Isnin, 26 Disember 2011

.:: Lobster @ 6 Corner Senibong ::.


errmmm... makan lobster,, 1st time nak makan ni, jakun,, hahaha.. biasa tengok kat tv je,, 

ni semua penangan Masterchef.. aritu Chef Zubir ada masak,, tu yang rasa nak makan tu, sebelum ni pun MRK da sibuk cari mana tempat ada lobster,, 

google punyer google,, area JB yg ada kat Sg Rengit dengan Senibong ada.. Sg. Rengit..? da tentu tu kg MRK,, hahahaha.. apa daaaa.. jadi, di putuskan pegi yang paling dekat iaitu Senibong ~ Sg. Rengit nanti kalau ada balik kg.. nyum  nyum,,,

sedang mencari kedai yang mana ada lobster...


haaa,, jumpa.. kat 6 Corner,,, bukan main panjang lagi sesunggut dia ea...

timbang... 2 ekor cukup la,, MRK 1 aku 1... harga yang tertera tu harga siap masak,, gluppppp

lepas tu kita pilih ketam pulak,, MRK request ketam bangkang,, 

1 mana cukup...

2 baru cukup,, hahahaha,, tamak !

hasil tangkapan siap untuk dimasak... mesti best kan nanti,, tak sabo rasa nak makan



aritu aku puasa,, alhamdulillah dapat gak tambah 1 hari.. ada belen 1 hari lagi,, ntah bile nak ganti,, sebelum kuar tadi MRK da suro makan ape-ape alas perut,, lagi 1 memang sengaja keluar lepas kol 8 sebab area permas tu jem,, yang best nyer, MRK nak abis kan tengok citer Tentang Dhia,,

sementara tunggu makanan sampai,, makan otak-otak dengan kacang rebus dulu..

aauummm,, sedap otak-otak ni,, fresh.. 

air sampai,, pastu makanan 1 persatu sampai..

kailan ikan masin

sup ekor

ta daaaa,, lobster masak stim telur,, hahaha,, nama lucah sey,, 

sekali aku rasa kuah dia,, pergghhh,, memang sedap dan terBaaeeekkk,, terasa-rasa lagi kat mulut skrg ni,, MRK pun cakap sedap,,

ketam bangkang masak black pepper,, pun sedap jugak,, 

nak makan ketam jangan lupe benda ni,, nak makan pun guna spanar,, hahaha

lagi 1 loobster masak goreng butter,, sedappppp jugak

tengok isi nya yang putih

itu saje lauk kami... jemput makan semua,, bismillah

isi lobster masak stim tu,, 

MRK sedang menghabiskan makanan... aku da serender da,, full house ko...

semua sedap semua terBaaaeekkk,, errkk, alhamdulillah..


kak,, nak bayar,, tak nak ke..? 

kurang sikit bole kak...? 

ok,, terima kasih...

oo, dapat diskaun  60 sen la,, macam tak de, hihihi

pada sesiapa yang cuba makan lobster ni bole la ke Senibong kedai 6 Corner... orang kedai ni kata, kalau tak ramai orang lobster tu dia bole masak stim telur.. kalau ramai tak bole,, mungkin ada lambat/leceh sikit kot.. masa makan tadi kitaorang memang stim.... hahahahaha,, selamat mencuba,,

da da ~~


Tiada ulasan:

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...