Rabu, 29 Februari 2012

.:: Demam Kuat ::.

hai semua,, ape khabar..? lama rasa nyer tak hapdet blog ni kan,, bukan tak nak tapi tak larat,,, sekarang ni da ok da demam nyer,, da keje da pun, cuma kekadang ada la pening kepala,,

berbalik pada cerita demam kuat tu.. serius beb aku punyer demam kali ni memang 'kuat'... da la demam, pening kepala pakej ada sakit badan pulak... 1 badan rasa bisa dan rasa aku banyak jarum yang menyocok-nyocok,,, ada tak de aku nangis je la.. da nangis kan ngantok pastu tido,, hahahaha

tarikh yang penuh makna... hahahaha

ubat yang aku dapat kat klinik mahmoodiah,, dengan mc

klinik kesihatan bukit waha..

 ubat kat KKBW + mc

tempoh untuk aku sembuh dari demam ni, aku terpaksa cuti  bekerja selama 5 hari.. 2 ari mc 3 ari cuti rehat,, **takpe, cuti banyak,, hihihi** masuk cuti sabtu ahad cukup seminggu.. 4 ari kat JB 3 ari kat kampung..

ape pun banyak-banyak terima kasih aku nak ucap kan pertama-tama nyer kepada MRK,, hanya Tuhan saje dapat membalas jasa baik beliau sebab faham dengan kerenah aku yang memang mengada-ngada time demam..

kedua nya pada mak dan abah,, sebab jaga aku time demam aritu.. dok kampung sebab takde sape nak jaga kat JB,, MRK keje, tak leh cuti.. mak siap bawak aku pegi klinik kesihatan kampung, dapat la mc 1 ari.. seronok tau sakit-sakit ni dok dengan mak,, dilayan bagaikan permaisuri,, hahahaha.. rasa macam tak nak balik JB dan tak nak baik dari demam,,, sekali lagi ketawa,, hahahahaha


hari-hari bubur,,

yang ketiga pastinya my BFF forever.. Lydia, Suraya dan Lina.. sempat gak la aku lepak kat kedai mak Lydia, ketawa tu wajib, gossip da sikit-sikit jek,, hahahaha... ape pun i love uolssss,, muah muah muah..

mana badan dan kaki si Lina dan Suraya eak..? hihihi

sekarang, alhamdulillah,, aku da baik demam da,, cuma kadang-kadang ada gak rasa pening kepala.. tapi yang tak best nyer,, aku baik je demam, kekasih hati pulak demam.. waaahhh,, sehati sejiwa ko,, huhu

turn aku pulak jaga MRK sakit,, errmmm,, sungguh manja,,, 

ape pun, aku percaya setiap penyakit yang Allah bagi mesti ada hikmah... dan mesti ada ubatnyer...  sekurang-kurangnya terhapus la dosa-dosa kecil yang aku da buat sepanjang hidup ni,, subhanaAllah...

da da ~~


Isnin, 13 Februari 2012

.:: BFF Nak Kena Operate ::.

Noorlydiawati bt Saleh... salah sorang kawan baik aku sejak dari sekolah lagi,,tak tau la caner leh jadi BFF,, nak citer panjang,, tak yah la,, nanti korang bosan pulak... 

dipendekkan cerita,, Lydia ni kena warded kat Hospital Pakar Puteri,, sakit ape aku pun tak reti nak explain... tapi bila da ke pakar ni mesti duit banyak akan mendapat rawatan nyer baik kan,,, pakar ko... 


dengar-dengar nyer Lydia ni nak kena operate pagi isnin,, kalau aku datang lepas dia kena operate nanti aku sedey,,, jadi, aku amik keputusan datang melawat dia malam semalam... ye la, hospital pakar malam kan bole tengok lagi tapi sampai kol 10 pm je la...  dengan pantas aku memecut.. nway, thanks untuk MRK sebab izin aku pegi...

nampak sihat kan,, tengah call asben tu,, rindu agaknyer.. hihi

masuk je pintu wad Lydia ni mula-mula aku da sebak,, rasa cam nak nangis,, tapi aku cepat-cepat cover sebab rasa nak ketawa pun ada bila tengok muka Lydia ni... hihi... ermm, ape lagi borak sakan la kami.. ketawa jangan cakap la.. berdekah-dekah... hahahahaha

 tengah check tekanan darah,, eleh,, malu konon...

ape pun Lydia, aku doa kan ko sabar dan tabah menghadapi ujian Allah ni,, setiap yang berlaku pasti ada hikmah nya.. Semoga ko cepat sembuh dan menjalani kehidupan seperti biasa.. InsyaAllah... Amin ~~

da da ~~



Khamis, 9 Februari 2012

.:: Dari Selatan Ke Pantai Timur part 3 ::.

ni adalah episod terakhir untuk cerita ni,, (part 1, part 2).. oooo,, kat part 2 tu korang cakap aku gemok ea,,, hahahaha, aku terima seada nya,, sekalipun sedey,, huahuahuahua T_T

disebabkan keempokkan tilam hotel tu,, kitorg pagi lagi da bangun,,, syok ko penangan tido hotel... nyenyak abis,, hahaha... nak blik JB tapi sebelum tu singgah Terengganu kejap,, nak pegi Pasang Payang, Muzium Terengganu dengan Masjid Kristal... aku tak penah pegi,, rasa agak teruja jugak la,, 

 ke Guardian kejap kat sebelah hotel,, MRK nak beli putik kapas...

 model Guardian,,, hahahahaha

 Dato' dan Datin,, baru nak check out...

 Mr & Mrs Hafiz,,, 

kitorang da makan dulu da,, lapo weyy.. hihi

menuju ke parking kereta..

 model pizza hut yang gemOk ... hahaha

awan nano ku... korang hadoooo..? tak do kan,, 

my family in law... 2 saje bunga,, yang lain kumbang,,, 


 ape saje la ipar duai aku ni,,,

 kat kelantan jek ada sign board tulisan jawi,,,

 kedekut betul nak senyum,,, da la,,,,,, ooppss,, hahaha

otw ke Terengganu,, pesta bendera,,, biru ada hijau ada... korang suka yang mana..?

singgah kat masjid Penarik,,, amik napas...


cermin mata je nampak.. orang tak nampak,, hihi **derhaka tak aku camtu?**

 ok,, da sampai Pasar Payang.. geram nyer tengok periuk-periuk tu semua...

 kedai emas pun banyak kat sini,,, lagi la geramm.. errrmmmm

baju batik jangan cakap la.. bersusun....

seterusnyer ke Muzium Terengganu pulak,, comel kn kami.. :-)


pakai baju biru,, kompom la kami pilih bendera hijau biru,, huhu

pas tu ke Taman Tamadun Islam pulak... 

yeahhh,, sampai gak kat Masjid Kristal..


da amik gambo ape lagi,, balik la... hihi

sempat jugak singgah membeli sata dan kopok lekor.. sedap sey sata ni... makan time panas kan,, pergghh,, terangkat ~ kat JB susah nak cari yang banyak ikan cam ni...

dik, bagi semua kopok yang ada yek,, hihi ** giler akak ni,, adik tu cakap**

tu saje percutian kami sekeluarga,, seronok tapi penat tapi tu semua pengalaman,, MRK kata lain kali nak pegi lagi, tapi sampai Terengganu je la,, pegi berdua jek,, hanimun katanyer,,, i follow...

kami sampai uma kol 3 pagi ari Selasa.. ape lagi,, top up tido la sampai petang,, dasyatttttt ~~ kekeke


ni kopok yang aku beli,, member opis kata kopok ni sedap,, kompom memang sedap,, lain kali kalau uols nak beli, beli la jenis ni yek,, cap 3 ikan

dan ini pulak kopok kering,, dua-dua jenis kopok ni aku beli 1 bundle,, niat nak kasi sedara, jiran-jiran dan kengkawan,, sape nak,,,? angkat tangan

beli jugak baju tidur untuk mak, cia, adik, kakak ipar dan anak-anak sedara.. untuk abang sori ea, kat kelantan takde baju motor,, jersi banyak la,, huhu

ee,,, kaisah ni, orang suro posing dia joget pulak,,

seisi berangan versi adik beradik,, papa diorang pening,, hahaha

da da ~~ 



Selasa, 7 Februari 2012

.:: Dari Selatan Ke Pantai Timur part 2 ::.

hahahaha,, macam good good je kan siap ada part 2,, ingat filem ape..? hihihi... ala, nak buat 1 entry kan panjang bebeno bosan pulak korang nanti kan,, ** aku pn bosan gak,, hihi **

sambungan dari part 1 aritu kan da check in hotel,, bahagia rasa dapat baring... dapat lurus-luruskan badan,, hihi.. siap mandi, lepak-lepak jap,, sambil bersiap untuk ke Pasar Siti Khadijah,, jalan kaki je dari hotel,,, oleh yang demikian,, jom layan gambar-gambar kami...

dengan intan,, sepupu MRK..



 alamak, bapa mertua ku da pakai tongkat,, mesti kaki da sakit.. sian nyer..


akak ni sibuk nak bergambar dengan aku,, glamer aku kat pasar ni,, ahaksss


masa untuk membeli kopok... borong ~~

alamak,, duit kurang r,, bantuan,, bantuan...


ni muka ngantok...



dahaga kasih sayang


MRK request nak makan udang ni,, 


lepak sambil berbincang bile nak ke Wakaf Che Yeh..


ape yang sama,,, cepat cari.. sape betul dapat hadiah... hihihi

keputusan nyer,, balik bilik dulu,, tido, dalam 6.30 petang baru gerak ke WCY

muka bangun tido,,, natural beauty kan,, hahahaha 
** MRK tu tengah tahan sakit ke aku pijak kaki dia.. ooppss,, sori tak sengaja,, hihihi **

selangkah tapi tak seiring... 

mak,, jom pilih butang,,,


dapat la aku beli kain 2 kain pasang,, 1 RM10 jek...


MRK jumpa baju beskal,, suke la tu..


pilih.. pilih,, pastu balik,, da penat... hihihi

ok,,, bye Wakaf Che Yeh,, umur panjang aku datang bawk duit 1 guni k,,, hihihi

makan kat PK Corner,, 

antara aksi kelaparan,, hahaha





menu kami malam tu..


we are hepi family...

perut da kenyang, ape lagi.. selubung la,, hahaha

abis citer part 2,, kompom ada part 3.. kesimpulan nyer kalau nak pegi WCY kena bawak duit banyak-banyak.. macam nak pegi JPO tu,, huhu

da da ~ ~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...