Rabu, 26 Jun 2013

.:: Cop! Cop! Jimat | Tesco ::.


family kecil ku dan Tesco memang tidak bole dipisahkan... tak tau kenapa,,, aku memang suke belanja barang dapur, barang mandian, semua kat tesco, pada yang tak berapa nak suke Tesco tu, jangan nak kutuk dalam ati ok,,, hahaha

baru2 ni Tesco ade buat promosi... kumpul 2 cop dapat cash baucer RM10... dengan syarat kena buat pembelian sebanyak RM100 dalam 1 resit... tapi kena kumpul dari 24 Jun - 7 Julai 2013 jek...

niat aku bukan nak sangat pun RM10 tu, tapi kebetulan semalam kan gajian, terus la nak belanja barang dapur sekali dengan stok untuk sambut puasa tak lama lagi ni.. total belanja setiap bulan memang dan kekadang lebih 100 tu... tu pn list tu tak masuk beras, kicap, sos semua la,,, stok banyak lagi,, tapi mana tau kan sebelum 7 Julai ni da abis semua, bole la aku beli dan cukupkan RM100,, haaa,, dapat la makcik redeem RM10 tu... bijak tak? hahaha

 MRK si penolak troli


kalau korang punyer resit tu da RM100 @ lebih, nanti cashier akan bagi kupon ni dan akan suro ke customer service untuk dapat kan 1 cop,, pastikan resit bayaran ade masa nak mintak cop tu nanti... senang kan... tapi ingat,, promosi bermula dari 24 Jun - 7 Julai 2013 jek,, cepat, cepat.. jangan terlambat, beli je ape nak beli,,, lampu likur hari raya pun da ade jual da kat tesco,,, hihihi

da da ~~


Isnin, 24 Jun 2013

.:: Jom Makan Ayam Panggang, Sedap ~~ ::.


oleh kerana waktu siang nye tak kuar ke mana-mana,, so ahad malam semalam aku paksa rela si MRK kuar.. ala, pegi makan.. kompom dia tak tolak punyer... aku pun da banyak kali ajak MRK makan sebab takut expired pulak voucher yang aku beli tu nanti,,, lagi la da nak puasa ni kan,, banyak undangan berbuka puasa nanti,,, ** helo, sape ko orang nak jemput buka kat uma diorang ** hahaha

Kenny Rogers Roaster kat Setia Tropika menjadi pilihan aku kali ni,,, baru bukak kan,, tu yang diorang buat promotion... lokasi nyer? di antara KFC dan Pizza Hut Setia Tropika tu... jelas kan? hihihi


 2 gaya rambut untuk tengok menu... poyo ! hahaha

meh tengok ape yang kami dapat guna kupon groupon tu...


kitorang dapat set yang harga RM19.50... kalau tak silap harga untuk 1 kupon time beli aritu RM15.90 tax include untuk kupon ni tak dapat air, so air kena beli la... so, save lebih kurang RM4 la kan... 

air pulak, MRK order ice lemon tea, aku order unlimited refill 100 plus

 soup, muffin dan air,,, 

MRK punyer,, original sos

i punyer sos barbeque,, dapat dada,, jenuh la aku nak abiskan... 

walaupun aku dapat bahagian dada, tapi aku bole abiskan,, sebab ayam KKR ni tak kering walaupun dipanggang... lembut jek isi nyer... yummy....

sisa tetulang MRK...

sisa tetulang aku,,, licin..............

time ni tengah tunggu eskrim,, penutup dinner kami...

vanilla untuk MRK, coklat untuk aku... 

so far ayam KKR ni memang sedap dan aku rasa KKR kat setia tropika ni lebih sedap dari kat Angsana,, dan ayam nyer macam beso sikit,,, try la korang makan kat sana,, tapi ntah la,,, kami pun da lama tak makan KKR ni... mana la tau kan KKR ni da buat pembaharuan,,, hihihi...

lama gak kami orang lepak KKR semalam,, saje nak sejuk kan badan,,, sekarang ni panas kan,,, baik siang baik malam,,, tido malam pun tak selesa,, so, dengan selamba badak je aku request nak aircond dengan MRK time nak tido semalam,,, MRK jawab ape? berdengkur,,, krrroohhh krroohhh,,, errmm... lupe kan saje... hihihi

da da ~ ~



Jumaat, 21 Jun 2013

.:: DIY | Bekas Cecair Basuh Pinggan ::.


hari ni aku nak share sikit perkakasan dapur yang sangat penting,, iaitu cecair basuh pinggan atau axion,,, kat uma tak cakap pun cecair basuh pinggan cakap axion jek,, walaupun bukan axion,,, korang pun kan,,, hihihi... untuk axion kat uma aku ni aku suke guna yang cair,,, ntah,,, sebab murah kot,, hahaha... sangat kedekut,,, ape pedulik,,, aku biasa nyer beli yang refill... kat mana aku tuang axion tu? kat dalam botol mineral ,,, meh tengok gambo nyer...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



 jenama murah jek uolssss

da tu aku lubangkan penutup mineral tu,,, senang aku nak pancut sabun tu kalau nak guna... 
mudah kan,,, 

bole la cuba kalau berminat yek.... sesiapa yang datang makan kat uma aku nanti kalau nak basuh pinggan jangan terperanjat pulak nengok menatang ni yekkk, hihihi...untuk showel jel/mandian aku tak buat macam ni la... sedih je rasa kalau aku buat jugak,,,, 


p/s boss baru balik bercuti kat vietnam,, aku dapat buah tangan,, beg kecik dengan fridge magnet,,, tQ boss 


da da ~~


Khamis, 20 Jun 2013

.:: Kerja Dalam Jerebu,, hihihi ::.

haiiii semua,,, lama tak update kan,,, sedikit bz dan tak de story nak share,,, hihihi... lagi pun mood nak berblog hilang seketika,, tak tau kenapa,,, blogwalking tu selalu la,,, cuci mata kan,,

anyway start minggu ni sampai minggu nak puasa nanti aku outstation,, tak la jauh mane pun,, kt nusajaya jek,,, kat opis yang sama pun masa buat keje awal tahun aritu,, seronok sebab bole datang keje sedikit lambat,,, ye la,, belakang uma je kan,,, biasa kuar kol 7 am, ni aku kuar kol 8.05 am... **siap ade 5 minit tu,,** agak lama kat opis orang kali ni,, ye la nak cari salah diorang kan,,, bongkar semua dokumen yang ade,,, best kan,,, hahaha

eeehhhh,,, korang mesti perasan kan yang negeri2 selatan malaysia sekarang ni sedang mengalami jerebu,,, jerebu yang sangat teruk,,, nampak macam kabus jek,,, ala2 kat genting gitu kan,, tapi bau asap,,, so ramai la kengkawan kat fb yang jadi wartawan melaporkan keadaan jerebu kat tempat memasing... bagus ape,, share info,,, dapat la tau keadaan kampung caner, kat kawasan perumahan caner kan...

sekarang ni pun aku yang keje dalam aircond da rasa sakit tekak,,, ape lagi kekasih ati aku MRK tu keje naik motor,, kompom2 la akan sakit tekak jugak,,, so, kena pakai mask tutup hidung tu,, sekurang2 nyer kita mencegah dari kena sakit tekak kan... ni semua indon punyer pasal la,,, dia punya angkara kita semua yang kene,, iissssshhhh

gambar kat nusajaya pada 19.6.2013 jam 5.29 pm
aku pun nak jadi wartawan jugak,, hihihi 

ok, berbalik pada citer keje,,, maakkk aaiii,, bukan main sejuk lagi kt bilik yang kami buat keje ni,,, melantun lantun sejuk nyer... kami? oo,, aku berdua dengan bos,,, takde orang lain,, maklum la seksyen aku ni ramai yang da naik pangkat.. aku? ntah bila la,,,, hihi... 

time rehat kitorang tak kuar,, malas, lagi dengan jerebu ni kan... so aku amik jalan mudah dengan membawa bekal,,, setakat 3 ari kat opis orang ni la yang kami makan untuk lunch,,, nak tau ape? meh tengok gambo meh,,, 

bungkus pakai daun pisang, senang, pakai buang style,, hihi
semalam nasi lemak sambal udang,, arini mee hoon goreng,, home made ok...
sudu tak leh buang,, simpan untuk esok,, hihihi






                         sememeh sekali.. hihihi




amacam? cara kan,,, benda bole buat, cuma nak dengan tak nak jek, malu? tolak tepi jauh2... yang penting perut kenyang, hati senang... hihihi

ok.. nak sambung buat keje,, banyak lagi nak kena siap ni.. bulan pose nak dok opis tak nak dok opis orang,,, 

da da ~~

                                                                                 

Khamis, 6 Jun 2013

.:: Wordless Thursday ::.





detik dan perasaan ini akan sentiasa ade di dalam lubuk hati kami berdua sehingga akhir hayat kami...

Amin ~

6.6.2009 - 6.6.2013




** arini i baik ati nak bagi fridge magnet bandung,,, so, sila la komen kat bawah nuuu... hihihi,, jangan lupe letak email uolsss tau,, tQ


da da ~ ~

Selasa, 4 Jun 2013

.:: Majlis Pertunangan Osman + Nadia ::.


kejadian berlaku kira² 3 minggu yang lepas >> 19.5.2013 <<... ohh,, sungguh lama entry ini terbenam dalam draft,, hahaha... korek² baru jumpe... majlis pertunangan sepupu aku yang bernama glamer Atan... dok felda gak,, kat Ulu Dengar sana nuu,, kat Gunung Berlumut sana tu... kat Kluang la... mak dia dengan my abah is adik beradik...

bertunang dengan orang Kluang jugak,, ye la, da jodoh kan,,, benda baik jangan di lambat²kan... setan suke... perjanjian selama setahun 6 bulan hidup dengan wang hantaran sebanyak RM8,888.00 telah dimeterai dengan persetujuan kedua² belah pihak... senang citer,,, ade duit...JALAN !!! hihihi

antara hantaran dari pihak lelaki untuk pentunang pompuan...



pentunang lelaki dengan mak ayah nyer

ini pentunang selama nyer,, yyeeeaaahhhhhhaaaaa,,, hihihi

kami sedia untuk menyerang uma pentunang pompuan...


antara hantaran dari pentunang pompuan 

majlis berbalas pantun bermula... sekali dengan acara serah menyerah barang hantaran dan perjanjian jika ikatan ini ter tak jadi di tengah jalan...

majlis sarung cincin dari embah ku

haa,, salam tangan embah tu,, bau duit kan,,, hahaha

giliran bakal mak mertua pulak


da selesai semua,, mari kita berposing dengan pentunang...

suspek utama yang dikehendaki,, hahaha,, bik suraya yang penuh dengan gossip nyer,,, huahuahua

aritu aku sikit lega sebab aku tak usung ke sana ke sini camera,,, sebab aku ade cameraman yang dengan rela hati nak snap pic,, hihihi

ce teka sape cameraman ni... 


makanan yang disediakan aritu nasi ayam, kuih muih dan buah²an,,, lapo kan,,, kitorang bedal jek,,, hihihi


ok,,, semua da selamat,, semoga ikatan pertunangan ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin kelak,,,tahniah untuk Atan dan Nadia,,, kami semua da tak sabo da ni nak rewang, nak karaoke ni,,, hihi

da da ~~

Isnin, 3 Jun 2013

.:: Killiney Kopitiam -- Tekka S'pore ::.

sekarang sejak MRK da tukar keje baru aku rasa sangat seronok sebab sabtu minggu ke-1 dan ke-3 dia cuti,,, errrmmm,, bahagia rasa,,, bole la susun aktiviti/program/plan ke ape2 yang patut time dia cuti tu kan,,, kalau tak dulu asik keje je manjang,,, stress makcik,,,


antara aktiviti yang kami atur dan da jadi da pun ari sabtu 2 minggu lepas adalah sarapan di luar,, ala sarapan tu pun ade tujuan lain sebenar nyer,, nak tau tujuan ape? bole tapi layan sarapan dulu la ea,,, lokasi pilihan adalah Killiney Kopitiam kat Nusajaya,, 




johor ade harimau selatan kan,, aku ade singa yang lapo,, hahaha

roti bakar+telur setengah masak,,, kalau tak silap harga RM3.00++,, air kopi@teh,,
air asam boi tu aku nyer,,, uuiihhh,, sangat sedap,,, harga,, lupe...

laksa singapore RM7.90

mee hoon singapore RM7.90

jemput makan... aaauuummmm

kami bukan berdua tapi bertiga,, kawan keje MRK, Najib

lepas sarapan ni kitorang gerak masuk singapore,, itu la tujuan nyer... hihihi,,, lalu Tuas,, 1st time ni aku lalu situ,, MRK jauh memang jauh tapi tak jem,,, memula memang rasa jauh, kalau da biasa dekat jek,,, suasana checkpoint kat Tuas pun tenang jek,,, hihi..

pegi singapore ni sebab kawan MRK nak cari handphone adik dia,, MRK kata kat area Tekka murah,,, moh le kita ke Tekka itu... 

Najib beli Note 10.1 S$545...

aku tapau duit MRK beli baju baru untuk tab aku tu,,, aaaauuuu... S$18 jek

da siap aku goda india tu untuk dapatkan harga murah,,, kitorang makan lunch kat Tekka,, makan nasi beryani... tempat biasa MRK makan,,, sepinggan S$4.50.... kami makan beriyani kambing... lepas makan terus balik JB,,, atas motor ngantokkkkk,,,, hihihi


presentation biasa jek,, rasa ok la...

lepas makan terus balik JB,,, atas motor ngantokkkkk,,,, zzzzZZZZzzzz....hihihi


da da ~~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...