Jumaat, 30 Disember 2011

.:: kalendar 2012 ::.


tak bape hari je lagi kita nak tinggal kan tahun 2011 ni kan,, rasa sekejap je,, pejam celik pejam celik da abis setahun.. kalau pejam tak celik-celik,, tu da lain da,, hanya Tuhan yang tau,, kekeke

cakap pasal tahun baru ni,, aku sangat-sangat nak kan kalendar,, bole tengok cuti-cuti umum, cuti hol, lagi-lagi cuti raya.. hihi,, kena tengok la wey,, senang nak manage masa.. dan buat plan nak pegi cuti-cuti m'sia ke kan.. **walaupun tak penah pegi bercuti, plan je banyak.. huhu**

minggu lepas kat opis aku da dapat kalendar meja,, tahun ni warne hijau tahun depan warne pink-pink pepel,, ehh,,, tetiba warne kegemeran bertukar ke warne kalendar yang baru tu pulak.. hihi

2011,, banyak kenangan pahit manis dalam ni,,

2012,, ready untuk digunakan

aku tamak sikit,, kat work station ada banyak kalendar,, salah 1 nyer yang ni,, 

aritu masa g beli kain ela kat Gulati's Angsana dapat gak kalendar.. tak sangka pun nak dapat sebab harga belian cuma RM30 jek.. 


dan yang pastinya aku dapat 3 kalendar dari Ariani,, beli tudung dulu baru leh dapat kalendar,, beli sekali dapat 1, beli 3x dapat la 3, hahahaha,,


tapi kan, sebenar nya aku leh suka kat 1 kalendar ni,, dari kecik sampai beso aku selalu tengok kalendar ni... nombor nya besar-besar, kalau cuti sekolah warne kuning, segala cuti semua ditulis.. kalendar ape..?? kalendar kuda la jawapan nya,, hahahaha,,, 

aku rasa rata-rata kat uma mak bapak kita pun masih guna kalendar kuda ni kan,, kenapa nama dia kalendar kuda..? aku tengok banyak je kuda kat hari sabtu dengan ahad,, tu yang nama nya kalendar kuda kot,, huhu



adalah aku dapat 1 kalendar kuda ni aritu pas beli barang,, beli barang ape eak..? jeng jeng jeng,, ce teka  ce teka,,, sape dapat jawab aku bagi hadiah,, hihihi

da da ~~


Rabu, 28 Disember 2011

.:: hari² bole makan beger ::.


hooo,, yeahhh,, selamat tengahari,, ermm.. hari ni agak bosan sikit sebab 'facebook' da tak bole bukak kat opis, tepat kol 8 am da kena sekat,, hidup ku murung tanpa 'facebook'.. hahahaha.. bole gituuuww.. da tu ape lagi,, hapdet blog je la,, dan serve internet cari kupon makan yang murah..

ha,, ni ada satu promosi hujung tahun yang memang best dari Burger King.. dia punyer promosi ni bole buat kita nak makan BK hari-hari,, dari 9 Dis 2011 sampai 8 Januari 2012 je la,, haa, sempat lagi ni,, 



hhhaaaaa,,, nampak tak,, dengan tambah RM1 bole dapat burger ke naget ke tapi dengan setiap pembelian value meal,,, nak tau harga menu BK, sila klik sini.. da bole kira bajet untuk seminggu ni yek,, hari-hari kita makan burger,,sambut tahun baru dengan burger, segala-galanya burger,,,, hihihi

aku da dapat kan pakej hari khamis lepas,, dapat naget,, ok gak la,, aku beli set value meal yang paling murah,, Whooper Jr..naget aku makan, burger nya aku bagi MRK.. isteri yang baik kan,, hahahaha

agak hangus naget nya,, tapi sedap,,



oleh kerana otw balik keje aritu jalan jem,, abis kentang tu aku bedal,, makan kentang tu panas² kan sedap kan,, sampai tak sedo seluk-seluk je da abis rupenya,, hahahaha

sape yang berminat, selamat makan burger sampai lebam !!!

da da ~




Selasa, 27 Disember 2011

.:: breakfast at 7, Danga Bay ::.


masa untuk redeem voucher yang aku beli kat MyDeal.com.my.. hihi,, aku memang pantang kalau nampak promosi makan-makan ni,, lagi-lagi harga yang ditawarkan berbaloi,, nak tengok ape yang kami makan dengan harga 1 kepala RM5... jom ~

mesti korang ada perasan kedai ni kat area danga bay.. 

sila naik ke tingkat 1 untuk redeem voucher 

eh, macam kenal jek mamat kat tangga tue,,


rasa macam bukan kat JB,, gituuuwww

d' voucher

the menu,,


sekali mamak da,,, hahaha,, standard sey kedai mamak ni... speaking lagi.. 

dari voucher tu, kitorg akan dapat set meal with seafood and lime juice.. pilih nak ayam ke kambing

ayam/kambing nak sos ape..? ha, pilih lagi...


takde orang,,

LMFOA malaysia,, every day i'm shufflin'.. hahaha

ni side order MRK,, kuey tiaw hong kong,, banyak giler,, 

ni set meal tadi,, aku pilih ayam sweet sour

MRK punyer kambing garlic cheese

jemput makan yok,, 

ermm,, mustahil kalau tak abis kan,, hihi

harga untuk kuey tiaw hong kong dan sky juice,,,

best jugak lepak kat sini,, rileks jek,, walaupun mamak tapi tak la bising macam mamak kat luar sana,, kira mamak 5 star la ni,, hahaha

tak cuba tak tau kan,, jom la try makan kat sini.. nama je breakfast tapi bole makan bile-bile,, tak kira siang ke malam,, hihi

Breakfast at 7
G-01, Block 5, Danga Bay,
Jalan Skudai,
80200 Johor Bahru,
Johor, Malaysia.
Tel: +607 2346 888


da da ~


Isnin, 26 Disember 2011

.:: Lobster @ 6 Corner Senibong ::.


errmmm... makan lobster,, 1st time nak makan ni, jakun,, hahaha.. biasa tengok kat tv je,, 

ni semua penangan Masterchef.. aritu Chef Zubir ada masak,, tu yang rasa nak makan tu, sebelum ni pun MRK da sibuk cari mana tempat ada lobster,, 

google punyer google,, area JB yg ada kat Sg Rengit dengan Senibong ada.. Sg. Rengit..? da tentu tu kg MRK,, hahahaha.. apa daaaa.. jadi, di putuskan pegi yang paling dekat iaitu Senibong ~ Sg. Rengit nanti kalau ada balik kg.. nyum  nyum,,,

sedang mencari kedai yang mana ada lobster...


haaa,, jumpa.. kat 6 Corner,,, bukan main panjang lagi sesunggut dia ea...

timbang... 2 ekor cukup la,, MRK 1 aku 1... harga yang tertera tu harga siap masak,, gluppppp

lepas tu kita pilih ketam pulak,, MRK request ketam bangkang,, 

1 mana cukup...

2 baru cukup,, hahahaha,, tamak !

hasil tangkapan siap untuk dimasak... mesti best kan nanti,, tak sabo rasa nak makan



aritu aku puasa,, alhamdulillah dapat gak tambah 1 hari.. ada belen 1 hari lagi,, ntah bile nak ganti,, sebelum kuar tadi MRK da suro makan ape-ape alas perut,, lagi 1 memang sengaja keluar lepas kol 8 sebab area permas tu jem,, yang best nyer, MRK nak abis kan tengok citer Tentang Dhia,,

sementara tunggu makanan sampai,, makan otak-otak dengan kacang rebus dulu..

aauummm,, sedap otak-otak ni,, fresh.. 

air sampai,, pastu makanan 1 persatu sampai..

kailan ikan masin

sup ekor

ta daaaa,, lobster masak stim telur,, hahaha,, nama lucah sey,, 

sekali aku rasa kuah dia,, pergghhh,, memang sedap dan terBaaeeekkk,, terasa-rasa lagi kat mulut skrg ni,, MRK pun cakap sedap,,

ketam bangkang masak black pepper,, pun sedap jugak,, 

nak makan ketam jangan lupe benda ni,, nak makan pun guna spanar,, hahaha

lagi 1 loobster masak goreng butter,, sedappppp jugak

tengok isi nya yang putih

itu saje lauk kami... jemput makan semua,, bismillah

isi lobster masak stim tu,, 

MRK sedang menghabiskan makanan... aku da serender da,, full house ko...

semua sedap semua terBaaaeekkk,, errkk, alhamdulillah..


kak,, nak bayar,, tak nak ke..? 

kurang sikit bole kak...? 

ok,, terima kasih...

oo, dapat diskaun  60 sen la,, macam tak de, hihihi

pada sesiapa yang cuba makan lobster ni bole la ke Senibong kedai 6 Corner... orang kedai ni kata, kalau tak ramai orang lobster tu dia bole masak stim telur.. kalau ramai tak bole,, mungkin ada lambat/leceh sikit kot.. masa makan tadi kitaorang memang stim.... hahahahaha,, selamat mencuba,,

da da ~~


~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...