Khamis, 26 Disember 2013

.:: Cuti Hari Krismas ::.

ho ho ho.... cuti umum yang disambut oleh kami berdua untuk terakhir kali nyer pada tahun 2013... sekejap jek da nak abis 2013,, sebelum abis baik kita nikmati cuti krismas ini dengan sebaik nyer... hahaha


ok,, plan memang nak keluar mencari barang keperluan uma,, tapi... tapi... tapi... aku bangun lambat sikit,, MRK bangun lambat banyak,, ngantuk sesangt,, ye la malam raya MRK jadi Santa Claus agak nyer sibuk tabur hadiah kat bebudak sampai ke subuh,,, hahahahaha,,, MRK Santa Claus,, cam same jek,, tapi versi omputih dengan onghitam,, hahahahaha

aku tak masak semalam, malas,, so memula kuar cari makan dulu,, kami makan nasi ayam penyet kat Bukit Indah,,, tempat ok, rasa pun ok la,,, aku rekemen gak la kalau ade yang nak try,, 1 je tak best,, ape dia? sat noooooo

lokasinya bangunan belakang court mamot Bukit Indah,, hujung sekali..


 the menus


 free wifi tapi lembeb...




yang tak best nyer adalah, nasi nyer sikit,, nasi da abis tapi ikan baru makan sebelah,, caner tu?

sedap sangat ikan keli ni,, isi lembut, manis,,aku ratah dengan sambal, tak cukup, aku mintak lagi ,,, hahaha

total makan dengan air RM21.00 jek

siap makan kami menuju kedai lampu kat area Tampoi Indah - Kipmart... nak cari lampu ruang tamu... sebab ape tetiba nak beli lampu?


sebab lampu dapur rosak,,, macam takde kaitan jek,, hahahaha.. ala, da lama niat nak beli, ari semalam baru tercapai,, bajet tak la beribu bapa, ratus pun tak,, puluh jek,, sekali la gatal tangan, kami beli kipas sekali,,, sebab nak cukup kan duit nak bayo, hahahaha... nanti bila da pasang menatang 2 ni, aku update k... 

da siap belilampu tu, hari pun da nak gelap,, sebelum balik uma, ajak MRK minum kat Secret Recipe Perling Mall pulak,,, tetiba jek MRK kata lapo... amboi,,, amik kesempatan nampak awak ea,,, ye la ye la,, isteri velanja suami pulokkksss,,, ha order cepat !!!



feveret MRK,, ape ntah semalam.. lupe

aku makan kek durian,, sangat yummy...

ok,, abis da citer, lambat nyer nak ari sabtu,, MRK nak pasang lampu dan kipas baru,, huhuhu

da da ~~ 

p/s: ade yang nak join biz kaching ni? yok la,, sementara tengah panas ni,,
ape2 pm diriku ini yek.. 013-7551574


Sabtu, 21 Disember 2013

.:: Langkawi Oh Langkawi | Part 3 ::.

penat tak baca part 1 dengan part 2,,, tak kan,, banyak tengok gambo je kan,, kekeke... ok, yok sambung part 3,, adakah ini part yang terakhir.....? bayangkannnnnnnn,, hihihihi

Isnin 2.12.2013
bangun pagi, gosok gigi, mandi,, 
ready untuk meround Langkawi,, 
sebelum tu pegi sarapan pagi...

hahaha, pantun tetiba jek... homestay area Chenang, so sarapan pagi kat warung-warung tepi jalan je,, nampak je awrung terus serbu,, malas nak fikir-fikir, cepat sarapan, cepat la kita berjalan.. masa itu emas oooo...

rupe-rupenyer tempat2 menarik yang ade kat Langkawi ni merata tempat, aku ingatkan kat 1 tempat jek,, kami kena susun perjalanan kami ni,, so, semua kami serah kat Azan dengan Bak sebab diorang mahir,, tentatif arini belah pagi nak pegi naik kete kebal, belah petang nak naik bot ke tasik dayang bunting...  jadi ke tidak,, yok kita tengok,,,

sibuk je budak baju biru nak ngecek makanan MRK,, tok sah dilayan dia tu... hahahaha

 kami makan roti canai dengan nasi lauk sikit..

 ni area jeti nak ke tasik dayang bunting,,, pepagi ni amik feel dulu, sebab kami nak pegi belah petang

cover album...


Petronas Quay
otw nak ke kabel car tu lalu la kat Petronas yang sangat cantik ni,,, kami pun amik peluang gambar kejap... 






lompat,,, yeeaaahhhh... !!!!!
tak nampak kepala? bukan salah cameraman ok,, awak tu tinggi bebeno Azan ooiii.. hahaha
**seksi MRK,, tutup mata tau.. hahaha

Oriental Village/Cabel Car
kat sini la tempat nak naik kabel car,, yang kalau naik sampai atas tu bole nampak Langkawi,,, nampak macam menggerunkan,, tapi.... kami tak naik sebab orang terlalu ramai,, ade yang beratur kol 11 dapat naik kol 4 petang,,, errmmm,, takde rezeki,, sedeyyyyy....





Telaga Tujuh
disebabkan tak dapat naik kabel car, kami singgah ke Telaga Tujuh,,, sangat mencabar untuk ke telaga tu,,, kena mendaki ooo,,, nak ikut jalan raya bole, ikut tangga pun bole,, kami pilih tangga,,, tak semua naik.. tak larat... 

 MRK memulakan pendakian,,, 

lebih kurang 5 minit jalan,,, kami sampai kat Air Terjun,,, telaga tak sampai lagi,, nak pegi telaga kena naik atas lagi,,, wwwoooooo,, kami surendder,,, tak larat,,, pegi air terjun, amik gambo, basuh muka lebih kurang halal,, kami turun semula.. kalau la ade masa, memang kami nak mandi,,, tapi tak boleh,,, banyak tempat lain lagi nak pegi...

 MRK yang kesemputan

penunggu air terjun 


hebat kan ciptaan Allah...


turun bawah je MRK request nak beli towel gambo helang tu, dia kata nak letak kat bilik,, sekali dengan topi koboi,, pun nak jugak,,, iyer lahhhh


koboi gendut ! hahahaha

Beras Terbakar
lokasi seterusnya, beras terbako,, walaupun berasnya hanya tinggal sepinggan, aku tetap nak pegi jugak,,, hahaha.. kat sini aku sempat beli suar ala² suar tido untuk ke Tasik Dayang Bunting nanti...





si sulong dengn si bungso,,,

Tasik Dayang Bunting
lebih kurang 2.30 petang kami pun patah balik ke jeti untuk naik bot yang pakej ke TDB, Pulau Singa Besar dengan Pulau Beras Basah (tak turun pun, memasing da penat),, kami sewa 1 bot dengan harga RM200.00/9 orang.. sebelum tu kami beli McD untuk bekalan,,, lapo koooo...



 berkibo sekali rambut MRK,, terbang semua isi di dalam nyer,, hahaha

bot berenti jap kat gunung yang menyerupa orang sedang bunting,,, 

yeaahhh, finally,,,, we are here,,, 


  semua lelaki ini sedang bergembira mandi dengan gaya terjun yang bebukan,,,


 






kami ke sini dengan 1 tujuan yang baik,,, ye la, sape tau kan,, mana la tau ade rezeki buat kami,, dapat gak la aku bawak balik 1 botol air tasik ni,, aku tak mandi tapi MRK ade raup kan air tasik ni kat muka aku,,,
in sha Allah kan, kita usaha,,,,










Pulau Singa Besar
kat sini kami tengok je helang-helang yang berterbangan,, memang banyak, dan tak tau kenapa helang-helang ni tertumpu kat kawasan ni,,,



 mak ngantok

Makam Mahsuri
sebelum ke sini, kami balik uma dulu mandi bersihkan badan... rasa tak selesa pulak nak jenjalan dengan baju yang basah kan... pastu baru ke Makam Mahsuri,, time kami sampai tu da nak tutup, bergegas kami beli tiket RM3.50/sorang... dan kat sini la destinasi terakhir kami meround tempat2 menarik kat Langkawi...


              corak baju aku macam baju mahsuri eak, hihi

 makam nyer

 rumahnyer


 telaga nyer

 lembing nyer

malam nyer kami makan kat pekan kuah,, kat gerai gulai panas,, pilih nak ikan ape, pastu nak masak kari or goreng,,, lapo, semua sedap,, 1 jek yang macam kureng,, ikan kari nyer macam tak cukup lama di masak,, agak keras sikit aku nak membaham kepala ikan itu...


pilih-pilih



da siap makan, ape lagi dok cari survenior la,, sok da nak balik da,,, cari t-shirt, cari fridge magnet, minyak gamat dan cokolat,,,  itu yang paling penting... ape dia? cokolat meeeyyyy

da tu MRK pegi massage 1 badan kat mana ntah, akupun massage gak kat pasar malam kat pekan kuah tu,, urut kaki.. murah je, 1 jam RM20, aku amik 2 jam.. sebab sedap akak tu urut... penat kan, 1 ari dok berjalan tak benti,,,


ok,, abis da part 3,, tapi cerita tak abis lagi,, so, kompom la ade part 4,, gerenti yang last k, part 4 ni ade citer yang tak best,, kira bukan happy ending story tau ni,, nak tau? tunggguuuuuuuuuuuu

da da ~~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...