Selasa, 8 Mei 2012

.:: Kabinet Kasih Sayang ::.


dapur, tempat yang paling penting bagi aku selain dari tempat tidur,, oopps..hihihi... sebab aku suka masak dan MRK suka makan.. tu yang nama nyer Kabinet Kasih Sayang,, hihihi.. tapi rupe bentuk nyer tak la se'grand' uma² uols tu.. buat sekadar yang mampu di bayar jek...

masa yang di ambil lebih kurang 2 bulan,, kenapa lama sangat.. ade la sebab² nyer,, rahsia ! hahahaha

 mula² ukur.. untuk tukang bajet bape banyak barang nak di beli,, dan harga kerja...

senjata perang,, hihihi

 barang² binaan da sampai


 simen tu tak guna semua,, pulang balik amik barang lain..


bermula la kerja² pembinaan Kabinet Kasih Sayang,, hikhik



 tapak projek

 rangka da nampak da..

 sink da masuk... comel je kan kabinet aku..

 paip air untuk sink da pasang, laci da ada rangka

 table top da pasang,,

da nampak sikit da bentuk nyer

 kabinet atas 

 tengah pasang pintu kabinet

bahagian depan kabinet,, kaunter pembayaran cukai,, hahaha


akhir nya,, siap sudah kabinet dapur ku


simple je kan kabinet dapur aku,, warne, design semua aku serah kat MRK.. aku tinggal guna jek.. dan susunan barang² pun MRK yang tetap kan,, sudu kat situ, gula kat dalam ni, besen telungkup kat sini,, yang pasti nya MRK selalu pesan pastikan dapur bersih... hohoho... kadang² tensi gak,, :-)

oh ye, tukang tu bukan buat kabinet jek, tapi dia pasang bumbung kat belakang uma dengan buat tangga batu ,,,

kawasan untuk sidai baju...

tangga belum kering.. 

rasa nya uma bahagian belakang tu lagi 2 3 tahun nanti nak besar kan,, buat masa sekarang ni selesa kan dulu dengan apa yang ada... besar untuk buat tempat lepak²... hihi,, perancangan ke berangan ..? tengok pada bajet.. banyak benda nak di bayo ni,, 

oh ye,, gaji April ni da start da potong duit uma... errrmmm,, tak pe,, memang patut nyer da lama da aku beli uma ni bukan nak tunggu umur sekarang,, rasa macam da lambat sangat... lagi pun uma kat area JB ni mahal.. 

eee, banyak pulak membebel nya,, ok la,,

da da ~~

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tahniah erin.....

Pupel Liyana berkata...

lawa sangat. jeles2 haahhha

faiza erina berkata...

pupel liyana: thanks...hhi,, malu...

Syafinas berkata...

dapur yang comel dan cantik....nak juga macam tu....

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...