Selasa, 30 November 2010

.:: dinner yg agak extreme::.

hahaha..cam bagus je kn title kali ni...tp itu la kenyataan...


rasanya da lama tak makan lauk mcm ni...kalau nk makan camni biasa nyer kt kedai kan,,tp kt uma pn bole buat aperrr...khas utk MRK yang kuat makan tercinta !!!

biasa la bila da pegi kipmart mmg mcm2 la aku beli,,aku beli brg basah stok utk seminggu..aku akan ke pasar seminggu sekali..malas la nk g ari2..rugi masa...beli sekali gus senang...balik tinggal masak jek..

lg 1 aku da siap2 blender cili kering..dan tak lupa jugk bawang besar, bawang putih dgn halia pun aku da siap2 blender..senang..nk masak campak2 jek..amacam..best kn..benda alah tu bukn busuk pn,,simpan la da peti ais..hehehe

antara brg2 yg aku beli petang tadi adalah:-
    1. siakap 3 ekor  - RM10.00
    2. ayam seekor   - RM10.40
    3. paru                - RM  5.00
    4. udang              - RM10.00
    5. sayur2an         - RM  5.30
    6. brg kering       - RM  5.00 
    7. Jumlah             RM45.70

otak2 tu si fairuz yg bagi sempena gaji pertama dia keje kt Nippon Paint...otak2 kempas tau,,mmg terbaeeekkk..kalau tak silap 50 keping = RM13.00..murah kan..kalau kt kedai 1 keping da 50 sen...kira r berapa byk untung diorg..hehehe

nway, perut pun da kenyang, mata pun da layu..tp nk layan ASMARA kejap..hehehe
cukup utk kali ini....
eerrkkk..alhamdulillah....

da da ~~

.:: motorGP 2010 ::.

rasa nyer cam da basi jek kan citer ni,,,tp nk jugak share pic masa kitorg kt sana...

mmg happening giler time tu...masing2 otak cam budak2..

kitorg pegi 2 kete, 10 org..mmg padat...kete aku n kete azan..gerak petang sabtu..ye la MRK keje, kena la tggu..hehe...
baru 1 jam setengah jalan masing2 da kelaparan...mmm,,singgah R&R Machap makan !!!!

 smpai KL dlm kol 10 lebih...biasa la tmpt yg dituju adalah Danau Kota..sbb si Adi tu ada nk amik barang niaga (kasut ONITSUKA TIGER) pastu g mkn kt HR Steak House..huhu..tercapai jugak hasrat nk makan..nyumm..nyumm

oh ye,,kt KL kami mmg ada hotel yg sedia menerima kami..hehehe...rumah Apan..selesa la..dia pun sporting..nway..we are sweet dream there ~~ hehehe

ha,,kena bangun pg cz nk g collect ticket pd Ajib,,sbb dia yg belikan tiket kitorg,,berapa byk??? 11 keping beb (RM660)...ok ok..siap !!!! ingt pompuan yg lambat,,rupe2nyer lelaki lg lmbt..haiiiyyyooooo ~~
mmm..yg tak best motorGP tahun ni adalah bila lepas entrance diorg check beg..nk tgk ada bawak makanan tak...tp kitorg dpt info awal, so letak makanan kt bawah, atas letak baju..fuuhhhh,,,selamat...klu tak nk g beli kt dalam mmg mahal lg 1 jauh..mmg tak la..
tiket yg kitorg beli ni utk kt K1 grandstand (1st corner),,,show klu stay situ..nmpk rider dr starting datang macm peluru,,laju giler,,pastu corner...diorg mmg power,,lg2 ROSSI..klu nk corner mesti dia turun kn kaki sebelah nk bg balance katanyer...
 mmm,,,tahun ni aku berjaya racun abg aku utk join sekali tgk live motorGP,,dia pergi berdua jek..anak2 mereka mak yg jaga..ye la lgpn kt sana panas, org ramai..bawak budak kecik mmg ada leceh sikit la..tiket diorg ni free je, tu pn aku dpt dr Dino..tp tmpt ni mmg jauh..diorg pndai upah 1 mamat ni utk pegi dan blik,,hahaha 1 motor naik 3 org,,giler ~~
bile da dpt duduk rasa da ok la..tmpt masih byk kosong lg..rasa rugi pulak masuk awal2 sbb tak dpt round2 kt booth yg ada jual baju..2 helai RM50..ok ape..takpe la tahun depan kita beli eak..


setel utk motorGP ini..dan semua da tau yg otw blik ke selatan ada exciden teruk kt pedas/linggi..alhamdulillah kami semua tak tersangkut pun kt jem tu sbb kami lalu dalam..dan kami selamat sampai di rumah pada jam 1230 mlm..

da da ~~

Khamis, 25 November 2010

.:: outstation @ nusajaya ::.

ini la keje aku..pegi pejabat org, mintak fail, semak fail, tak cukup maklumat aku mintak lg fail...hujung2 bilik tu penuh dgn fail..hehehehe

kali ni my team ke Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Johor..dulu di kenali sbgi Jabatan Haiwan..biasa la akan mengambil masa seminggu dari 8 - 16 November 2010 utk mengisi kertas kerja...
yg best nyer, aku bole bangun lambat sikit sbb aku gerak dr uma,,tak masuk opis..ye la..dr uma aku terus jek... bayar tol smpi la nusajaya..
tekun si mike wt keje
cerita la dgn MRK ada keje kt JPVNJ,,tup2 MRK ckp dia kenal Datin, Abg Hood..selalu g mkn dgn Datin..ambooiii...lebih r ni...caner leh kenal ni..

MRK bercerita ... " dulu penah keje dgn persatuan dan selalu g jbtn haiwan nk amik permit utk binatang (ayam, itik, katak,b**i) masuk singapore..selalu tolong Abg Hood cop2 dokumen.." tak puas ati lg ni, aku pn p jmpe Abg Hood tanyer,,betul dia kenal...dia tnyer la MRK buat ape skrg, keje mana..tak pasal2 jmpe org yg MRK kenal..tp bukn nk ckp la..mana2 tempt aku pergi mesti ada org yg kenal my MRK ni,,,nk kata glamor, tang mana yg glamor pn aku tak tau..hehehe..tp bagus gk..ada pekdahnyer..

7 ari kt opis ni kami mmg betul2 bekerja...sbb byk dokumen nk kena tgk/semak.. tp tiba2 je ada org ketuk pintu, hantar makanan..aduuhhaaiii...kenapa la susah2 ni..segan kami..bukn 1 ari jek tp 7 ari ada makanan..

nway, thanks la pada Datin n EO..buat susah2 ajek...ha, ni la dia menu utk 7 ari tu..huhu
  • isnin - nasi lemak - takde pic
  • selasa - mee goreng - takde pic
  • rabu - mee hoon goreng - takde pic
  • rabu - kuey tiaw goreng - takde pic
  • khamis - mee kari
  • jumaat - nasi goreng
  • isnin - mee hoon sup
  • selasa - laksa johor + paru goreng
mee kari
nasi goreng,hilang 1 la..mana eak???
hahaha,,aku da amik...ready utk di mkn..nyumm..nyumm
mee hoon sup
laksa johor + paru goreng
alhamdulillah...bestkn klu ari2 camni..duduk wt keje, org anto mkn...mknn pn sedap, klu g nusajaya mkn la kt cafe sayap timur..superbbb..

januari 2011 team aku akan ke nusajaya lg utk ke opis yg lain..opis mana?? tunggu..

**ingat !!! lain opis lain cara keje diorg..

da da

Isnin, 22 November 2010

.:: DAULAT TUANKU ::.


DAULAT TUANKU
  
 terasa semangat pulak pagi2 sejuk ni nk nyanyi lagu Negeri Johor..
 
Allah peliharakan Sultan
'Nugrahkan Dia segala kehormatan

Sehat dan ria, kekal dan makmur
Luaskan kuasa, menaungkan kami

Rakyat dipimpini berzaman lagi
Dengan Merdeka bersatu hati

Allah berkhati Johor
Allah selamatkan Sultan

Hamba dan sekalian rakyat jelata Negeri Johor mendoakan semoga Allah S.W.T memberkati dan mempermudahkan urusan pemerintahan Duli Yang Maha Mulia Tuanku.

Semoga Tuanku dapat meneruskan kecemerlangan pemerintahan Johor.

SEMOGA ALLAH S.W.T LANJUTKAN USIA TUANKU

Khamis, 18 November 2010

.:: salam aidiladha ::.

rasanya masih belum terlambat untuk kami berdua mengucapkan,
 
lmbt sikit ea wish sbb mmg bz dgn keje...bertimbun2 keje nk di siap kn...ni da masuk opis bole la bernafas sikit,,update blog..hehehe

**tak sabar nk blik keje...nk masak daging korban !!! nyummm,,,nyummm

Isnin, 8 November 2010

.:: outstation @ BP ::.

mercu tanda BP
seronok !!!! 
sebabnyer tak payah punch card, breakfast da ready, bilik ada yg kemas, baju anto dobi, dressing smart casual, rileks2 dalam bilik,,, eeeee...byk la yg best,,tttaaaapppiiii .....

sedey !!! T_T
MRK kena tinggal, tido sorang2, lama pulak tu, 4 hari, sian dia sarapan tak de sape nk masakan, baju kotor 2 bakul, rumah tak bersapu,,, abis nk buat caner,, isteri kena keje (1 - 4 Nov 2010)...!!!
1st day,,mode - terlebih tido
kira2nyer 1st time la aku stay lama kt BP ni, dulu penah gak g KUITTHO masa study poly dulu,, time tu ada friendly softball... tp da bape lama da..tahun 2002 r lebih kurang dulu,,,

BP adalah sampel yg terakhir utk kajian kali ni, tak sangka, byk info, harap2 senang la nk tulis report nti,,(ditujukan khas utk Jam),,hehehe..team aku terdiri drp Jam, Mike dan aku..pasangan yg aku rasa sesuai utk menjalankan pengauditan,,seriously aku selesa keje dgn diorg ni, walaupn byk mulut makan, keje jalan beb,,hehe

kt BP kitorg stay kt Crystal Inn, nway hotel ni mmg puas hati dgn harga yg patut dilengkapi dgn sarapan pagi yg ok..nyummm,,nyummm,,nk tau hotel ni sebelah je dgn The Summit Parade Batu Pahat.
the lobby
standard room - RM105

tv melekat tau
ubi rebus r & r machap
bekpes last day
 

4 hari kt BP ni aku g Jabatan Pengairan dan Saliran, Bahagian Perkhidmatan Mekanikal dan Pejabat Kebajikan Masyarkat, biasa la audit ni klu da ujung2 tahun mmg sibuk,,sibuk cari salah org,,,hahahaha,,aku mmg suke, lg2 klu ada kuiri,,lg semangat aku buat keje nk cari lebih byk salah) huhu...

1 ari tu malas2 terjalan gk la kt Summit tu,,,jakun betul 3 bapak org ni tgk mesin urut RM1=3 minit ni,,masing2 dgn gaya masing2,,poyosss
ejal, mike, jam
khamis, hari terakhir dan masa utk pulang...selamat tinggal BP, ada masa aku akan dtg lg,,mgkin bukn atas urusan kerja...saje2 membuang duit..hehehe..last pose b4 leaving Crystal Inn...
senyuman penuh makna !!! jb here i come ~~
da da ~~

Sabtu, 6 November 2010

.:: happy deepavali ::.

rasanyer belum terlambat utk aku ucapkan HAPPY DEEPAVALI !!!

cantik kan....hehehe

Selasa, 2 November 2010

.:: 5 tahun berlalu ::.


2 Nov 2005 (rabu) 
sehari sebelum hari raya, aku exciden kira2 jam 10 am...tempat kejadian area2 kuari lebih kurang lg 10 min utk sampai ke rumah mak..eksiden seorang diri time tu bawak kete abah (iswara). mungkin aku terlelap sesaat kedua saat terus masuk ke gaung...nasib panjang umurku ada org nampk dan menyelamatkan aku.. mula2 aku dihantar ke klinik kesihatan bukit waha, pastu ke hospital kota tinggi, last2 ke hospital sultanah aminah..teruk ke tak?? mak, abah, abg, kak mimi, cia, adik, pearl (kecik lg) yg tahu mcm maner keadaan aku time tu..
anak panah menunjukkan kt dlm tu la aku exciden,,
di HSA terjawab segala2nya...aku di plastic surgery di bhgn muka sebelah kiri..teruk,,mmg teruk..hampir setiap inci muka di jahit...**klau aku tau kena surgery, aku suro doktor buat 1 muka terus..hehehehe...time tu doctor ckp tak bole buat seelok2nyer sbb takut aku ada pendarahan sbb aku kena operation pastu tu... skrg da kurang la parut2 jahitan tu tp ada 1 parut yg masih jelas kt bahagian dahi..
nmpk ada lekuk kt dahi,,tu tandanya tu,,
kemudian aku di operation sbb aku mengadu sakit perut..mgkin kena hentakan stereng sbb tak pakai safety belt..ngeee..rupe2nyer hempedu dgn usus kecik di sebelah kiri ku pecah..doktor tak buang tp repair, jahit balik...efectnyer perut aku buncit sebelah..hehehe..cam kelako jek klu tgk. tp parut diperut memanjang kira2 1 jengkal dr atas ke bawah kekal ada sehingga hari ini...gmbr tak leh r tunjuk,,sensorrrr..hehehe

alhamdulillah aku tak de patah2 kaki ke tangan ke...ooppsss lg 1 aku di masukkan ke ICU selama 3 hari..abis tangan n kaki ku diikat sbb aku mengamuk...sado2 je mak tanyer....

mak - rin, kenal tak ni sape???
anak - angguk sikit..maaaakkk...
mak - yg ni kenal tak sape..?? mak tunjuk abah..
anak - angguk sikit lg,,abaaaaahhhh...
mak - da, org lain ko tak kenal tak pe,,,yg penting mak dgn abah jekk..(siot je mak aku) hehehe

2 minggu aku stay kt HSA,,ramai gak member2, sedara mara, kwn2 mak abah dtg jengok aku..ye la raya kn,,ramai yg cuti...time tu aku mudah lupa...bangun dr tido jek aku tak kn ingt ape yg da jd sblm aku tdo..mamai..mkn dadah byk sgt,,hehehehe..byk kerenah aku masa kt wad,,tak pasal2 nk marah,,sori la ea kpd 2 adik ku yg POYO sbb layan kakak korang yg sakit...adik kn sayang kakak kn,,,nggeee

bosan beb dok spital, aku mintk blik, sblm balik doktor check tekanan darah aku,,,
"oo, awak nk balik ke?? bole tp mlm ni kena masuk darah 1 pain@450ml.."
perghhh,,1 mlm aku tak tdo, dia punyer bisa Tuhan dan mak aku je yg tau,,tp nk blik pnyer pasal, aku layan kn aje,,

aku dpt mc 2 buln dr doktor, 1 buln bergaji penuh 1 buln lg takde gaji,,tak pe yg penting aku sihat,,,kt uma aku berpantang mcm org bersalin, mkn yg rebus2,,hidangan utama seharian aku adalah ikan haruan "ungkep"..  mula2 rasa nk muntah, tp da lama kesedapan la pulak...selain tu aku minum air gamat 1 hari 1 sudu,,thanks to Tn Hj Saharuddin sbb sponsor..hehehehe...haaaaa....pati ikan haruan pn aku bedal jugak tau,,nk sedap sikit sblm minum rendam kt air panas dan tambah garam sikit..nyumm,,,nyumm .. ikan haruan dgn air gamat ni elok utk org yg ada operation dlm perut,,biar luka cepat baik,,,
air gamat yg sgt SEDAP !!! wweeekkkk
cukup 2 buln berehat aku pn meneruskan kehidupan seharian dgn bekerja semula di Perdana Marketways S/B.. tp dalam kesedihan tu, ada gak bibit2 percintaan antara aku dan MRK...nmpk la kebertanggungjawaban MRK masa tu..setiap mlm akan dtg melawat aku masa kt hospital bawak air mineral 1 botol alasan dgn pak guard air ubat..

nway, jodoh kami panjang kerana akhirnya kami di satukan..aku amat bersyukur kerana ditemukan dengan  insan yg bernama MOHD HAFIZ BIN ABU BAKAR aka KOLE (MRK) kerana telah menerima aku seadanya...amin ~~ 

sekian utk cerita kali ini,,agak panjang kn tp inilah realiti yg pernah aku lalui...aku bersyukur kerana dipanjangkan umur utk aku memperbaiki kesilapan2 aku masa lalu dan aku percaya semua yg terjadi adalah amaran PenciptaNya agar makhlukNya yg bernama manusia ini ingt bahawa MATI itu akan sampai bila2 masa sahaja...
SUBHANAALLAH ~~

da da ~~

Isnin, 1 November 2010

.:: wedding shamsiah ::.

mmm..selamat da junior aku ni kahwin...Junior??? ye la, dulu 1 politeknik, 1 kos...hehehe siapa??? shamsiah la..dulu kenal2 camtu jek sbb 1 level masa dok hostel...senior kena r kerek sikit,,kekekeke..panjang jodoh kami,,sekarang 1 tempat kerja..kebetulan 1 seksyen pulak tu...

rentetan majlis perkahwinan sham ni, dia nikah on my birthday !!! 29/10/2010 di masjik jamek taman U tu..(ooppss tak tau nama masjid tu)..sori beb tak dapt attend la,,bz kemas2 brg nk g outstation next week..tp Adda n Dilla pegi (curik2) hehehe...dapt gk tgk gambar pernikahan sham...sweet !!!

so, esok nyer sabtu 30/10/2010 majlis sanding kt uma pompuan,,dapat la aku pegi...suke sebenarnyer,,teringt2 time aku kahwin dulu,,dok atas pelamin nmpk kawan2 dtg, seronok rasa hati,,tu yg senyum manjang tu atas pelamin..hehehe...
the sign
pelamin
antara kawan2 jabatan audit negara
wif intan
wif shima
my BONIA..sib baik kaki tak melecet..i luv u
 
close up ~~ tahniah sham
dilla & taufik..korang bila lg beb ??? po po pon pon pon
adda dgn abg syg nyer,,,da tak lama da nie...
selesai sudah majlis perkahwinan shamsiah..aku doa kn agar rumahtangga yang dibina kekal hingga ke akhir hayat...
selamat pengantin baru !!!

da da ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...