Rabu, 16 April 2014

.:: Pelam Harum Manis ::.

ermmm,,, nama nya seindah rupa dan rasa,,, HARUM MANIS.... citt, padahal pelam je pun,, saje nak popular cepat buh nama gitu,,, promosi sangat kan,, hahahaha...

ooppsss, jangan mara orang Perlis noooo... saja melawak... hihihi,,, malas nak google mana datang nama nyer,,, yang selalu dengar kata nya  sedap, sedap, sedap,,, tak sama dengan pelam yang hado kat pasar tu... ye ke...?  

isnin pagi dok gatai order dengan member secara online, semalam petang da dapat... aku beli tak banyak,,, saje nak try,,, beli banyak kang ramai pulak yang mintak,,, tu yang malas nak bagi free gift tu nanti,, jahatnyer kamu Erin,,,, hahahahaha...


ok, harga yang aku dapat untuk 2kg ni sekilo RM20 postage kotak semua total RM58 sajek...
2kg dapat 5 biji...


ade la sebiji tu yang macam da bonyok sikit aku makan kat opis,,, mungkin sebab panas kot kat dalam kotak tu yang macam tak berapa nak sedap... rasa kalau nak pos better bagi buah yang belum masak sangat,,, jadi sampai kat customer buah masih elok lagi... ye tak?

ok, balik uma MRK nampak dia tanyer,, ait, beso nyer pelam,,, kopek nak makan,,, tapi masuk peti ais dulu,, makan sejuk² baru sedap,,, ok boss,,,

ni gaya aku kopek pelam,,, tengok tu tebal jek isi nyer,,, biji nipis

memang sedap kata MRK,,, rasa macam ade kuini² sikit... sedap... time makan tu aku citer la kronoligi buah ni dari mana semua,,, siap dia tak percaya lagi aku beli online dan buah ni pure dari Perlis,, aku tunjuk kotak baru nak kasi aku menang,,, iissshhh...

ok, aku sangat puas hati dan berbaloi dengan harga dan rasa nya... pada sesape nak order bole jek pm aku, nanti aku tolong forward kan kat member yang uruskan jual beli ni yek,,,

da da ~ ~

Sabtu, 12 April 2014

.:: Ubi Rebus Punyer Citer ::.

april datang lagi,,,,, !!! ermmm,,, diam tak diam da 3 bulan da cuti keje Jumaat Sabtu,,, stress sangat sebab  MRK cuti Sabtu Ahad... 1 masalah besar, aku rasa bukan aku je, korang pun kan tak suka kan... errmmm tak suka,,,

nasib baik pokok bunga yang macam kat korea tu tengah gugur sekarang ni,, sejuk mata sikit,,, merata² tempat ade kan,, memasing da snap gambo da share kat fb bagai,, nak jugak amik gambo tapi i malu,, hihihi,,, kenapa terjadi macam gitu? sebab boss cakap aritu,, malaysia telah mengalami kemarau yang panjang sebelum ni,, tu yang bunga tu gugur,,, ooooooo,,,

panjang intro kan,,, ok nak share citer semalam, semalam petang makan ubi rebus dengan sambal hijau ikan bilis.. saje makan dengan jiran,,, sebab diorang selalu buat makan, so kali ni turn makcik la pulak kan,,, tapi makanan diorang lagi havock ko... hihihi

beli ubi kat pasar malam gelang patah,,,


ubi aku yang rebus,, sambal hijau tu tukang masak kami, Murni yang masak,,, air tangan dia memang superB,,, semua yang dia masak, semua sedap,,, kami gelar dia kakak kawasan,,, hahahaha.. sebab badan dia beso,,, ketawa lagi sekali,, hahahahaha,,, makan makan lepas hujan dengan air teh O panas,, makan borak ketawa makan ketawa ngumpat,, eeehhh,, hihihi

gambo makanan jek yek, yang lain sexy...

sebelum tu sempat gak aku masak kan untuk MRK,,, lauk pun simple jek,, malas nak leceh-leceh,,, eh, tetiba terajin pulak nak wat pengat ubi,, hihihihi

ayam masak kicap campur kentang sikit

sayur kangkung goreng

 pengat ubi ada sagu sikit

haaa,, banyak kan makanan,,, aku kalau dinner memang masak lebih so pagi tadi aku panas kan lauk ayam kicap bawak kan MRK bekal pegi keje... hari-hari MRK bawak bekal pegi keje,,, dia yang request... bagus,, duit simpan nanti kita kaya ea,, hahahaha

bento untuk MRK,,, 

ok, tu je citer pasal ubi,, terkentut-kentut tu pasti la kan kalau makan ubi ni kan,, so aku dan MRK telah lancarkan perang kentut malam tadi,,, hahahaha

da da ~ ~

Selasa, 8 April 2014

.:: Happy Birthday To You... MRK ::.

ok,, arini 8.4.2014,,, ulang tahun MRk yang ke.... rahsia tak bole tau.. hahahaha... rasa tak ade celebrate beso²,, cuma aku planning celebrate berdua dulu,, nak reramai dengan kengkawan tu in sha Allah ade,, in sha Allah takde... hahahaha

hadiah? alaaaaaaaaahaiii,, pening nak fikir nak bagi ape... di tanyer tak kan bagi jawapan la kan... siap cakap tak yah la nak hadiah bagai,,, isshhh,,, tak romantik betul... tanyer tak nak jawab kan,,, haaaaa,,, semalam baru jumpe idea nak bagi ape... dan pagi tadi baru update kat buku keramat aku,,, 


yang no. 1 tu aku cari kat pasar raya yang terdekat -----> city square.... puas pusing² akhir nya jumpa... senang jek,,, kompom MRK suka sebab dia memang memerlukan,,, ok setel... tQ ika sebab teman aku ke CS tu,,,



yang no. 2 & 3 tu beli petang² sikit... area uma aku tu banyak kedai kek,, fast food pun banyak,,, dekat kat hidung jek semua,, sebelum maghrib tadi aku kuar beli kek dengan singgah pasar malam... yang no. 3 tu aku order lepas isyak tadi... ape no. 2 dan no. 3,, kejap ea... 


 taaaarraaaa.....

siap kan semua sementara tunggu MRK balik keje,,, kol 9:30 mlm baru dia sampai... ape lagi, terus baham makanan yang ade terhidang sebab memasing da kelaparan,, hahahaha

 birthday boy penat baru balik keje...

nah, amik hadiah ni

eh jap,, tadi pegi pasar malam aku ade beli nasi kerabu,, hampir terlupa,, beli pun tak banyak, nasi separuh jek dengan lauk daging.. RM4... murah gak,, haaa,,, banyak makanan malam ni,,, habis kan ea...



ok, last sekali baru nak ucap wish kat MRK... happy birthday Sayang, semoga panjang umur murah rezeki dan bahagia di samping saya dan keluarga,, In Sha Allah... ini jek yang saya mampu buat untuk bithday awak tahun ni,,, harap awak suka,,,

***giler tak suka ea,,, semua free ko,, hahahahahaha

da da ~ ~

Selasa, 1 April 2014

.:: Ride To Temerloh - KL | Amirul Tunang ::.

cerita lama baru nak share,, tak pe kan,, baca ea,,, hihihi...

awal Februari lalu, kawan keje MRK bertunang di Temerloh... rasa pertama kali aku sampai sana,, tak tau jalan, main redah jek.... cerita pasal naik motor ni,, seronok sikit sebab motor kali ni ade beso sikit...MRK pinjam motor Bak dia.... perjalanan pun ade mencabar sikit,,, guna waze nak ke Temerloh tak lalu Bahau tapi lalu Bera,,, ala² jungle tracking gitu...

dari JB 2 biji motor,, Najib kawan MRK yang baru berjinak² dengan motor jadi peneman kami,,, gerak dari JB jam 10 malam... bayang kan,, MRK tengah perah minyak 200km sejam, aku kat belakang dok tengok tab tengok waze,,, hahahahaha... 

lokasi tak pasti kat mana...

sampai Temerloh kira² jam 3 pagi,, terus ke home stay, terus tido,, majlis esok pagi kol 11... majlis pagi? ooo,, ok,, adat orang sini kot eak.. ok gak, cepat mula cepat balik.. hihi,,, aku dengar² MRK ni telah dilantik oleh Amirul untuk amik gambo tunang diorang... ooo,, baru aku tau... beriya dia suro bawak camera dia time nak packing barang,,, 

MRK tukang amik, aku tukang edit,,, haiyooo... kenapa aku terlibat,,, ok la ok la,, kawan punyer pasal,,, aku buat mana yang aku tau k,,, 

 ini la Amirul...






ok,, ni je antara yang sempat buat,, tak lawo kan,, aku tau,, hahahaha
yang lain nanti yek Amirul,,

abis da acara pertunangan acara makan pulak,,, pergghh sedap nangka masak lemak ikan kering,, bertambah aku makan... rasa macam nak mintak tapau jek dengan tuan uma... hihihi

bersila kak nam makan,, 

 ok,, tahniah yek,,, 

 MRK dan Najib

kami la mamat dan minah dulang,, tak rela sebenar nya.. 

lepas majlis, MRK cakap nak ke KL,,, yessss,,, tak balik JB terus,, bole la rileks² kat KL tu,,, walaupun takde hala tuju... da sampai nanti baru fikir... yyiihhuuuu...


ke KL ikut highway Karak,, pun 1st time aku lalu situ,,, banyak corner,,, syooiikkk... lagi naik BMW tu,, tak penat,, terlentok nak tido ade la... rasa macam dok kat sofa kat uma,, sangat selesa,, patut la time pegi Langkawi aritu mak mertua aku steady jek,, ok Yang,, sok beli motor macam ni,,, hahahaha


panas terik bebeno time tu,,, aku dengan pakai kasut camtu mau sunburn kaki aku,,, tak teringat nak bawak sport shoe,, padahal tong kiri kanan tu kosong,,, so, tahan je la... da tu singgah Plaza Tol Karak,,, relaks kejap,, pastu nak jalan je amik ko,, jem macam ape,, time tu kami senyum jek,, bole selit², tapi tak selit sangat sebab motor ni beso... 



time rehat tu amik la gambo,, tak perasan pun sunglass aku da cacat time ni,, aksesori belah kanan da tertanggal kat mana ntah,, ooo,, sayang giler sunglass ni,,, walaupun hanya Guess bukan yang lain yang mahal macam korang punyer tu,,, mana nak cari eak? sedeyyyyyy,,,

sampai KL ajak MRK pegi Ikea,, tapi dok fikir pegi sana buat menda,,, nak beli menda,, nak letak menda² tu kat mana,,, errmm,,, pegi makan nasi ayam la... dan sangat bernasib baik Afan dan Ira ade kat Redbox sana tengah melalak,,, errmm,, tunggu kami makan yek,nanti penyanyi sampai,, hahahaha

sorang 1 set, nampak kan kami lapo,,, semua ni RM54++ jek,, murah kenyang,,, 

ha,,, nampak,, 3 penyanyi tengah tarik suara yang paling tinggi,, MRK paling over.... selekeh,,

da nyanyi Afan ajak lepak uma dia kt Denai Alam... kami ok jek,, Afan offer tido uma dia,, tu pun kami ok jek,, tapi Najib nak balik JB,, ade keje kata nyer... ok la,, ko balik kami ke Uptown Shah Alam la malam tu,,, cari makan,,, sambil borak²... 

thanks to Afan n Ira coz tumpangkan kami tido... next day Afan n Ira pegi keje kami pun balik JB,,, singgah sana sini dulu,, singgah Batu Pahat la, singgah Pontian la... last² sampi JB jam 6:30 petang,, abis masa kat jalan jek,,,

ape pun happy sangat kali ni walaupun ade la sikit² masalah yang melanda... errrmmm,, bila nak jalan² naik motor lagi eak Sayang... oooo,, ade tapi tunggu yek,, 

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...