Rabu, 20 Mac 2013

.:: Bercuti Beramai² | Sabah ::.

bercuti secara berjemaah,, hihi,, saje suka-suka pegi dengan kengkawan opis,, 6 orang... semua nya pegi single,,, ada 2 orang lagi member opis pegi dengan suami/isteri diorang... beli tiket 2011, pegi tahun 2012,, biasa la Air Asia... tiket pegi balik RM80++ apartment share 3 orang dok kat premonade, RM200 collect setiap sorang untuk teksi, makan, tiket dan duit sewa van,,, tak abis pun siap ada baki RM61,, jimat,, memang jimat kalau pegi reramai... 


3H2M di sabah, banyak jugak tempat kitorang pegi,,, sesampai je sana check in rileks kejap dalam bilik, solat semua pastu terus pegi pasar filipine untuk beli ikan kering, udang kering, ikan bilis,, ok gak harga,, dapat murah sebab adik kak Nor ngayat deal dengan penjual,, banyak jugak aku beli,, nak kasi mak la, mak mertua la, kakak ipo la, jiran² la,,,, lalalalalalalala


siap bungkus semua, kitorang pegi beli mutiara pulak,, tak sah bila pegi sabah tak beli butang, gelang, cincin,,  jom pegi jamilah jewellery... perabis duit kat situ pulak,,,



utk diri sendiri, mak, mertua, adik², kak ipo,, sekian terima kasih

penat ok, jalan dari tempat persinggahan ke pasar filipine tu,,, da tu pusing sana, pusing sini cari kedai,,, eehhh,, tak pe,,, masih bertenaga,, hahaha... lagi² tengok ikan² dan seafood yang da ready nak di ngap tu kan,,, ape lagi,,, bismillah ~


kenyang,, jom balik,, sok nak jalan jauh,,,

hari kedua di sabah,, ready untuk ke ranau, sewa van untuk 11 orang,, driver upah RM100 sebab dia orang sabah dan tau jalan,,, on your mark, get set,, GO!!! hihihi


destinasi pertama, spa ikan,, ikan nyer besar gedabak !!!


destinasi ke-2,, ladang teh sabah,, ala² cameron diaz highlands,,,


destinasi ke-3, kolam air panas


destinasi ke-4, makan kat ranau


destinasi ke-5, kundasang, beli buah dan sayur


destinasi ke-6, kaki gunung kinabalu, sejuk, kabus ~~


da sejuk² ala² kat everest tu, kami pun balik ke KK,, otw balik tu driver offer nak pegi tak rumah terbalik,, haa? terbalik? biar betik,, hihihi,,, kat asia ni kat sabah je ada,, pegi la,, kang kempunan puloksss,,, 

destinasi ke-7 rumah terbalik... 

nak masuk rumah terbalik ni bukan suke² ok... kena beli tiket yang berharga RM10,, kena beratur, tak bole amik gambar dalam rumah, tak bole lelama sangat,,, banyak nyer tak bole nyer,, hahaha

sebelum tu meh aku perkenalkan anggota kumpulan RESTU ..
1. kak jun
2. cik mon (mak ejal)
3. kak hasnah
4. kak arfah
5. kak nor
6. kak foo
7. aku


lepas posing² kat rumah terbalik ni, memasing lapo,, driver bawak kitorang g tempat makan yang best,,, tapi aku lupa nama tempat nyer tu... harga pun masuk akal la,, semua nyer fresh²,,,

banyak pilihan seafood, pilih je la,, pastu cakap nak masak ape,, 

hohoho,, yang atas tu baby lobster,, sangat sedap,,, 

da siap makan terus balik apartment,, super duper penat ooooo... da siap mandi, kemas beg coz besok nya da nak balik JB... 

muko den yang ponek, hahaha

pegi esok nyer, sempat jugak kitorang berjalan kaki ke pasar pagi kat area Dewan Bandaraya KK tu,, dapat la aku beli sourvenir untuk opismate... flight ke JB petang,, memang sempat sangat la kan,, hihi


bye-bye KK


da da ~~


2 ulasan:

Bear Kontot berkata...

Sangat syok p sabah kan? Erm, murah tak kerongsang kat jamilah jewellary?
Sy bli kat Pasar kraftangan, harga bese2 n design pun krg menarik..kat jewllary ok?

Bear Kontot berkata...

Sgt suke bah cuti di sabah.. Even byk roundabout tp kami xpernah pun byar parking.. terkezutt kot.. Erm, mhl tak beli kerongsang kat jamilah jewllary, sy bli kat kat pasar kraftangan RM5/pcs.. cam biasa jew harganya..haiya..

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...