Isnin, 30 April 2012

.:: Baked Rice Fiesta+Ice Cream @ Season's Cafe ::.

da makan kat sini lama da.. bape ari bulan ntah,, lupe.. tapi nak share jugak dengan korang,, hihi.. macam biasa aku beli voucher kat Mydeal.com.my.. saje suke²... rasa nyer harga voucher ni RM9.90 untuk seorang.. murah ke mahal...? ke sama jek..? ntahhhhhhh

season's pilihan adalah di KSL


alamak,, tulisan cina la,, halal ke..?

 voucher kena sign,, comel kan sign aku,, jangan tiru ea,, hihi

 antara menu yang bole dipilih,, 2 jek..

 tak lupe eskrim,, 1 scoop je ok...


 air beli lain,, ice lemon tea... 


sambil² tunggu order,,


eehhh,, tab ada pen..? mana dapat..? curik.. hahaha,, tak la aku beli online gak tu..


memang sengaja beli pen kaler pepel,, nak sama dengan chasing,, dan pepel adalah kaler baru kegemaran MRK... 


sipo MRK..

 beef stroganoff baked rice...

 seafood baked rice...

 jemput makan...

 tu dia,,, sedap yang seafood ni,, tapi yang beef lagi sedap..

 sekejapan je abis, sebab lapo,, hihihi

 menu terakhir,, makan sambil layan youtube super spontan minggu... pakai wifi season's

semua da abis, ape lagi,, balik la,, hihihi

tak la terus balik, kami pusing² dulu,, tengok ada pameran kete,, KIA Motors... eee,, macam berkenan je kat Forte 2 pintu ni,, ada sun roof lagik... eeeee, bes nyer kalau dapat free,,,


 ape la yang MRK goreng kat salegirl KIA tu,, 


dapat pen dari KIA sebab aku like fb KIA Motors,, ok gak la,, tak dapat kete dapat pen pun jadi la,, hihihi...

da da ~


Khamis, 26 April 2012

.:: Harta Karun ::.


dalam sibuk² mengemas barang untuk pindah aritu, tetiba tercapai 1 beg plastik... lain macam jek rasa.. ada ape yek...emas ke? duit ke? errmmm


haaaa,, kain pasang.. yang belum dibuat baju... bape pasang ada...??? sat, kira jap ea... 12 pasang jek... ntah bile la aku beli.. bila di ingat² balik,, oooo, time kamdar kat kotaraya tu nak tutup dulu, ada sales.. da tu time pegi KL MRK beli kan, da tu masa outstation kat Segamat beli kat Jakel, da tu beli kat Euro Moda Angsana,,, errrmmmm... dipendek kan citer,, bile nak jadi baju...? sape nak jahit...

mak aku ler la yang jahit,, tapi baju kurung je la yang mak pandai, ok aper,, kalau nak upah kedai sekarang ntah bape agak nyer yek.. rasa nyer 4 pasang aku da bagi mak buat.. hihihi


aiseyy,, tetinggal pulak yang ni,, ni mak aku beli kan masa dia pergi Kelantan,, tudung tu aku da siap² beli kat Ariani masa sales aritu... dan aku pun baru teringat yang baju 12 pasang tu pun aku da beli siap² tudung nyer,, hahahaha,, baju tak siap tudung da buruk,, kekekeke..

***
nampak nyer, raya tak yah beli baju da,, pilih je salah satu,,, tapi warne takde dalam tema pilihan... caner..?
***

setel citer pasal kain pasang,,, kali ni kemas punyer kemas,,, betul² jumpa duit,, berkepok²,, hihihi,, takde la... duit syiling jek,, ada MRK punyer ada aku punyer.. aku punyer yang paling kecik tu,, yang lain MRK punyer,, dia memang peminat duit syiling... 

sanggup kalau beli barang yang harganyer RM2.10,, dia cakap tak de 10 sen.. aku pun kadang² lupe dan² jek konon nak tolong bayar kan 10 sen,, kena marah dengan MRK adalah... da kena marah baru aku teringat.. MRK nak syiling... da tu serik da tak nak tolong bayar kan,, huhuhuhu 


ni syiling singapore,, dulu banyak, tapi bile nak pegi sana, aku cekut segenggan... tu yang susut tu... ssyyhhh jangan bagitau MRK tau,, huhuhu

dulu kecik² bukan main susah nak menabung kan,, pantang jumpa syiling terus pegi kedai beli jajan,, sekarang da tua baru ingat nak menabung,, haaaa,, da tua ke..? belum okkkkk...

minggu lepas, balik keje MRK bawak tin milo yang 1.5kg,, ntah mana MRK kutip pun aku tak tau,,  MRK cakap nak buat tabung.. errrmm banyak da tabung, ni tambah lagi... 


 tabung baru aku.. RM2 jek,,

tabung MRK.. besar punyer,,, hihihi


eehhh,, jumpa lagi harta karun,, sabun dibilik mandi sabun,, kekekeke... ni gara² outstation la ni.. dok hotel kan, dapat la menatang² ni,, walaupun aku tak guna *sebab da bawak dari uma** tapi aku amik jugak,, bila diorang kemas bilik dapat yang baru.. pandai kan aku,, hihi

da da ~~

Selasa, 24 April 2012

.:: Selamat Jalan Kak Jun ::.


nak ke mana tu Kak Jun..? sape Kak Jun ni..? hihihi,, ok, ok, Kak Jun ni senior@otai kat Audit Johor ni,, rasa nyer lagi 4 @ 5 tahun da nak pencen,,, super spontan senior la kan,, hari isnin minggu lepas,,  Kak Jun dapat surat kenaikan pangkat dari W32 ke W36... wahhh,, rezeki di akhir-akhir perkhidmatan sebagai penjawat awam... ape pun TAHNIAH aku nak ucap kan pada  Kak Jun ..


macam biasa, tingkat 19 menara ansar akan ada kan sedikit makan-makan merangkap farewell untuk yang diraikan.. hari jumaat menjadi pilihan kerana waktu rehat yang panjang.. dan mana yang keje luar balik pejabat,,, 

menu makanan diuruskan oleh Kak Nor.. Kak Nor ni kalau pasal makan memang otai,, kalau pasal keje lagi la otai,, semua dia tau.. hihihi

kuih dan air

mee hoon goreng

roti jala

yang meraikan


ucapan dari wakil jabatan 1, Kak Arfah

ucapan dari Timbalan Pengarah Audit Johor, En Din

ucapan dari anak tiri  Kak Jun , Ejal

sampai menitiskan air mata,,, wayang ~

ucapan dari yang dirai,,, sedih, sebak... nangis,, 

makan time...

Kak Nor, Ada, Mona

jangan berebut yek,, semua dapat

yang lelaki ni malu nak makan kat dalam pantry...

muka sedih Ejal dan Hafiz kerana  Kak Jun pindah... sedih la sangat,,,

time makan tak sedih pun,,, hihihi

ehhh,, sejak bile pulak dia ni naik 32,,, 

diskusi hebat antara otai dan tupoi... hahahaha

seisi bergambar kenang² an

jabatan 1


aku dan Kak Jun

Ejal dan Kak Jun

Ejal, Intan dan Kak Jun

otai Menara Ansar..

petang makan kek pulak yan disponsor oleh Ejal... terima kasih beb !

Allah selamat kan kamu,,,, 

potong !!!

aauuummm...


sambung makan mee,, kecik je kan pinggan i,, 

tak tau depan tu pinggan roti jala... 2 gulung aku da telan,, hahaha

camera man syok sendiri.. 

ermmm,,, punch card terakhir di Audit Menara Ansar... bubye Kak Jun...



patah tumbuh hilang berganti,, yang pasti Kak Jun tak galang ganti nyer,, di mata aku Kak Jun ni seorang yang cukup baik hati.. aku da anggap dia macam mak aku.. kongsi cerita.. best ke tak best ke..

ape pun aku doa kan semoga Kak Jun hepi berada di tempat baru dan jangan lupe kami semua kat sini,, sesungguh nya kami semua amat merasai ketiadaan Kak Jun... 

da da ~~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...