Ahad, 27 Jun 2010

.:: tak sempat .::

selamat malam utk semua...

huh,,letih utk beberapa hari ni..nk update blog pun cam takde masa..(hehe,,blom ada anak lg tue,,).ini pun curi2 masa sikit sedangkan dapur tu masih lg besepah.. last post aritu rabu..mmm,, so kena la update dr khamis hingga hari ni...

24 June 2010
khamis..

rasanyer takde ape2 aktiviti..mcm hari2 biasa, bgun awal agi utk siapkan bekfes utk husband..tak ingat la ape yg aku masakan utk husband..rasa2nyer nasi goreng..ha, betul la,,nasi goreng,,sbb minggu ni malas nk masakan mee sbb husband asik tak abis kan je bekalan yg aku bawakan..hehehe

smlm ada rasa frust sgt sbb opis da comfirm nk ada kan latihan netball setiap rabu jam 5 ptg hingga 7 mlm kt wisma..tp semalam hujan turun dengan lebat yg amat..punyer la semangat kami nk wat latihan sampai banjir wisma smlm..aku da bawak baju & kasut sukan tp takde rezeki,,so, kena la tunggu next week,,harap2 tak hujan..

25 June 2010
jumaat..
hari ni ada opis bua majlis perpisahan utk uncle gordien yg akan bersara..wah..dia d keje kt JAN 37 tahun..satu perjalanan yg cukup lama..(bole sempat ke aku keje camtu lama)hehehe..majlis buat kt hotel rasa sayang,,depan bangunan KWSP,,so far ok la,,ye la, hotel murah, so mknn nyer pun biasa2 jek..tp enjoy sgt!!

mm,,arini mkn mlm aku masak siakap 3 rasa utk suami,,tp special coz pakai sos nenas,,oppss terletak byk pulak..masa aku rasa cam terlalu masam,,so standby je la kena marah nti,,time husband mkn aku tunggu, nk dgr komen,,haha, rupenya dia tak komen ape, mintak nasi tmbah lg ada la,,fuhh lega...cam biasa utk aku,aku masak siakap rebus,,rasa ada masam2 sikit..org jawa kata seger~~..

sebenarnya aku n family sok nk g melaka. anto adik (fazrin) masuk uitm utk lapor diri. adik yg kt putrajaya (lia) ni pandai, dengar je kitaorg nk naik, dia pun order r makanan..asam pedas ayam, urap, batang keladi n udang goreng,,pergghh, order saja ~
ape lg, jumaat mlm tu berkampung kt uma aku main masak2 r,,cam nk raye jek rase..
mak da siap baso ayam, tgk2 da lena,,penat sgt r tu,,tinggal aku dgn adik siapkn semua,,mata pun tak tahan,,readykn bhn2 utk masak sok pg, kami pun tidur..

opppss,lupe pulk,husband takde kt uma mlm tu,,dia da siap kemas semua brg airbrush dia,,,dia ckp nk g bercukur..da rimas katanya,,hehehe(pak mertua nk dtg, kena smart sikit)

Rabu, 23 Jun 2010

.:: kling..kling.::

pagi yang sejuk ~~

mmm...alhamdulillah da siap sarapan. arini simple je just hotdog n nugget..lgpn da lama sgt kt dlm freezer tu,,rasa pn da kureng sikit..huhu

aku tulis blog ni belah pagi coz kt uma tak sempat, bz la katakan..kuikui..so, petang semalam sampai je uma rileks2 kejap..tup2 dengar loceng eskrim..mm,,beli la yg 50 sen sblm start wt keje uma..dan2 je nmpk husband balik dr kerja,,suke sgt2..dia pn order eskrim roti 1 ea sayang..ok jek..tQ to mat bangla@nepal yg rajin jual eskrim petang2 kala itu..

menu mlm td ayam sambal dengan sayur bayam masak lemak. berselera sungguh husband makan..cam biasa la aku mkn lauk yg rebus2 jek nasi pun sikit jek..(konon jaga kesihatan,,hehehe)..siap je mkn member husband col (Aus) nk dtg lepak kt uma..husband pesan suro bawak syisha..mmm,, harum la uma aku mlm dgn flavor syisha yg sweet tu..husband pun da bape hari tak kuar mlm coz bz mengecat (airbrush)cover set motor RXZ dia tu..tak pe, klu kuar nti aku gak yg bising..hehehe

so, end for smlm punyer cerita..sok kita sambung dengan cerita yg baru ~~

~~ da da ~~



jom cendol !!

Selasa, 22 Jun 2010

.:: my 1st entry ::.

selamat tengahari semua...

hehe,,da lama nk cube menulis blog ni, tp tak percaya pd diri. bole ke aku nie eak?? tp akhirnya aku berjaya..itu pun atas dasar suke membaca blog kawan2 yg lain..

so, utk 1st entry ni, aku nk kongsi dgn korang apa erti pd nama penuh ku yg glamer ni,,hihihi ~~ FAIZA ERINA ~~

F : ..sukakan pasangan yang agak liar dan gila-gila
A : ..seorang yang gila-gila
I : ..manis dan romatis
Z : ..memiliki fikiran yang luas
A : ..seorang yang gila-gila

E : ..memiliki mata yang cantik
R : ..seorang yang lucu
I : ..manis dan romatis
N : ..pemberi ciuman yang bagus juga
A : ..seorang yang gila-gila



ini la saya !!!

22 june 2010

try,,cube,,test ~~

~~ Kau milikku jua ~~

Daisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...