Khamis, 31 Oktober 2013

Kursus Excel 2010 @ Intan Kluang

Alhamdulillah, selesai da kursus 3 ari kat Intan Kluang,, gigih ok,, hihihi,,, sangat selesa dengan asrama nyer,, sangat kenyang dengan makanan nyer dan sangat suka dengan wifi nyer,, hahahaha... sepanjang masa aku online... free ko,, hahaha

Tak sangka sungguh aku bole dapat offer kursus excel ni ramai gak la memember opis yang apply tapi tak berjaya,, aku je sorang yg lepas, ntah ape ntah kriteria yang bagus sangat sampai aku terpilih,,,, hahaha

jom r, aku nak share citer sepanjang aku berkursus di IKWAS...

jadual omputih,,, mata aku attack kt waktu makan jek,, hahaha

dapat double tapi dok sorang jek,, bagus gak,, BEBAS aku nak tak pakai baju dalam bilik,, hahaha

meja study dan tv yang kecik...


antara menu sarapan pagi..


breakfast jugak

makan tengahari


lunch

makan malam...

 bilik komputer di Bilik Sepetir,, menakutkan jek nama nyer,, elak kena petir jek,, hahaha

suasana dalam kelas,, pandai IKWAS, letak cermin kat belakang,, penceramah bole nampak screen komputer peserta,,

ok, bila da abis kelas,, dalam bilik aku dok layan mr arrogant versi zaman dulu kala,, hitam putih

lepas tu layan running man online,,, wifi free kan,, 


cukup 3 ari kat IKWAS, time to go back home,, 


gambar kenangan bersama peserta kursus

satu lagi gambar dengan CuteCarry. dia ni image consultant,, aku selalu baca blog dia,, tak sangka jumpa kat IKWAS ni,, dan² aku snap pic dengan dia aritu,,, terkejut dia bila aku cakap aku selalu baca blog dia..  dia tak abis² cakap thanks sebab baca blog dia.. berkali² dia ucap terima kasih,,, bagus la dia ni,, sangat baik hati,, muka pun senyum jek... 


ok,, cukup da kursus aku lebih lagi ade la,, 9 ari,, lega,, markah penuh utk SKT latihan,, hahaha... anyway, best kursus ni, rupe nya banyak lagi yang aku tak tau pasal Excel ni,, rasa macam nak share dengan memember opis,, da tau, memang senang dan cepat la aku buat keje nanti,, hihihi

da da ~~

Jumaat, 18 Oktober 2013

.:: MotoGP 2013 ::.

tetiba MRK bersuara... "selagi Rossi ade, selagi tu saya akan pegi tengok motogp sebab saya membesar dengan kegemilangan Rossi..." hahaha... sangat puitis kata² MRK ni... so, secara tak lansung aku pun terlibat sama dengan tumbesaran MRK tu,,, hahaha.... jadi, tiap² tahun bulan Oktober kami akan ke sepang,, in sha Allah ~~ 

Day 1 - 12.10.13

MRK keje half day arini,, so kitorang gerak lambat... balik keje MRK servis kejap motor, itu ini itu ini kol 6 pm kami kuar uma,,, MRK cakap nak saing sekali dengan kengkawan dia yang naik kete,,, ooo,, kira konvoi 2 motor 2 kete... keputusan kami nak naik motor ni keputusan bersama atas sebab² yang tertentu... hihihi... lepak² dengan peserta konvoi kat petronas Skudai, bincang nak jumpa kat mana ape semua,, kol 7 pm memasing memecut... tahun ni aku ade member la sebab Adi bawak orang uma dia, Dia... 

mak abah adik abang n family jumaat da gerak ke KL,,, jeles ok,, abang dia beli tiket grandstand so bole pitwalk la diorang,, untung la badan... jumpe diorang semua kat uma Lya je la nti... 

helmet i xde visor, so kena la pakai sunglass dan mask,, MRK malas nak pakai fullface... errmmmm

kat tol skudai... MRK sekarang da tutup aurat k... pakai inner.. hahaha

konvoi dengan kawan MRK,, Azan --- dia pun tutup aurat gak,, hakhakhak

kumpul jap kat Tol Skudai...

 RnR Pagoh

 RnR Seremban

RnR Serdang

MRK kalau da sampai KL tak sah kalau tak pegi Danau Kota,,, saje jenjalan sambil tengok² ape² yang kalau rasa berkenan di hati,,, puas gak la aku mencari dan memilih tapi takde,,, MRK? soping sakan dia dengan kengkawan dia,, membeli suar celoreng.. khas untuk pakai time tengok motogp sok... wahhh,, da macam budak² B.O.S JDT da,,, hahaha

lelaki² ni semua soping sakan,,, aku tengok jek,, asik disuruh amik gambo jek,,, hukhuk

Day 2 - 13.10.2013

tido? macam biasa la kat uma Lya kat presint 5 tu,, sampai sana kol 4 pagi, tido kejap kol 8 memasing da bangun bersiap dengan uniform memasing.. semangat semua.. mak, kak ipar, adik, aku ready kan sandwich untuk bekal pegi sepang,, da 3 tahun da kitorang seludup sandwich,,, lepas jek,, hahaha... 

ready for motogp 2013,,, yeeeaahhhh

 abang, kak mimi dan Lya

my love, my heart, my soul, 

B.O.S yang baru.. Luaskan kuasamu,,, hahaha

 kat parking motor,, RM10 ok,,, mahal giler ! Rossi punyer pasal,,, bayo, bayo,,, hahaha

suami : rasa macam nak lempang jek bini aku ni,,, eeeeeeee,,
isteri : posing sayang, posing,, nak masuk blog,, hahahaha

 menuju ke K1 - bukit ini perlu dipanjat,,, semput !

MRK pakai suar askar, aku pakai topi askar jugak la,,,

 abis zoom camera aku sesah nk dapat kan shoot ni,,,

 race start !!!


 ketawa, ketawa... hahahaha

abang ajak abah dok kat grandstand tapi abah tak nak,, so, mak la yang dok grandstand... tak nampak motor kata nyer... dia lebih suka dok kat K1, so kami tong tong beli kan tiket abah dan adik kat K1... adik n abah 1 kete, abis race memasing bawak haluan sendiri,, diorang patah balik putrajaya, kami terus nak balik jb sebab esok kami KEJE !!! 

abah da dapat geng borak, kiri kanan abah orang dari indonesia

the sisters....

siboookkk je budak baju kuning 2 orang tu,,, huh !

kol 5 pm gitu race abis,, Rossi tak dapat naik podium walaupun Sepang adalah track feveret dia,, ermm tak pe la,, yang penting takde benda buruk berlaku sepanjang race,,, so,, time to go back,,, jem jem jem !!!



berjaya lepas kan diri dari jem terus kami ke Nilai 3 makan tengahari merangkap makan malam,,, hahaha... siap makan semua, rehat kan badan kejap terus pecut balik JB, singgah RnR Ayer Keroh MRK minum redbull aku togok kacip fatimah,,, sebab 22 ngantok atas motor,,, dok rileks² jumpe family abang...

pearl dengan motor Uncle Hafiz

lepak lebih kurang terus berdesup sampai JB kol 1130 pm... sampai uma aku dengan cepat terus mandi hadas terus tido... sok keje beb,,, da baring tu baru la rasa 1 badan bisa,,, tapi seronok,, kali ni motor MRK laju,,, hahaha,,, 

bangun pagi baru aku kemas beg dan belek² baju yang aku sempat grab kat booth Naza Bikers sebelum balik semalam... ramai bebeno orang so amik mana yang nampak jek,,, 


beg tank MRK beli kat Danau Kota,,, sangat berguna dan tak yah la aku gendong beg belakang lagi pas ni... hihihi

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...