ni yang no. 1
 
 dalam ade nutella,, parut butter + oreo hancur²,, ye la kot,, makan pakai pisau ko... omputih sangat,, hahahaha

 aaauuummm,, sedap,,

selet semua coklat yang ade,, rugi tak makan tu...

 meh suap boss sikit,,, SKT lebih ea,,, hahahaha

boss makan yang no. 7.. meleleh ke ape nama nyer,, sedap gak



haaa,, yang ni special,, ceker ayam,,, kaki ayam saja,, mana ade kedai menu macam ni kan,,, sedap,, cukup rasa tapi kalau ade daun sup dan bawang goreng lagi superB... masuk mulut kuar tulang jek,,, empuk abis ceker nya..



nasi goreng mexico,,, nama gempak kan,, ni kira nasi goreng pataya atas ade daging masak merah... curah atas... jadi la mexico nya,,, kreatif kan... boss punyer ni...


ni bob punyer... nasi goreng kampung ayam berlada... lada hijau merecup-recup,, makan kompom berjurai peluh,, tak gitu bob... hahahaha,, padan muka ko...


anak dara makan mulut bebel,, iiissshh iiisshh iisshhh

yang ni beriya cerita siap dengan gaya,, kompom ko ngunpat orang kan,,,



ni aku punyer,, mee goreng mamak mexico... nama tu aku letak sendiri sebab aku order daging masak merah,, cuma tak di tabur atas mee jek...

 haa,, ni daging nyer,,, 



haaa, yang diri kat tiang tu anak makcik yang tengah masak,, kot la... nampak warung nya,, sempoi kan... aku tak dan pulak nak snap gambar warung ni,, teruja bebeno dengan menu nya,,, tak dijangka menu nya sedap² belaka,, makan macam rasa makan kat uma,,, macam mak kita masak,, tak lokek rencah... berasa la semua,, dari air, roti, ke masakan panas... semua sedap...


penuh meja kami,,, baru balik site visit kan,, memasing kelaparan... agak² bape RM untuk semua ni...? RM40 jek,,, murah? pada aku ok jek,, harga, rasa, presentation makanan jempol... tempat makan sempoi... open air,, tak de payung @ bumbung... warung la kata kan... hihihi

ok,,, sape yang kat Segamat tu bole la try makan kat sini... bukak dari jam 6 petang hingga 12 malam kalau tak silap,, tutup ari ape aku tak sempat nak tanyer sebab boss da nak terkucil time tu,,, kekekekeke

da da ~~

1 ulasan:

umar yatin berkata...

xsedap dahh skng!! service lmbat~ btw roti bakar supposely nutella oreo chesse~ harga rm5 juz sagat dgn butter shj~ saya order n.goreng mom kitchen, tp penuh dgn lada ijau jekk~ kawan order seafood paprik penuh dgn sayur jekk, seafood ckit, lg sowng order sowng n goreng ikan masin tp penuh ayam daging~ bukan nk ckp ape r kan~ sedih tgk warung melayu cmtuh~ :,(

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...