Rabu, 27 Ogos 2014

.:: Makan Daging Burger | Burgerbyte Zizan ::.

Assalamualaikum...

sambungan citer di Ikea semalam,,, last pic aku cakap lapar kan,,, terus aku hajak driver aku Lya ke tempat makan feveret aku,, Burgerbyte... 

1st time pegi bulan 3 aritu ade kenangan pahit tapi manis,,,, tapi tak leh share,,, sebab da janji.. ok,, tutup citer tu...


by the way,,, asben Lya dengan family dia pun nak lepak kat situ... diorang dari open house,,, kami tak ikut sebab takut tak dan nak ke Ikea,, so kami pecah...

kat restoran ni kena pegi kaunter, order nak makan dan minum ape then bayar.. dapat resit simpan untuk rujukan menu @ tunjuk kat orang kampung harga makanan ko tu bape,,, cchhooiii,, hahahaha... pastu dalam 3 - 5 minit makanan sampai dan bole la melahap,, nyum nyummm

 menu,, sori harga tak clear,,

 harga air pun tak clear,,,

makanan da sampai,, kami nak makan...

ni la menu feveret,, combo set,, 1 patty daging 1 patty ayam...
kentang kobis bunga bracoli lobak semua da di stim,,, disiram dengan sos black pepper,,

gigitan terakhir

nah,,, harganya,,,

kitaorang order makanan je,, tak order air,, bawak air sendirik,,, jimat sangat kan,,, hahahahaha

nampak zizan tak kat belakang tu?

mak abah adik pun da pernah makan sini,,, tahun lepas rasa nya,, cuma MRK je belum penah sampai sini,,, hajat sangat nak ajak dia makan sini,,, tapi bila...

sape yang rasa nak makan bole je cari kat area Ikea tu.. Damansara Perdana,,, sesat? pakai la waze,, hp tak de internet? sendu... hahahaha

ok,, itu saje cerita kali ni,,, 

da da ~~

Isnin, 25 Ogos 2014

.:: Ikea,,, nah amik duit aku ni ::.

Assalamualaikum...

** tajuk mintak lempang,, hahaha **

haaa,, meh sini nak share citer,,,

alkisah aku ni kena pergi kursus kat Akademi Audit,,, dari 25 - 28 Ogos,, bila nama da naik tu,, berguling-guling tertonggeng la aku fikir perancangan,,, 

eh ofkos la,,, bukan perancangan kerja tapi perancangan berjalan-jalan... hahahahaha,,, 

yang penting MRK kena tinggal,,, itu pengorbanan... hukhukhuk

pergi ari ahad,, dengan driver... sampai akademi dalam kol 5 ptg,,, Lya da ready da nak culik aku nak ke Ikea,,, yess, Ikea,,, itu la perancangan nyer,,, sebelum tu aku da canang da kat jiran tetangga nak kirim ape dan mesti bagi duit sekali,,, sebab time tu belum gaji,,, hahahaha

muka excited da sampai Ikea... 

Ikea,, semua orang suka ke sini kan dan semua tau ape ade kat sana,,, harga? aku mampu,,, korang? lagi la mampu kan... gaji ribu2 cakap tak mampu,, nan hadoooo...

biasa nya sebelum ke sini aku akan tengok katalog secara online,,, servey dulu ape barang nak beli,,, print screen kt hp,,, so sampai sana tak menggagau kan,,, kat situ da jimat masa,,, betul tak???

tempat ni yang aku nak serang... jaga kau

 nak check in tapi tak lepas,,, hp memasing bateri sendu...

tak semua barang aku dapat tangkap,,, banyak da abis,, tanyer pekerja Ikea tak top up ke? esok pagi baru top up,,, alahai,, tak kan nak pegi lagi sok,, errmm,, memang tak la,,, jauh oooooo,, tol jek dekat RM6 sehala.. minyak lagi,,, sori yek jiran2,, barang i pun ade yang takde... 


 masa bayo... tanggeci ni ganas,,, campak2 je barang,,, geram je aku,,, iissshhh

                                     ait,, murah jek,,,                                   oi kak,, tengok duit aku ea,,,      


 muka tak berapa puas ati + lapor

 ini saje la hasil nya,,, beg depan tuan blog punyer,, yang belakang jirang tetangga punyer,,, 

da,, tu je citer nyer,, tak berapa menarik kan,,, hahaha,, mesti korang nak tau ape je barang yang aku beli kan... iisshhh,, sibuk jek !!!

**kalau ade iklan ikea @ ape2 iklan kat bawah post ni korang klik-klik la yek,, tQ

da da ~~ 

Jumaat, 22 Ogos 2014

.:: Hari Berkabung Malaysia | MH17 ::.

Assalamualaikum.... 

pic from google

36 hari selepas kejadian MH17 terjadi, 20 jenazah penumpang dan anak kapal pulang ke Malaysia.

Al-Fatihah dan Salam Takziah



Rabu, 20 Ogos 2014

.:: Raya 2014 | 2 Syawal 1435H ::.


selamat malam semua,,, dan selamat hari raya,,, wah,,, raya lagi ke? ofkos,,, ni baru balik open house,,, makan makan makan,,, abis diet aku,,, aarrgghhhh !!!

cerita raya aku pun tak abis lagi ni,,, raya ke-2 masa untuk aku beraya dengan family belah aku,,, macam biasa,, kami semua ade unifrom... sape tak pakai akan di tanya dan jawapan perlu la munasabah dan tak menyinggung perasaan orang lain yek,,, ** mohon terasa **... hahahaha

tahun ni tema kuning diraja,,, atas pilihan mak & bibik2 aku dengan persetujuan embah... untuk t-shirt lelaki dan baju muslimah aku yang uruskan,,, kuning sungguh,,, nak tengok macam maner kaler nyer? meh scroll ke bawah sampai abis entry k...

 tepek muka tuan tanah dulu la,,, 

raya tahun ni musim selfie,,, sepupu semua masing2 bawak monopod... bagus menatang tu... 1 gambo semua bole masuk... pastu share kat whatsapp group... semua dapat save gambar kenangan yang sama... senang kan???



marhaban tetap kami jalankan yang diketuai oleh Anja,,, Alhamdulillah,, ada perubahan yang baik dari tahun lepas... harap tradisi ini dapat dikekalkan dan menjadi ikutan kepada yang lain...


sebelum ke rumah yang ketiga kami semua akan solat Zuhur dulu... surau pun area rumah tu jek,, senang...

 MRK yang paling chomel,,, tolong terima kenyataan k,,,

gambar kenangan 2 keluarga 

1 2 3 --- horeyyyyy

 ermm,, lokasi wajib setiap tahun untuk kami bergambar,,, bawah pokok kelapa,,,
 
ni laki bini biol... hahahaha

uma ke-4, uma terakhir,, kami akan cari port yang cun untuk amik gambo family,,, ~~

 bapak nyer perasan hensem,,, chooiii


nak share citer pasal baju aku,,, baju aku tailor kat kampung yang jahit,, seminggu sebelum raya baru aku pegi ukur badan dan siap 2 ari sebelum raya,,, hebat kan dia,,, upah pun masih dalam harga yang ok... baju adik, kakak ipar dan anak sedara semua dia jugak yang jahit,,, cantik kan baju kami,,, **perasan**

cukup semua ade,,,

oh,, raya tahun ni Lya dapat join sekali sebab Iwan kebetulan cuti... tapi dia balik hari,,, flight dari KL 7 pagi balik dari JB ke KL flight kol 9 malam... pakai la ko baju raya tu dari subuh sampai isyak,,, masam dohhhhh... hahahaha

 kat airport baru nak beraya,,, APTB

last post dari kami semua sebelum Lya terbang,,, byeee Cia...

cerita raya ke-2 berakhir di airport Senai... selesai sudah,,, cerita raya ke-3 menunggu kamu semua esok yek,,, 

da da ~ ~


Isnin, 18 Ogos 2014

.:: Raya 2014 | 1 Syawal 1435H ::.




Jubah dari Mekah pemberian mertua
Untuk kami gaya kan di hari raya
Terima kasih kepada mu ayah bonda
Doa2 kan kami sampai ke sana jua

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin dari kami untuk kawan2 semua... agak lewat kan ucapan nya,,, tapi rasa masih belum terlambat... 

setiap kali raya aku memang da pajak uma mertua... so rileks la,,, kerja rutin ku adalah isi kuih raya,, kemas ruang tamu, tolong2 sikit kat dapur... da... tu jek,, yang lain mertua da buat sendiri... senang kan,, jangan jeles k...



groupie

gambar kenangan depan uma,,, tahun depan raya kat uma baru da,,,

 5 Hang penderhaka negeri,,, eh,, tetiba

 petang pegi raya kat kota tinggi dengan sepupu MRK

tak raya banyak uma sebab memasing terbongkang tido dari kol tengahari sampai petang,,, syok je semua tido,, ye la,, cuaca panas aritu.. ok,,, tu jek citer raya pertama kami... 

da da ~~

Ahad, 17 Ogos 2014

.:: Terima Kasih Beb !!! ::.

haaaaa... lama bebeno aku dok tak hapdet blog yang tak seberapa ni kan... hahahahaha.. dari puasa sampai da nak abis raya kan... sebab ape? sebab M A L A S... ok... no komen...

dalam tak selalu mengarut kat blog ni kan, nuffnang ni punya la baik kan dok bagi iklan berlegar-legar menari-nari joget kat blog aku... Alhamdulillah... Terima kasih Nuffnang ~~~ ... 1 abis,, 1 masuk,, aku senyum je la... hihihi


oleh sebab ini la aku terpanggil balik nak update,,, dengan azam nak share semua cerita dan gambo-gambo yang hader... semangat kan,,? hangat-hangat najis ayam je tu...tengok kan aje la...

ok,, ok,, sekarang ni tengah dok nak edit gambo raya yang tak da basi tu,,, nak bubuh bebanyak dalam entry biar korang tengok sampai muntah guling-guling sambil ngumpat dalam hati -- ooo,, baju/tudung raya dia tahun ni kaler ni...--- kan kan kan.. ape ade hal,, aku pun cam tu gak... hahahaha

p/s oppss,, korang tu nanti jangan lupe lak nak klik iklan-iklan tu yek,,, ala,,, klik je la yek sengaja ke tak sengaja yek,,, hihihihi

ok,, da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...