Khamis, 18 Disember 2014

.:: Wordless Thursday ::.

 

aku suka makan kuih baulu dengan air masak,,,

sangat sedap,,,

da da ~ ~

Selasa, 16 Disember 2014

.:: Dobi Perling Kami 24 Jam ::.

da lama da aku dok cai dobi yang bole baso sendiri,,, ade memang ade tapi jauh dari uma... kalau bole nak yang dekat dengan uma,, lagi lemak pegi jalan kaki sorong troli pegi paso jek,,, hihihi

tapi sekarang da jumpa,, tapi tak la dekat dengna uma,, kat belakang Maybank Taman Perling,, kira dekat jugak la tu,,tu pun jiran yang bagitau.. huhu


senarai harga,, cuci dan kering

tempat cuci

tempat keringkan

toto ku,, hukhuk

jadi sebelum bergerak ke Kedah aritu, sempat la aku lolos kan diri ke dobi tu... nak baso toto,, free pulak tu,, ooo,, ade promosi pembukaan kedai... kalau tak mau berpuluh jugak la anto dobi lain... mengangkut la aku sabun baso dengan pelembut/pewangi baju ke dobi,,,
 
beratur jugak la aritu,, ramai orang cina,,, sekali masuk, mesin akan pusing selama 25 minit,, baso dengan bilas,,, aku bawak 3 toto, tak muat nak masuk semua sebab mesin 14kg je yang ade,, yang 28kg tak sampai lagi,, so, 3 round la aku membaso,,, 

siap baso aku nak keringkan,, keringkan kena bayo RM4.50 untuk 25 minit... kena keringkan sebab tebal,,, keringkan aku sekalikan 3² sebab muat,, hahahaha...

 

oh ye,,, semua urusniaga dalam dobi ni guna syiling,, so ade mesin tuko duit disediakan,,, masuk la duit kertas kuar la duit syiling nyer,,, macam menang jackport je time duit tu jatuh,, hahahaha

wifi pun ade dan sangat laju,,, nak tengok movie ke nak update apps ke semua bole sementara tunggu baju siap dibaso dan dikeringkan...

da da ~ ~


Ahad, 14 Disember 2014

.:: Jom Makan Mi Sedaap... ::.

 

penangan balik keje tak masak,,, ape lagi geledah la stok makanan yang aderrr... eehh,, stok megi belambak ko... belek expired date jauh lagi... lagi lambat makan lagi rugi la kalau da expired kan... terus aku sambar me cawan me sedaap mi goreng...

ade memacam rasa mi sedap ni,, setakat yang aku beli masa Jom Heboh aritu ade 3 perasa  seperti yang di atas,,, tapi ade yang lain lagi,, meh klik tengok kat SINI...

mi sedap ni memang banyak rempahnya,,, 
tu yang rasa nya sedaaapp banget siihhh...

memula rendam mi dengan cendawan kering lebih kurang 2-3 minit,, pastu toskan,,
da tu campurkan semua rempah dan gaul,, 
akhir sekali jangan lupe bawang goreng nye bukkkkk...
 
cakkkkkkk....
siap.. !!!

MRK suka yang berkuah so aku buatkan yang perisa ayam bawang,, letak telur sebiji,, sayur sikit,, ready untuk di makan... nyummmm nyummmm

nampak sedap kan,, memang sedap,,, da pegi beli sana mi sedaap ni... sekali sekali try makan mi segera yang lain tak salah kan.. hihihi...

oleh sebab lapo tahap gaban,, tak dan nak snap gambo kami melahap mi sedaap ni,,, bayang kan je kami makan 3 4 suap pastu abis,, hahahaha

da da ~~

Khamis, 11 Disember 2014

.:: Hari Kelepasan Am Negeri Johor 2015 ::.

setiap hujung tahun aku akan sibuk cari @ tengok cuti untuk tahun depan nya... ye la perancangan awal,,, pastu nak tengok cuti banyak ari ape.. lagi la kan sekarang ni Johor da cuti Jumaat Sabtu,, clash cuti dengan MRK... tak syok sangat...


sape orang Johor meh tengok senarai kelepasan am kat atas bawah ni... nampak macam banyak cuti 3 ari,,, best kan... yang bukan orang Johor leh klik ni ---> Kalendar Cuti Umum @ Kelepasan Am 1Malaysia


kalendar 2015,,

cuti singapore pun kena tengok gak.. nampak macam banyak Jumaat,,, best la tahun depan,, MRK leh solat jumaat kat Malaysia dan banyak la aku amik cuti ari ahad... eerrrmmm

banyak Jumaat.. yeess

kalau korang perasan, setiap agama cuma dapat 2 hari cuti je untuk raya diorang... pastu Thaipusam diorang tak cuti... perasan tak? pastu Vesak Day bape hb sebenar nya,,, 3 Mei ke 1 Jun...

oh ye,, jadual gaji pun kena tengok jugak la... persediaan kalau² nak berjalan ke kan.. kalau pegi bercuti tapi tak gaji lagi, tak syok jugak kan... hari khamis @ isnin gaji masuk oooo...

ni gaji untuk yang keje kerajaan la kan,,, hihihi

ok.. puas ati da tengok cuti 2015... bole la rancang percutian ke majlis tunang ke majlis kawin ke,, kenduri ke open house ke kan... yang pasti raya bulan 7,,, mana yang tak abis puasa ganti tu, sila la ganti... termasuk diri sendiri.. hihihihi

da da ~ ~

Selasa, 9 Disember 2014

.:: Ada Sesape Nak..? ::.



ade sesape nak kupon Tesco ni...?

ada 1 jek..

aku nak bagi free jek...

cepat pm/wasap/call @ 013-7551574, cepat la aku bagi/pos kat korang,,,

FREE tau,, 

da da ~


Isnin, 8 Disember 2014

.:: Haaaa,,, Keje Tak Siap... ::.

alkisah lahai bulan 10 yang sangat bizi buat diri aku...   banyak komitmen yang aku kena bagi dengan adil,, so ade la keje opis aku yang tertunggak,,, da nampak da tak adil nyer,, huhuhu

1 ari aku buat keje opis, kol 6 petang baru balik... tapi tak siap lagi tu... bawak balik uma.. nak sambung buat... tapi balik keje da penat, tak masak, perut lapo, cakap kat MRK tak larat nak masak... MRK ajak makan luar...oh suamiku yang sungguh memahami walaupun kengkadang buat² tak faham,,, gggrrrrrr

yeeaaahhh,, dia pilih Secret Recipe ,,, suka suka suka,,, tapi pening gak la nak pilih menu... aahhh.. makan tom yam kung la... pedas, dapat hirup kuah,, waaaahhhh... MRK macam biasa la dengan kari seafood laksa dia tu... pastu dengan kek dia... coklat lava... eerrrmmm... jemput makan semua,,,



 curik sotong MRK


pegi naik motor, pakai tudung fareeda,, so ini la jadi nya,,,kekeke

kesimpulan nya,,, siapkan lah keje kamu sebelum kena marah dengan boss yek...

** mood nak pegi holiday,, yea yea yea....

da da ~ ~

Khamis, 4 Disember 2014

.:: Baru Clear Tengok Awek... ::.

sejak rabun ni MRK ade 3 cermin mata,,, tapi semua nya da rosak.. patah terpijak la, patah exciden la... memacam... teruk gak rabun dia ni,, rabun 1, silau pulak tu,, sampai malam tak leh nak drive,,  aku la jadi driver di waktu malam,, sangat tak suka ok...

sebelum raya haji aritu MRK merengek hentak² kaki nak cermin mata baru,, terpaksa la aku heret dia ke Angsana tempat keje sepupu aku, Amir buat cermin mata,,, kalau tak, tak mo makan tak mo mandi si MRK,,, hahahaha,, **carut laki sendiri,, mati la nakkkk,,, kekekeke


bingkai, aku yang pilih,,, murah je,, ye la itu yang hado,,, murah pun murah la, yang penting gaya,, tak gitu kengkawan... **menari²..wink wink**


yang aku pakai itu la pilihan nya... yang MRK try tu kecik nooo kan... tak kena dengan muka lebar MRK tu... cari yang bulat macam Harry Potter tapi takde,,, belasah je la... 

siap pilih, test power baru (makan sejam), pilih lens, pilihan tinted, seminggu lagi siap... ok cun... raya haji da bole pakai,,,


sebelum selepas... nampak kan beza sebab MRK tambah tinted,, hijau lagi.. hihihi

oh ye,, kos buat cermin mata yang ke-4 ni RM400... mahal siot... tu pun sepupu da bagi diskaun... tapi untuk keperluan kena la MRK redha membayar nya,, baru la clear sekodeng awek kan... hhhaaaiisshhh !!!

** tu pun nak citer ke... hahaha 0_0 **


da da ~ ~

Isnin, 1 Disember 2014

.:: MotoGP 2014 ::.

bulan 10, sepatutnya MRK celebrate birthday aku happening² tapi tak,,, MRK tak hingat langsung Oktober tu ade birthday aku... ade ke patut dia ingat November,, sedeyyyy,,, so, takde la acara tiup lilin untuk besday aku tahun ni,,, tapi motogp ingat ajek,,, strezzz aku,, nak marah, laki,, dosa pulak nanti,, redha je la... 

sebelum tu ari kamis aku da demam,, melepek aku kat uma... kerap pulak aku demam tahun ni... pegi klinik dapat ubat,, semua aku telan,, biar baik cepat,, kalau tak memang burn la tiket motogp... da la tiket mahal RM130 - untuk fan club Rossi - dapat topi + bendera... rugi ooo... makan ubat, makan ubat...

 2nd pit stop - RnR Pagoh.. isi minyak

tahun ni ade penambahan ahli baru,, [ gituuu... ] kawan MRK yang baru beli motor,,, Naim, Zahir dan Najib... kami pegi berlima dengan 3 biji motor.. agak lambat jugak la gerak,,, Sabtu, 5 ptg dari JB,, bajet nak gerak awal dalam jam 3 tapi tak dan,,, dengan niat kalau sampai KL cepat bole la beronok²... 
 
 ape ke heeeyy la MRK tu,,,
 
3rd pit stop - RnR Seremban,,, isi minyak lagi, lepak² jap

4th pit stop - downtown setapak,,, makan sambil tengok game JDT...

tido? mcm biasa la uma Lia kat presint 5 tu,,, last la tahun ni bole lepak situ sebab Lia nak pindah uma sendiri,,, pasni dok hotel la kami... ** kalau pegi,, hihihi


aku malas nak bawak DSLR,,, berat... so aku beli monopod + shutter sekali,,, senang... cuma gambo je la tak berapa menarik tertarik,,, tapi bole la dari takde gambo, takde kenangan,,, so aritu aku adalah menangkap gambo yang tegar,,, yang lain menebeng jek... hahahaha


 

isi minyak kat shell kota serimas

sarapan dulu,,, makan banyak².. kat sepang makanan mahal...

muka² lapo..


pegi sepang naik motor ni senang,, tak jem.. selit menyelit jek da sampai, kalau naik kete memang jem la hai... tapi kalau pegi awal,, sikit² je jem nyer,,, rasa parking kete free,, parking motor bayo RM10,, tiket simpan sebab nanti nak kuar balik diorang nak balik tiket tu,,, motif? tak tau... 




cute kan baju kami,,, hihihi,, beli masa ade bazar kat stadium tertutup MBJB aritu,,, sehelai RM45 beli 3 helai bayo RM120... penjual nya ade kat IG - tgj_premium... try la tengok,, ade memacam design... harga online mungkin ade mahal sikit,,,

kami jalan² dulu kat booth sebelum masuk gate K1... saje nak cari awek seksi nak gambo sesama...  MRK dan kengkawan dia hepi la... aku no hal.. nak gambo,, aku snap jek


jumpa idlan raja lawak... ppooonnn ppooonnn








kesimpulan nya - orang lelaki ni memang suka tengok pompuan seksi ... !!!

 orang yang tak berapa nak sihat berkoyok bagai


tak semua booth kami pegi,, ramai manusia,,, tak larat nak redah,, patah balik la,, masuk K1 duduk² lepak² sambil tunggu race start lagi baik,,, hhaaa minum air tu,, RM15 ko setin... rasa? manis² masam gas,,,

 
jom masuk gate,, 


yeeaahhh,, da lepas,, jom redeem topi dan bendera

da dapat barang tiket kena tebuk,, macam konduktor bas

 bukan main jakun lagi MRK dapat bendera,,, hahahaha

kami pilih tempat duduk D,,, 

 ni view track kami

sebelum race mula, meh aku tenyeh gambo yang kompom aku de,,, berbulu le mata korang nengok nya... hahahaha







eehhh,, lembaga yang pakai baju merah tu ade pulak,,, bila mana nya muncul..? hahahaha,,, Azan dan Pak Long Ari lambat sikit sebab diorang tido Shah Alam... pastu naik kete,,, memang senak la muntut, jem... hahahaha...


azan sekodeng awek skrit pendek... cakap kat tunang ko,,, 

budak ni dok singapore asal denmark


tahun ni MRK naik sehhh.. tetiba jek dia berdiri ajak semua yang ade bandera Rossi buat ombak... giler,,, semua orang dok suka bila dia berdiri jerit... sampai orang semua jerit Johan, Johan, Johan... buat malu jek... da gitu dari bawah naik ke atas MRK layan diorang²,, diorang nak bergambo dengan MRK... eee,, bajet sangat..

haaaa,, tengok la tu,,, poyo kan,,, chhoiii

dengan orang putih pun jadi,,,





ni group dari Brunei



hepi la ko yek... 


siap ade yang komen lagi kat instagram aku,,,

dari kol 11 pagi sampai 4 petang kami dok situ,, tengok 3 race, moto2, moto3, motogp... tahun ni kat enterance takde pulak check² beg bagai.. macam biasa kami da pack makanan minuman,, dapat la kami makanan,, ala air minreal roti biskut je pun,, bole la buat alas perut kan...

race abis kol 4 petang,,, terus kami bergegas keluar untuk balik... dengan harapan nak sampai JB awal tapi....


untung jadi budak² yang pakai baju oren tu... 


memasing dengan topi,, cute sangat... hihihi


ai,, ade lagi yang nak bergambo... pompuan pulak tu,,, iiisshhh

ok,, jom balik,,, kalau lambat nanti jem,, jem orang jem motor jem kete




singgah RnR Ayer Keroh,, makan...

eehhh,, terjumpa Hajar pulak,, dia dari JB nak balik Seremban,,, 


... tapi kt atas sambung sini ↓

lepas makan kami teruskan perjalanan,, kuar je highway rantai motor MRK putus,, kebetulan MRK tak bawak pulak klip... menunda la kami masuk ke tol Ayer Keroh, nasib baik ade member kat Melaka,,, dapat la klip rantai tu.. 1 jam gak la tunggu motor siap... 

lepas tu terus balik JB, sampai dalam kol 11 lebih gitu la... mandi kemas beg tido,, esok nya keje... huhuhu..

yang tak best nyer sambil kemas² tu dapat wasap gambar dari adik ipar yang keje MAS tu,,, pedih je hati kan,, ye la gambo dia dengan Rossi yang da nak balik Itali,, kami ni punyer la buang duit buang tenaga buang masa semua tapi tak dapat gambo dengan Rossi,, Iwan bole pulak free² jek dapat gambo,, marah ni,,,ggggrrrr ~~~


ok,, abis da citer ni,,, perjalanan citer nya sama jek macam tahun² lepas,, cuma ade sikit² tambah la,,, motor rosak ke... jumpa member ke, tu jek... tapi pengalaman nya tetap lain,, setiap tahun ade emosi dan feeling tersendiri... in sha Allah, tahun depan kalau panjang umur ade lagi citer motorGP ni k,, dengan keanggotaan ahli yang baru,, mana tau kan..

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...