Isnin, 29 September 2014

.:: Selamat Bersara Kakak ::.

bersara,, kompom2 la servis mereka2 ini da lebih 30 tahun... fuuhhh,, jauh lagi perjalanan aku... baru masuk 6 tahun da rasa nak bersara awal,, nampak sangat tak tahan dugaan cabaran bekerja.... tapi kalau PM umum bonus laju je beratur kat ATM,,, hahahahahaha

2 minggu lepas kami kat Tingkat 19 ada buat sikit farewell untuk Kak Ani dan Kak Nah yang kebetulan nya diorang pencen date nya dekat2,,, ade la collection sikit, kami order catering makan tengahari... jemput sekali big boss yang akan ke Mekah untuk menunaikan haji... 


dengan Timbalan... amacam? 

farewell = makan... 


Suhaizal, macam biasa akan jadi emcee merangkap pembaca doa,,, tu big boss tu,, sayu je... mungkin sedikit penat sibuk kemas barang untuk ke Mekah... ye la, dapat tau pun agak lambat... Kak Ani,,, hujung-hujung je nampak muka disebalik En Din tu,,, hihihi

haaa,, ni pulak Kak Nah,,, merah Mak Ngah,,,

kengkawan + boss + boss-boss,,


kami ajak sekali staff Tingkat 21,, saje meramai-ramaikan majlis,,, makan reramai seronok kan,, yang sikit tu la jadi rebutan... hihihi

siap makan sambung buat keje,,, tup tup terlupa nak amik gambo masa makan tadi,,, so sebelum memasing balik sempat la kami bergambar kenang-kenangan dengan Kak Ani dan Kak Nah,,, tak lupa Timbalan...

tunggu pengantin lelaki datang,,, hahaha



semua gila bergambar,,, hihihi,, cer teka sape yang pegang monopod untuk gambar di atas??? hihihihi... thanks Fariza untuk gambar 360 ni,,, semua muka gebussss... 

untuk Kak Ani dan Kak Nah, selamat bersara semoga sihat selalu di samping keluarga dan jangan lupa kami di Jabatan Audit Negara Negeri Johor ni.... hihihi

candid !!!

da da ~

Selasa, 23 September 2014

.:: Picnic Dengan Jiran Setaman | Batu Layar ::.

16 sept aritu cuti kan,, hari Selasa,,, tak best kan cuti tetengah minggu... pastu Malaysia jek... bukan 1 dunia... lagi la tak best... 

picnic,,, lama tak buat benda tu,, kali ni picnic dengan jiran tetangga... jenjiran aku ni pantang kalau ade cuti,,, lagi² cuti sekolah, ye la kan,,, anak² diorang baru nak membesar,,, suka la kalau pegi mandi²... aku? follow je la... cukupkan korum... MRK tak ikut,, keje kan,, no cuti,, lagi tak syok,, huhuhu

Batu Layar destinasi kami untuk cuti kali ni... 5 biji kete dengan 8 keluarga,,, kami share² keta,,, aku sorang so, naik la dengan jiran depan uma... 730 pagi baru kami gerak ikut highway Senai - Desaru yang tol nya mahal tu RM8.20 dari Ulu Tiram...

tak mandi so aku selfie sesaje sepanjang hari itu...

sampai dalam kol 930 pagi,,, hamik ko,,, ramai da orang... penuh da port² baik untuk landing... pukul bape agaknya diorang ni sampai eak.. lantak la malas nak pikir... moh sini aku nak share gambar-gambar menarik sepanjang kami berpicnic sambil makan...

ini la jiran-jiran tetangga ku yang super sporting...


ramai kan orang...

setting tempat makan... panas,, tempat redup semua da kena chop

bakar-bakar kat belah atas... bakar ikan, bakar otak², bakar hotdog



macam² makanan ade... 

tekun jek abang wadi dan abang fuad

nak snap pic pakcik yang duduk tu,,, tetiba pakcik yang diri pulak interframe,,, hahahaha

makan dulu ye sebelum mandi,,, i tak mandi,, i jaga makanan sahaja....

 view Pantai Batu Layar...

bebudak main pasir


tengah syok-syok mandi ade pulak suprise birthday untuk suami Zai dan Kak Nor... kek oren Kak Ida yang buat... meh potong kek ye anak-anak...

masing-masing da pegang pinggan

nyanyi nyanyi... 

tempat makan da pindah da,,, tak panas

da mandi semua dok lepak macam dugong... nak bilas mandi air tak de,,, toilet 1 beratur panjang,,, nasib baik la aku tak mandi laut,,, kalau tak seksa weeeyyyy... ade pulak yang sakit perut,, memang haru la nak cari port membuang,,, hahaha


dalam kol 4 petang gitu kami semua bersiap untuk balik,, semangat nak balik sebab ade orang nak belanja ABC Kg Melayu dan satay... selama ni aku dengar je,, nak makan takut tak abis,,,, diorang semua cakap sedap... kemas-kemas semua masuk dalam kete... berdesup balik JB...

kol 6 lebih gitu sampai kat Kg Melayu... open table la kami,,, order ABC 25 mangkuk... sebelum sampai ABC aku baham mee rebus dulu,,

jemput makan semua...

amik ko beratur panjang nak order ABC tu...


haaaa,,, runtuh tak jiwa tengok ABC ni,,, belum rasa nya lagi,,, mau makan sambil pejam-pejam mata menikmati kerangupan kacang nye,,, kelikatan coklat nya,,, memang sedap,,, abis aku makan,,, tak tinggal ape,,, straw sudu abis,,, jatuh bawah la,,, tak de nya aku nak kunyah...

ok,, abis da citer picnic ni,, seronok,, kalau MRK ade jadi beronok-ronok,,, tetiba teringat masa bercuti kat Tioman Part 1 & Tioman Part 2 aritu,,, eeeerrrrmmmmm...

da da ~

Rabu, 17 September 2014

.:: Sebelum Keje Luar ::.

cerita hari sabtu minggu lepas sebelum aku outstation ke Labis,,, MRK spend time la konon dengan aku...

memula pegi wedding opismate, Mail... agak lewat jugak kami pegi sebab MRK keje...  tu pun da nak merajuk da sebab memula dia nak cancel,, sedangkan dia da janji nak pegi.... tarik muka 28 la aku... hahahaha...


eh bukan aku je datang lambat,, ramai rupenya opismate yang lain... abis makan dapat la kami snap pic dengan pengantin... thanks Taufik untuk gambo ni... 

lepas tu MRK ajak ke Giant Plentong jenjalan sana... da puas pusing-pusing MRK ajak pegi urut badan,, laju je aku bukak baju serah diri kat pompuan Thailand tu... urut 1 badan 1 jam... 

bukan main sedap lagi pompuan tu urut aku... kletak klutuk bunyi semua sendi yang sakit,, lega rasa... lagi-lagi part kat bahu,,, lembut da dia kerjakan... 

lepas urut badan terus je menonong MRK masuk Secret Recipe kat sebelah nu... aku sekali lagi laju je duduk cari port... hahahahha

kenapa aku genggam tangan,,, ade sebab.. nanti aku citer k


MRK ni cadang nak tukar cermin mata baru... dia ade 3 tapi 2 da patah... tak dan nak pegi betulkan.. lagi pun power da bertambah... asik tak nampak je... tapi cina pakai skirt nampak pulak...


so, cuba try la patern bingkai yang ok... nak beli Oakley tapi orang tua sangat muka MRK... cancel,, cari lain... dia pun tak berapa setuju bila nampak cam orang tua... sangat tak sedo diri,, hahahha

da tu jalan lagi, pegi kedai jeans pulak,,, aisey,, dia bole sambar 1 jaket dengan 1 jeans pulak,,, shopping ye,, dapat la free gift t-shirt dengan stokin,,, nasib t-shirt tu kecik dapat la ke aku,, kalau beso memang tengok gigit resit je la aku... 

gemok bebeno da dia ni kan... 

 bayo je la,, cina kopet ni pun ko nak ayat... iissshh

ok,,, tu je citer nya...spend masa sama² sebelum outstation seminggu... sambil MRK shopping,,, i is jeles ok... hahahaha... minggu depan nak pegi keje luar lagi... eeerrrmmmm,,,,

da da ~ ~


Selasa, 9 September 2014

.:: Jalan-jalan Merdeka 2014 ::.

Disini Lahirnya Sebuah Cinta.... Slogan Merdeka 2014,,, cute ko,,, hahaha

ok,, nak citer.. citernya panjang tau,, gambo pun banyak,,, jangan muntah hijau k...

jalan-jalan naik motor 30 dan 31 Ogos lepas,,, atas tujuan ke wedding Amirul kawan kerja MRK kat Pahang area Bera kot,, ntah aku pun tak tau,, 

kami pegi 5 biji motor dengan 8 orang... dan aku sorang je pompuan... ape aku pedulik,, nak ikut jugak,,, MRK tak kata jangan pegi, so aku rileks2 kentang je kemas baju kami,,, berani la dia nak kata TAK YAH IKUT nyer dengan aku,,, tertonggeng motor dia nanti aku kerja kan,,, hahaha

6.30 pagi di Tol Skudai

                                Azan + Napi - Katana                              Naim + Zahir - Ducati

                                       Najib - Suzuki                                          Amy - Benelli

 MRK + Isterinya - Naza Blade

ade citer kelako pasal MRK,,, macam haram jek,, pit stop pertama kat Machap,,, tetiba MRK cakap motor problem kena patah balik amik kete... temperature naik tinggi lebih setengah sedangkan biasa motor da jalan temperature tu akan turun... aku da sedih dan rasa da down time tu,, mood terus hilang,,, 

sekali si Azan tu cakap... 

"ntah2 beg kat mudguard depan tu kot yang halang angin untuk sampai ke radiator..." 

kami semua ketawa sebab macam tak logik,, MRK pun cakap ok,, dia bukak beg depan tu.. dia letak pun sebab saje placing kasi lawa sebab tu Bak punyer... kalau tak ok jugak memang kena patah balik,,,

bila da jalan jek aku pun jenguk la temperature tu,, dan dan turun,,, ape lagi,, MRK terus pecut menonong ke depan,, yang lain semua kat belakang,,, ffuuhhh,, lega... motor da ok,, rupe nya pasal beg aje,,, alahaiiiii....

 singgah Chaah isi minyak...

singgah Segamat beli bateri motor MRK

meneruskan perjalanan... kenapa aku tak peluk MRK tu,, rugi-rugi...

prum preng prum preng akhirnya kami tiba kat uma Amirul dalam kol 12 tengahari... dia bagi uma untuk kami rehat kejap dan salin baju bagai la... pengantin bersanding kol 2 ptg... pengantin nak di iring dengan motor,,, bole pulak aku tak amik gambo pengantin aritu,,, tapi meh aku belanja gambo pengantin baru ni,,, hahahaha

bila nak kurus ni,,, penat la diet...

MRK da macam wedding planner da,,, 

siap je pengantin bersanding kami pun makan la,,, kasi penuh perut baru balik,,, program ke KL tapi minyak nak kena isi,, so kami menghala ke Muadzam sebab itu la pam minyak yang paling dekat... dekat mende,,, jauh ke daung,,, kiri kanan hutan belantara... boring.. ngantok lagi atas motor,,, lelap la kejap aku atas motor,,, zzzZZzzzz

kat Shell Muadzam....

kat Tol Gambang

lelong lelong,, pria kesepian semua ni...

cun je jumpa bendera... ni bukti kami konvoi merdeka ok,,, hihihi

muka MRK macam ape ntah,, penat gak nye...

berenti rehat kejap je sebab da nak gelap,, lagi macam da nak hujan,,, terus siap-siap sambung perjalanan ke KL ikut Highway Karak,,, masing-masing tak tau jalan,, so jalan ikut signboard... tak sampai Tol Karak hujan lebat... basah lokos kami semua,,, semua sejuk,,, semua lapo,,, semua cari makan... syahdu.....

 semua makan megi cup...
semua basah ni... sampai sependa basah

lelaki pompuan asing...
iisshh,, mana la KL ni,, lama lagi ke nak sampai...

nasib baik sampai KL tak hujan cuma gerimis manja,,, masa lalu area Genting cantik jek kabus,,, MRK macam biasa la bila sampai KL akan ke Danau Kota kat Setapak tu... da abis round kami pun balik Putrajaya tido uma Lya... homestay free yang da tak lama lagi takde...

banyak terima kasih la kat Lya sebab masakan kami makan malam walaupun kami da makan... lepas mandi semua makan lagi... biasa la orang lelaki kan cepat lapo,,, nasi lauk sardin + telur dadar + sayur goreng pun licin... hihihi... tidur le memasing dengan perut yang kenyang yek... sok nak balik da...

yang baju biru tu macam nak tambah lagi tapi nasi da abis,, hahahaha

bangun pagi aku terus masak untuk makan tengahari,,, lauk biasa-biasa jek,,, taugeh bening, sambal belacan, ikan kering, kentang goreng tumis, telur dadar dan sardin... sambil masak sambil kemas beg,,, malam sebelum tido aku sempat mendobi,, so balik da rileks tak yah baso baju... yang lelaki-lelaki semua tak bangun lagi,,, tak pe recharge tenaga balik,, semalam da 1 ari atas motor...


khas untuk MRK dan rakan-rakannya,,,

siap makan semua,, kami pun gerak balik JB dalam kol 1 petang,,, so far perjalanan lancar cuma tiba kat area Seremban ade jem sikit sebab buat jalan... tu yang lambat sampai JB,,

bila la nak tinggi, bole beli motor ni,,, hihihi



sempat kami singgah RnR Ayer Keroh isi perut dan isi minyak,,, makan lagi,, hihihi,, cuaca ok tak hujan,,, aku pun lelap-lelap manja je dok belakang,, kengkadang tetido jugak,,,


 baju GAZA tu aku beli time kursus aritu... support memember memperjuangkan keamanan GAZA

last pit stop kat Machap isi minyak terus sampai JB,,,
dengan mineral tu sekali aku pegang sampai JB,,


lebih kurang jam 6 petang kami sampai,,, waaaa,,, selesai da misi untuk kali ni,,, seronok sebab jalan dengan kengkawan baru yang lebih kurang biol macam kami... seronok sebab semua basah lokos,,, seronok la... cuma gambo tak bape lawo la sebab guna hp murahan,,, aaahhh tu semua tak penting kan... hihihihi

pasni ade lagi misi,,, harap motor MRK tu tip top ok... jangan buat hal ea merah,,, nanti i nyanyi Si Putih Si Merah Black... feveret song tu...

da da ~ ~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...