Khamis, 29 Mac 2012

.:: Percutian Ke Sabah 2006 ::.


tetiba mood mengenang kenangan zaman dulu kala datang,, sebab,, sangat jeles tengok gambar-gambar member yang pegi holiday.. langkawi la, sarawak la, jepun la, india la,, lalalalalala... hihihi

tahun 2006,, kira-kira 6 tahun lepas,, syarikat buku yang aku keje dulu buat family day ke Sabah,, waahhh,, sangat suke time tu.. sebab 1st time ko nak naik kapal terbang.. jakun giler.. kira nyer time tu aku yang paling terror la sebab da rasa naik kapal,, korang haddooooo? hahahahaha

da lama kan, so tak berapa nak ingat sangat la cerita² masa kat Sabah dulu tu,, tu pun syukur alhamdulillah ada gak la gambar² kenangan,, tp banyak yang da hilang.. atas belas ikhsan member lama, dapat gak la aku kumpul kan sedikit cebisan kenangan kat sabah.. 

jom layan gambar kami... 3 hari 2 malam kot kat sana...  :-)

kawan baik ku,, Cik June



blur... tapi suke gambar ni,, sebab kaler baju menarik, terangsang

gambar dengan omputih,,, nak jugak ~

rasa nyer sape yang penah pegi sabah mesti akan gambar kat sini kan,,, hihihi

tak naik pun gunung kinabalu tu,, kat kaki nyer jek..

antara staff Perdana Marketways Sdn Bhd di ketika itu...


terima kasih boss sebab bawak kami jalan²


sekarang da cantik da tempat ni..


tiga² da tak keje kat Perdana...

jambatan gantung..

aduhhh,, suke sendirik bila tengok gambar ni,, kurus giler !!! 

ready nak g soping.. muka suci je kan semua.. anak dara sunti ! nggeeee

aku la yang paling kurus time tu,, hahahaha

2 yang depan tu la boss saya,, Hjh Kamaliah dan Hj Saharuddin

ehh,, ada ape kat sana tu..?

takde ape²,, 

eh, da tukar,, kat situ pulak.. kekekeke

sopping kat pasar pilipin



ni kat pantai ape ntah,, syoookkk, angin kuat..


motif gambar ni,, ramping nyer pinggang aku,, hahahaha

masing² da penat,, 


tu la antara gambar yang ada,, banyak tempat gak pegi tapi tak ingat ape nama nyer.. boss siap sewa kan kete time tu.. iissshhh,, tak bole nak rewind balik fikiran untuk 6 tahun yang lepas,, abis hilang semua memory... rugi la pulak tak simpan betul² gambar ke nota masa holiday dulu,,, :(

haaaa,, sebab tu la aku create blog,, sebab nak rekod semua aktiviti ke holiday ke dalam kehidupan aku sekarang.. untuk tatapan anak cucu dan keturunan aku nanti,, insyaAllah... harap² blog ni tak kena hack da la.. hihihi

da da ~~




Rabu, 28 Mac 2012

.:: Kad Ketepey ::.

aritu pegi KL aku takde IC !!! 

ajer giler,, semalam baru perasan yang ic takde dalam purse.. mau menggigil mencari pusing keliling purse,  nebes macam nak nikah dulu pun ada,, hihihihi.. cari dalam handbag segala, dalam kete, dalam suar,, eh salah.. kocek seluar,, tapi takde.. 

da penat cari tak jumpa,, mula la aku berfikir,, mengenang kisah-kisah silam,, eh salah lagi.. mengingatkan kejadian 2 3 hari yang lepas... aku pegi mana yek..? haiyyoooo

ari selasa dan rabu outstation Batu Pahat, Muar,, bayar hotel pakai ic.. rasa budak hotel da pulangkan,, kalau tertinggal kompom dia akan berlari-lari mendapatkan aku untuk pulang kan ic,,, takde pulak..

khamis jumaat,,, keje cam biasa,, lagi ari khamis tu pay day.. tak guna ic untuk kuarkan duit kat bank... bayar hutang pun maybank2u jek... 

aaaiitt,, mana dia urusan yang guna ic,, takde pun... fikir lagi,, fikir lagi dan lagi... @_@

sabtu,, ada keje emergency,, hantar nenek MRK pegi cuci darah kat Kebun Teh.. takde pun proses daftar masuk,,, tak guna ic gak,, 

petang tu MRK kata nak cuci uma.. pegi beli barang nak mencuci kat 2N Shop.. cashier tu offer buat member kad.. dia mintak ic... haaaaaa,, baru teringat.. ye,, tak syak lagi,, kompom tertinggal kat kedai tu.. tapi dia tak de pun col cakap ic aku tertinggal.. iisshhhh... 


bila da rasa macam kompom jek,, malam tu jugak aku pegi kedai tu,, memang sah,, ic ku berada di sana.. ffuhhh,, nasib baik la time pegi KL aritu tak de jadi ape-ape.. bahaya kan? huhuhu,, 

time amik tu aku tanyer la orang kedai tu nape tak col bagitau,, senang je dia jawab.. da col tapi tak dapat,, aaiiii,, tak kan col sekali tak dapat terus tak col,, tak tau ke betapa penting nyer ic tu.. ape jek kedai ni.. 

tapi sebenar nya aku ni ada 1 masalah,,,  selalu lupa nak amik duit balik bile bayo.. bekejo orang nak mulang kan duit.. nak kata makan semut tak pulak,, ada kah ini antara petanda² awal untuk ke umur 30 sen,,, ooohhhh, tidak...

melalut lak,, ape pun syukur ic aku da jumpa.. tak yah la susah payah nak pegi buat baru,, duit semua tu.. lagipun gambar kad ic tu sweet,, satu² gambar zaman anak dara,, ahakssss

da da ~~

Khamis, 22 Mac 2012

.:: Harta Sepencarian ::.

alhamdulillah,, dari 1 hal ke 1 hal,, akhirnya berjaya jugak kami memiliki "harta sepencarian" yang memang menjadi keperluan... lebih kurang 9 bulan jugak la proses nak dapat kan kunci...penantian sungguh menyeksakan oooo...

sebembat kunci,,

Taman Perling... lokasi pilihan memang menjadi faktor utama.. yang dekat nak ke bandar dan dekat nak ke Nusajaya.. kenapa? kemungkinan besar opis aku akan pindah sana.. adil orang kata.. tengah-tengah.. hihi.. kalau da kat Taman Perling tu, kompom la bukan uma baru,, da tentu tentu uma 2nd hand.. harga..? biar la rahsia,, wwwuueekkk.. :p

aku beli dengan syarikat ni,, MNJB Realty

kunci da dapat tapi tak pindah lagi.. sebab nak buat kabinet dapur dengan tambah sikit soyok kat belakang,, setakat ni buat yang penting dulu la,, ingat nak beso kan sikit hall tapi bajet tak mengizinkan,, ermm,, tengok la 2 3 tahun lagi,,**hutang banyak ooooo**

cuma yang best nyer,, uma ni da ada tiles, kornis dan tembok besar china.. tak yah la aku kuar bajet lagi nak buat tu semua,, pastu ada pakej pulak,, pokok pisang di tepi uma,, hahahaha.. ada sape-sape nak daun pisang bole datang,, **bayo ea,,** huhu

proses pertama bila da dapat kunci semestinya nak masuk api dan air.. kena la ke Wisma TNB dan SAJ.. aku curik masa sikit time rehat aritu pegi setel kan 2 perkara ni,, penting ooo..


yang ni orang lama punyer,, bayo kan dulu.. tapi bole claim dengan MNJB

part SAJ ni senang,, datang bawak salinan IC, S & P beli uma dengan duit deposit.. amik nombor untuk ke kaunter pertanyaan.. da siap kat situ nanti dia akan panggil untuk bayaran pulak,, da bayar semua,, settle... dalam masa 2 hari ada orang datang untuk pasang meter...

part TNB ni pulak ada leceh nyer,,, kena tambah setem hasil RM10 dan IC saksi.. disebabkan owner lama tak tutup akaun, so aku kena pegi LHDN pulak untuk matikan setem hasil tu,,, perrghhh,, ulang alik aku ke TNB aritu,, 



siap,, !

dipendekkan deposit air RM110 dan deposit api RM283 = RM393,, mahal gak kan,, sebab kat bandar kot,, ntah la.. dan secara tak langsung api air ni atas nama aku,, MRK tak leh nak uruskan sebab dia keje dan sememangnya MRK akan suro aku settel kan semua ni,, hihi.. 

nak tengok ke uma aku,, ? ala,, biasa-biasa jek tapi ni je la yang kami mampu,, nak beli uma baru banyak tapi lokasi untuk ke tempat keje kami berdua jauh-jauh belaka..ditambah pulak jem,, murah memang murah tapi bila da jem banyak kita buang,, buang masa, buang minyak kete,,  ermmm memang tak la... MRK tak nak dan aku pun tak nak,, mana tau kan, kalau ada rezeki lebih, insyaAllah bole beli lagi 2 ke 3 rumah,,, hhaaaaaaaa ~ :)
.

.

.

.

.

.

.


ni gambar masa bulan 6/2011... patern uma lama kan,,, comel jek... hihihi

ok,, buat masa ni, ni je yang aku bole share,, sekarang ni pun tengah tunggu masa yang sesuai je kitorang nak pindah.. dan aku pun da packing-packing ape yang patut,, mana yang agak-agak kurang dipakai,, bungkus,, hihihi,, no wonder la time keje ni aku banyak pakai baju yang sama,, kekekeke

semoga dipermudahkan segala urusan yang berkaitan dengan rumah ni,, Home Sweet Home ~~

da da ~~

Jumaat, 16 Mac 2012

.:: Wedding Nora & Zamri ::.


cuti sekolah.. time ni la jemputan kawin banyak,, kadang-kadang 1 ari sampai 5 6 jemputan,, tak kira sabtu ke ahad,,, full.. caner nak attend? so, kena la dipilih mengikut keutamaan.. 

oleh kerana wedding 2 pupu aku ni ari sabtu.. *ayah pengantin pompuan sepupu dgn abah aku,, tu yang jadi 2 pupu kan* ermmm,, lambat la aku datang.. nak tunggu MRK balik keje... kira-kira jam 3 ptg baru kitorg gerak dari JB...

ikut jalan ke sedili jumpe ni,,,

da mula la tu nak wat senaman muka...

eeeee.. ngengade betul la 

Cia,, yang NOTE nyer kehabisan bateri,, hahahaha

orang kuat dapur.. 

sampai tidur si Kaisah kat atok







bik senah dan aishah,, 

Cia dan Anja

penyanyi jemputan pada wedding kali ini... syabas ~

ni penyanyi tangkap muat jek.. hahaha

sepupu yang rapat secara tiba-tiba,, bincang ape la tu...

Sicin,, suke la tu,, cuti sem...

bebudak yang sibuk main game...

haaa,, ni la pelamin trend sekarang...

cantik jugak kan,,, dengar-dengar andam dari pontian

foto kenang-kenangan dengan pengantin..

perasan tak baju kami anak beranak sama...

posing lagik...

yeaahhh,,, ciiiisssss bedebah

gambar dengan artis,, hakhakhak

balik tu kitorang singgah hospital kota tinggi,, melawat nenek sedara aka nenek pengantin pompuan tadi,, 

lepak kat luar dulu,, tak leh masuk ramai-ramai katanyer...

borak-borak...

posing-posing..

berbeza betul MRK dengan abang aku... hihi

ustazah yang bergaya... 

termenung..? teringat sape??

masih lagi main game..


kaisah yang baru bangun tido...




agak terkejut bila nampak mak ngah dia,, huhu.. caaaakkkkk

siap melawat nenek sedara kat hospital,, sambung melawat sedara sakit jugak kat kg Makam... kitorang memang suke datang melawat orang sakit,, hihihi... sementara tengah sihat ni kan,, time ni la nak jenguk sedara mara.. lepak dari petang sampai kol 8 malam.. borak dan bergossip isu panas keluarga seebeng.com... huhu


otw nak balik JB singgah Plaza Kota,, sempat gak MRK cuci rambut..

eh, da banyak tengok gambar terlupa pulak nak wish  kat pasangan pengantin..  *lupe diri* hihi... anyway, Selamat Pengantin Baru, semoga kekal hingga ke akhir hayat.. dan pada yang sakit, semoga cepat sembuh... :-)

da da ~~



~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...